Echosmith spreekt over ‘Cool Kids’ heropleving, viraal gaan op TikTok – Billboard

0
91


Sinds TikTok de wereld heeft overgenomen, heeft de populaire app voor sociale media ertoe bijgedragen dat nieuwe nummers naar verheven debuten in de Billboard Hot 100 zijn gebracht en de hitnummers van weleer nieuw leven hebben ingeblazen.

Bijna tien jaar geleden – acht jaar om precies te zijn – steeg Echosmith naar een Hot 100 career-high van nummer 13 met hun doorbraakhit ‘Cool Kids’. Nu, in 2022, beleeft het nummer een opmerkelijke heropleving dankzij een nieuwe versnelde versie van het nummer.

Ontdekken

Ontdekken

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Op TikTok soundtracken gebruikers videomontages van hun persoonlijke evoluties met de snellere versie van het deuntje. Er zijn meer dan 1,3 miljoen video’s gemaakt voor de bijgewerkte versie van “Cool Kids”, geleid door TikTok-zwaargewichten zoals Addison Rae.

In een interview met Billboard Nieuwsvertelt Echosmith over de tweede wind van het nummer, hun lange carrière en een nieuwe versie van de ‘Cool Kids’-brug.

“Er is zoveel veranderd. Ik was 16 toen het uitkwam. Ik ben nu ongeveer 25. We omarmen gewoon wie we nu meer dan ooit zijn en proberen dat gewoon te laten schijnen,” zei Sydney Sierota, de zanger van de broer of zus.

Sprekend over de heropleving van het nummer, vervolgde ze: “Het is krankzinnig omdat, ik bedoel, het is negen jaar geleden dat we het uitbrachten, tien jaar sinds we het opnamen. We waren zo verrast toen ik aan het scrollen was op mijn For You-pagina en toen de video van Addison Rae zag en ik dacht: ‘Wacht, ben ik dat aan het zingen?’ Ik had zoiets van, ‘Wacht, is ze niet als een gigantische TikToker?’”

Sierota plaagde ook een nieuwe brug voor “Cool Kids” en onthulde: “We waren gewoon aan het rommelen en we vonden het leuk om een ​​brug te schrijven, een nieuwe brug … en het was best cool!”

Naast ‘Cool Kids’ stond Echosmith op nummer 40 met ‘Bright’. In de Billboard 200 heeft de indiepopgroep nr. 38 bereikt met Pratende dromen. Het album, hun debuutalbum van volledige lengte, bereikte ook nummer 1 op Heatseekers Albums.

Bekijk het interview van Echosmith met Billboard Nieuws bovenstaande.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in