Een 81-jarige Walmart-medewerker kan met pensioen dankzij TikTok-donaties

0
5


  • Een TikToker startte een GoFundMe zodat een 81-jarige Walmart-medewerker met pensioen kon gaan
  • De GoFundMe bracht meer dan $ 186.000 op zodat Nola Carpenter haar hypotheek kon afbetalen.
  • Timmerman zegt dat ze van plan is met pensioen te gaan, maar dat ze tijdens de feestdagen eerst in de winkel zal helpen.

Iets meer dan een week nadat een video van 15 seconden viraal ging, zei de 81-jarige Nola Carpenter dat ze eindelijk met pensioen kan gaan. Maar eerst zei ze dat ze bij Walmart zal blijven om te helpen met de feestdagen, een notoir drukke winkelperiode.

Op 3 november uploadde de 19-jarige TikToker Devan Bonagura een video van Carpenter zittend aan een pauzetafel in een Walmart in New Jersey, met het onderschrift “Het leven zou niet zo moeilijk moeten zijn”, naar TikTok. Het is meer dan 30 miljoen keer bekeken. (Bonagura vertelde de kijkers later dat hij niet bij Walmart werkte, maar voor een extern bedrijf dat producten verkoopt bij de detailhandelaar). Kort daarna creëerde Bonagura een GoFundMe voor het pensioen van Carpenter.

Twee dagen later plaatste Bonagura een video waarin hij Carpenter ontmoette om de rekening – op dat moment in totaal $ 110.000 aan donaties – aan haar over te dragen.

Een post gedeeld door DBON (@dbon973)

Carpenter bedankte haar voor de donaties en zei dat ze haar hypotheek “helemaal naar beneden” zouden helpen, maar verduidelijkte dat het voor haar niet genoeg zou zijn om met pensioen te gaan, zoals de donoren schijnbaar hadden bedoeld. “Ik zou het accepteren,” vertelde ze hem over het geld, “maar ik zou nog steeds moeten werken tot ik de andere $ 60.000 van het huis heb afbetaald.”

Bij het gemiddelde loon van Walmart van $ 19 per uur, zou een extra $ 60.000 Carpenter waarschijnlijk nog een aantal jaren van 40-urige werkweken hebben gekost om te sparen. Voor Carpenter was pensionering, net als miljoenen Amerikaanse werknemers met weinig spaargeld, geen optie.

Op 13 november plaatste Bonagura een vervolgvideo met Carpenter, toen de GoFundMe tot $ 180.000 schoot – meer dan het totaal dat ze had gezegd dat ze haar hypotheek zou moeten afbetalen – van 13.500 donaties. (Vanaf het moment van publicatie is het nu $ 186.653).

Carpenter vertelde Bonagura dat ze “extatisch” was over de vrijgevigheid en bedankte degenen die “het nieuws verspreidden” of donaties deden zodat ze nu comfortabel met pensioen kon gaan. “Daar werkte ik bij Walmart voor – om mijn huis af te betalen”, legde ze uit.

Carpenter zei dat ze al 20 jaar bij Walmart werkt en vertelde Bonagura dat ze de vaste klanten zal missen. “Ik ga mijn klanten missen. Ze zoeken me elke dag.”

Ondanks de meevaller is Carpenter pas in januari van plan “volledig met pensioen te gaan”. “Ik ga ze helpen tijdens de feestdagen, en daarna is het goed om thuis te blijven.”

Nola Carpenter en Devan Bonagura reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar.

E-mail tips over alles wat met internet te maken heeft mleighton@insider.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in