Een beginnershandleiding voor muzikant voor TikTok

0
105


Het starten van je TikTok-reis kan intimiderend zijn, maar met een beetje planning en veel geluk kun je succes boeken op het meest invloedrijke socialemediaplatform ter wereld.

door James Shotwell van Haulix

TikTok is hier om te blijven. Binnen een paar jaar is het enorm succesvolle platform voor het delen van video’s een van ’s werelds populairste apps geworden en overtrof Facebook en Instagram in 2021 als de meest gebruikte app in de Verenigde Staten. TikTok is bekend geworden om zijn vermogen om complete onbekenden te nemen en ze van de ene op de andere dag voor miljoenen mensen te katapulteren, allemaal dankzij een waanzinnig goed afgestemd algoritme. Ondanks alle klachten en kritiek die mensen hebben, lijkt TikTok de enige online plek te zijn waar echt iedereen een kans kan maken op digitaal succes.

Maar laten we eerlijk zijn. Je hebt waarschijnlijk geprobeerd TikTok-inhoud te maken met middelmatige resultaten, of je hebt vermeden iets te maken omdat je niet zeker weet hoe je moet beginnen. Hoe dan ook, het is goed!

Het starten van een nieuw platform is eng, vooral als je begrijpt hoe gunstig die service kan zijn voor je carrière.

Eerst en vooral: als je nog niet bent begonnen met posten op TikTok, is dit het juiste moment.

Weet je niet wat je doet? Geen probleem! Niemand doet dat in eerste instantie.

De enige persoon die verwacht dat je een TikTok-perfectionist bent, ben jij!

Ik snap het? Oké! Laten we beginnen.

Wat telt als een weergave op TikTok?

Elk platform telt weergaven op verschillende manieren. TikTok houdt het simpel. Vanaf het moment dat je video wordt afgespeeld, wordt deze als een weergave beschouwd. Er is geen minimale kijktijd na die eerste, fractie van een seconde betrokkenheid.

Als je je eigen video 100x opnieuw bekijkt, krijg je geen 100 weergaven. TikTok telt geen views van je eigen account.

Ik zie veel accounts met hashtags #FYP en #ForYouPage. Moet ik dat doen?

Er is geen bewijs dat #FYP of #ForYouPage de kans vergroot dat een video op grote schaal wordt verspreid. Hier is een TikTok van sociale media-goeroe Jack Appleby die de nutteloosheid van deze hashtags uitlegt:

Voor welk soort video’s werken het beste? [insert your niche here] muzikanten?

Het antwoord kan van alles zijn, en daarom is TikTok geliefd bij miljoenen. Er is niet één manier om met gebruikers in contact te komen, een publiek op te bouwen of uw kunst te promoten. Sommige muzikanten delen strikt hoogwaardige, gepolijste clips op hun TikTok en anderen plaatsen bijna dagelijks onbewerkte demo’s. Bepaalde artiesten plaatsen nauwelijks muziek, zoals Doja Cat, maar dat betekent niet dat haar inhoud haar streams of kaartverkoop niet helpt. Met persoonlijkheid kom je ver op internet, en dat geldt met name op TikTok.

Als je geen weergaven op je TikToks krijgt, wees dan geduldig en geef niet op. TikTok draait om vallen en opstaan. Het vinden van je groove kan even duren. Met de volgende tips en een consistent postschema, zul je zien dat het aantal views stijgt. Wij geloven in jou.

Uw inhoud optimaliseren voor de ‘Voor jou’-pagina

Het doel van elke TikTok-gebruiker is om vermeld te worden op de For You-pagina van de app (ook wel bekend als FYP). De FYP is uw startpagina in de app en beheert algoritmisch een eindeloze reeks inhoud die is afgestemd op uw interesses.

De Voor jou-pagina is geweldig omdat iedereen kan worden uitgelicht, en we bedoelen iedereen. Het unieke distributiesysteem van TikTok geeft elke video een kans om viraal te gaan, dus elk geweldig stuk inhoud kan je leven voor altijd veranderen.

Toch is het het beste om uw weddenschappen af ​​te dekken door uw inhoud te optimaliseren voor FYP-distributie. Enkele manieren om dit te doen zijn:

 • Gebruik relevante trefwoorden of hashtags in uw bijschriften
 • Wees consistent in je niche
 • Gebruik trending audio
 • Geef prioriteit aan kortere video’s (Hoewel TikTok video’s van enkele minuten toestaat, is de gemiddelde kijktijd per gebruiker per clip veel korter. Uit één rapport bleek dat gebruikers gemiddeld tussen de 3 en 5 seconden bekeken voordat ze verder gingen.)
 • Post op optimale tijden (Onze vrienden van Later hebben een fantastische gids voor het vinden van de beste tijd voor uw inhoud)

[ MORE: 10 stats that prove you shouldn’t ignore TikTok ]

Betrek gebruikers en inhoud in uw niche

Het beste compliment dat iemand TikTok kan geven, is dat het een ruimte heeft gecultiveerd waar elke niche een plaats heeft, en er is ruimte voor elke niche. Wat je ook maakt of hoe je klinkt, er wacht een publiek op je op TikTok. Het probleem is om ze te vinden.

Als je je niche kent, bedenk dan welke inhoud ze zouden willen zien en wat voor soort makers ze waarschijnlijk zouden volgen. Zodra u een lijst heeft, begint u met het zoeken naar en omgaan met die inhoud. Volg de makers die al in jouw niche bestaan, en zorg ervoor dat je commentaar geeft op hun clips. Begin deze relaties op te bouwen door gewoon aanwezig te zijn, en na verloop van tijd zul je merken dat je deel bent geworden van een ondersteunende gemeenschap die staat te popelen voor je volgende bericht.

Wees niet bang voor trending geluiden en effecten, zelfs die met muziek

Iemand zal deze gids lezen en spotten met het idee om het nummer van iemand anders te gebruiken om hun inhoud te promoten. “Ik ben Dua Lipa niet,” zullen ze denken, “wat zou “Levitate” ooit voor mij kunnen doen?

Studies hebben aangetoond dat een van de beste manieren om meer weergaven op TikTok te krijgen, is door populaire trends op het platform te volgen. Daar hoort het gebruik van geluiden en effecten bij.

Er is een theorie onder sommige TikTokers dat het toevoegen van een trending-geluid aan je video – zelfs bij een laag volume – het algoritme zal misleiden om je inhoud aan meer mensen te laten zien.

Of het nu bewezen is of niet, het is logisch. Het algoritme van TikTok wil gebruikers meer van de inhoud laten zien waar ze al van houden, dus het gebruik van video’s met hetzelfde geluid of effect zou waarschijnlijk onder die paraplu vallen.

Gebruik altijd trefwoorden in uw bijschriften (zelfs als dit voor de hand liggend lijkt)

TikTok heeft een ongelooflijke zoekfunctionaliteit die is ontworpen om gebruikers snel in contact te brengen met de inhoud en makers die ze willen ontdekken. Dat betekent dat het schrijven van relevante bijschriften met beschrijvende zoekwoorden een grote invloed kan hebben op de vindbaarheid van uw inhoud.

Laten we gebruiken zwaar metaal als voorbeeld. Veel mensen gaan er misschien van uit dat heavy metal geen plaats heeft op TikTok, maar dat is niet waar. Heavy metal heeft een bloeiende gemeenschap op TikTok, maar gebruikers zullen er waarschijnlijk niet blindelings op stuiten. Degenen die heavy metal-inhoud hopen te zien, moeten ernaar zoeken, wat betekent dat ze waarschijnlijk termen als “heavy metal” en “heavy metal-muziek” zullen gebruiken om te zien welke makers en creaties er in de app zijn.

Andrew Baena gebruikt TikTok om zijn band Carcosa te promoten zonder hun muziek te gebruiken.

Andrew Baena gebruikt TikTok om zijn band Carcosa te promoten zonder hun muziek te gebruiken.

Voor artiesten biedt dit een kans op een gemakkelijke overwinning. Door uw muziek en stijl te beschrijven in de bijschriften van uw inhoud, stelt u uzelf open voor ontdekking door gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe inhoud. Het is een match made in heaven kans die beschikbaar is voor iedereen die slim genoeg is om zichzelf in elk bijschrift te beschrijven.

Hier zijn enkele eenvoudige voorbeelden van hoe een heavy metal-act hun TikTok-inhoud kan ondertitelen:

 • “Op zoek naar brute heavy metal? Check ons ​​nieuwe nummer, “TITLE GOES HERE”!”
 • “Waar zijn onze mede-metalheads?”
 • “We hebben dit nummer geschreven met mosh pits in het achterhoofd. Alle heavy metal fans komen naar [insert festival performance]?”
 • “We zijn een heavy metal band uit [insert your hometown]en dit is ons verhaal.”

Zoals je kunt zien, gebruikt elk bijschrift trefwoorden en woordgroepen die fans van heavy metal waarschijnlijk zullen zoeken.

Korte video’s presteren vaak het beste. Dit is waarom:

Het bekijken van volledige video’s is een sterke indicator van interesse, vooral wanneer ze zo goed doorlopen dat kijkers ze meerdere keren bekijken. Daarom legt het algoritme van TikTok de nadruk op kortere video’s. De app kan video’s van maximaal 10 minuten toestaan, maar de meeste gebruikers, met name nieuwe accounts, hebben meer kans om meer kijkers te zien met kortere video’s.

Dit is een goed voorbeeld van een korte video met een lusgeluid dat kijkers gemakkelijk kan misleiden tot meerdere herhalingen.

Dit is een goed voorbeeld van een korte video met een lusgeluid dat kijkers gemakkelijk kan misleiden tot meerdere herhalingen.

Volgens experts hebben video’s minimaal drie seconden gemiddeld kijkers nodig om een ​​algoritmische boost te krijgen. Ontwerp je video zo dat kijkers zich genoodzaakt voelen om minstens zo lang te kijken.

Het is voor herhaling vatbaar: post waardevolle inhoud

Als je overweegt wat je op TikTok gaat posten, stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Wat kijk ik graag op TikTok?
 • Waarom zou ik naar een artiest willen luisteren?
 • Wat zou mij maken? niet wil je naar een artiest luisteren?
 • Hoe verkoop ik mezelf aan iemand die mijn muziek nog nooit heeft gehoord?
 • Wat doen andere artiesten in mijn niche? Zou iets soortgelijks voor mij werken?
 • Vind ik dit vermakelijk?

De onafhankelijke artiest Nic D vond succes op TikTok door korte uitvoeringen van zijn muziek op openbare plaatsen te plaatsen. Zijn TikTok staat vol met video’s van hem die optreedt in nagelstudio’s, restaurants, stadsstraten, bergtoppen en vrijwel overal waar je maar kunt noemen. Voor muziek gebruikt Nic herhaaldelijk specifieke clips uit zijn liedjes om hun aanstekelijkheid te benadrukken. Hier is een voorbeeld:

De antwoorden die u bedenkt, dienen als basis voor uw eerste inhoudsaanbod. Het vinden van groot succes kan enige tijd duren, maar dat is oké. TikTok is een platform dat experimenten aanmoedigt. Als je eerste paar video’s niet eindigen zoals je hoopt, draai dan om en probeer iets anders. Als de resultaten nog steeds niet overeenkomen met de verwachtingen, probeer dan een ander idee. Herhaal dat proces totdat er iets klikt en haal dan het meeste uit dat momentum.

Onthoud: entertainment is de sleutel tot TikTok-succes. Als je video niet boeiend is, kijken mensen niet.

Cross-promotie op andere platforms

Er was een tijd dat goeroes van sociale media ons vertelden dat platformonafhankelijke promotie slecht was. “Tweets zijn voor Twitter”, zeiden ze dan tegen ons, maar dat is niet meer zo.

Tegenwoordig zijn de grootste accounts op Instagram gevuld met memes die Twitter-screenshots gebruiken voor inhoud. De grootste tweets bevatten vaak virale TikTok of opmerkelijke Instagram-berichten.

Alles wat de moeite waard is om op het ene platform te plaatsen, is het overwegen waard voor anderen.

Het delen van je TikTok-video’s op Instagram Stories of Twitter (met een duidelijke call-to-action die kijkers aanmoedigt om je TikTok-kanaal te bekijken) is een geweldige tactiek om meer aandacht te krijgen voor je inhoud. Het zorgt ervoor dat je fans op de hoogte zijn van je nieuwe account, terwijl het ook de unieke inhoud laat zien die het kan bieden.

James Shotwell is de Director of Customer Engagement bij Haulix en gastheer van de podcast van het bedrijf, Inside Music. Hij is ook een spreker in het openbaar die bekend staat om het promoten van carrières in de entertainmentindustrie, evenals een entertainmentjournalist met meer dan tien jaar ervaring. Zijn naamregels zijn onder andere Rolling Stone, Alternative Press, Substream Magazine, Nu Sound en Under The Gun Review.

MEER:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in