Een Concord-paar herstelt het ‘lelijkste’ huis van de molen uit de jaren 1900 – terwijl het TikTok-sterren wordt

0
100


LOcals noemde het ‘het lelijkste huis in Concord’: een molenhuis van 1.100 vierkante meter aan Glenn Street dat werd gebouwd in 1900 en al minstens de voorgaande vijf jaar leeg stond. Adam en Jessica Miller kochten het in juni 2021 voor $ 70.000. De Millers, beide studiokunstenaars, hadden het afgelopen decennium vier huizen gerenoveerd. Maar niets had ze kunnen voorbereiden op nepgranaten in de voortuin, een vintage blikje frisdrank onder de vloerplanken en slangen – slangen! – in de rottende muren.

“Die slangen moesten eruit – ze zijn echt slecht isolerend”, zegt Adam lachend. “We waren de oude gevelbekleding aan het verwijderen en bekeken en er was een grote zwarte slang. Ik dacht eerst dat het een gegalvaniseerde buis was, maar hij begon te bewegen.”

De ervaring overtrof alles wat de Millers hadden kunnen bedenken. Ze begonnen video’s van het project op TikTok te plaatsen onder het handvat @OldHouseAdam. “Na één bericht”, zegt Adam, “werden mensen gek.” Hij deelde alles, van de ontmoeting met de slang tot tutorials over hogedrukreiniging en het primen van de buitenkant. Volgers stelden vragen en de Millers plaatsten links naar producten en materialen die ze onderweg gebruikten.

“Ik heb niet het gevoel dat historische huizen moeten worden afgebroken,” zegt Adam, “tenzij het in brand staat of afbrokkelt.”

Buitenkant

Het huis stond al vijf jaar leeg (hierboven). De Millers openden de veranda aan de voorkant (onder), die de vorige eigenaren hadden afgesloten om als slaapkamer te gebruiken. Boven: hoffelijkheid; onder: Joel Lassiter.

238glennstconcord 06431De renovatie duurde negen maanden. Adam herbouwde de fundering en het draagbalksysteem en installeerde nieuw sanitair, bedrading en een 22 meter hoge balk om een ​​gewelfd plafond te ondersteunen. Ze verwijderden de muren van de veranda, die vorige eigenaren hadden gesloten en als slaapkamer hadden gebruikt, en steen voor steen verwijderden ze een schoorsteen in het midden van de woonkamer.

Adam heeft zoveel mogelijk van de originele houten gevelbeplating opnieuw gefreesd. Hij verving de verrotte houten vloeren door grenen met brede planken en zette ze vast met eikenhouten pinnen, die aan het eind van de 19e eeuw gebruikelijk waren. “Het geeft het een interessant contrast en ziet er ambachtelijk en handgemaakt uit”, zegt hij. “Je moet dat allemaal met de hand doen en de juiste balk raken.”

Jessica versierde het interieur met een mix van koopjes en vintage stukken. Voor de woonkamer vond ze een schoorsteenmantel op Facebook Marketplace en installeerde antieke blauwgroen tegels rond de haard. Nog een Marketplace-vondst: een gietijzeren badkuip uit de jaren 1920 die Adam in een secundaire badkamer plaatste en opnieuw beglaasd werd.

Keuken

Adam verving de verrotte houten vloeren in de keuken (boven) door brede plankden (onder) en zette ze vast met eikenhouten pinnen, die aan het einde van de 19e eeuw gebruikelijk waren. “Ik was nog nooit zo diep gegaan om het huis tot op de noppen te strippen”, zegt hij. “Alles wat we in dat huis stopten, moest aanvoelen alsof een vakman het in de jaren 1900 deed.” Boven: hoffelijkheid; onder: Joel Lassiter.

238glennstconcord 06353v2Voor de primaire badkamer voegden ze 100 vierkante voet toe aan de achterkant van het huis om plaats te bieden aan een inloopdouche. Jessica koos een vloertegel met patroon en gouden hardware en armaturen voor een moderne twist, en ze vond de wastafel op het voetstuk op Amazon. “Met dit type renovatie wilden we kopers dezelfde luxe bieden als in een groter huis, maar alleen de voetafdruk verkleinen.”

In de keuken verving ze de koelkast uit de jaren 50 door een Big Chill 30-inch Classic koelkast om het karakter van de vintage apparaten te behouden. Ze voegde een stenen muur achter het fornuis toe en liet Adam een ​​antiek bureau inrichten om als kookeiland te fungeren. In een hoek installeerden ze een bordenrek; in het hoekje naast de koelkast creëerden ze een ingebouwde plank van een antiek hok.

Om de aantrekkingskracht te vergroten, verzamelden ze antieke stenen die ze in Mount Pleasant hadden opgehaald en bouwden ze een trap die naar de overdekte veranda leidde. De buitenkant kreeg een nieuwe laag witte verf, een nieuw dak en nepkoperen dakgoten die minder kosten en langer op kleur blijven dan de echte versie.

De Millers brachten het huis in april op de markt voor $ 284.998 en sloten de verkoop in juni – en @OldHouseAdam, zelfs zonder terugkeer van slangen, had meer dan 1,7 miljoen volgers.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in