DTC-huidverzorgingsmerk Truly wendt zich tot TikTok om Gen Z en millennials te bereiken via korte video’s

0
73


Echt, een direct-to-consumer huidverzorgingsmerk dat in 2019 is opgericht, heeft in TikTok geïnvesteerd om de merkbekendheid te vergroten onder zijn doelconsumenten, Gen Z en millennials, die steeds meer tijd aan de app besteden.

Na het zien van zijn producten op de virale hashtag #TikTokMadeMeBuyIt op TikTok in 2021, besloot Truly de hashtag te gebruiken als onderdeel van zijn TikTok-marketingstrategie om meer verkeer naar de TikTok-pagina van het merk te genereren.

TikTok draait helemaal om virale eigenschappen, en Truly’s producten worden gedefinieerd als ‘virale huidverzorging’ waarin de esthetische – felgekleurde producten met swirls, verleidelijke scrubs en unieke acne-patches – volgens het merk gemakkelijk zijn doelgroep kunnen aantrekken. Het platform kan dat ondersteunen: de meeste gebruikers zijn volgens TikTok in de leeftijd van 18 tot 34 jaar.

“We maken graag gebruik van deze hashtag omdat we weten dat dit virale sociale kanaal wonderen kan doen voor je merk”, zegt Tyler Moore, social media manager bij Truly.

Aangezien huidverzorging verder is geëvolueerd dan alleen een verzorgende handeling, worden millennials en Gen Z gesegmenteerd op basis van hun huidproblemen, waaronder zichtbare poriën, acne, donkere vlekken of mee-eters, en de merkmarkten op basis van hun interesses. “We maken producten die direct met deze huidproblemen omgaan, en we deinzen er niet voor terug om op een heel reële manier over het lichaam van mensen te praten”, zegt Moore.

In plaats van te vertrouwen op influencers op sociale media, gebruikt Truly echte mensen in zijn TikTok-video’s met trends zoals ASMR-inhoud (autonome sensorische meridiaanreactie) om op te vallen. Alle inhoud is gemaakt door Het interne marketingteam van Truly. “We hebben ontdekt dat het aansturen van brede virale inhoud die resoneert met klanten alleen mogelijk is als je het creatieve proces en de belangrijkste elementen om een ​​creatief stuk populair te maken onder controle hebt”, zegt Moore.

Klanten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de sociale communities van het merk op TikTok en Instagram, waar ze hun echte feedback kunnen delen over hun ervaringen met het merk en de producten die ze van Truly hebben gekocht. Het bedrijf zorgt ervoor dat alle opmerkingen altijd zichtbaar zijn in een poging van transparantie.

Tussen 2020 en 2021 heeft Truly een miljoen volgers verzameld op TikTok. In die tijd is de uploadlimiet voor video’s van TikTok verhoogd van vijftien seconden naar één minuut. Om hiervan te profiteren, begon Truly lange video’s te maken waarin producten worden gepromoot via sketches en routinevideo’s.

“Bij Truly benadrukken we het belang van inhoud – dus het hebben van een langere video helpt ons flexibeler te zijn bij het maken van inhoud”, aldus Moore.

Het is onduidelijk hoeveel van Truly’s advertentiebudget wordt toegewezen aan zijn marketingstrategieën, aangezien Moore de algemene budgetspecificaties niet zou delen. Volgens Moore is echter 100% van het advertentiebudget voor digitaal; 90% daarvan wordt toegewezen aan betaalde sociale en betaalde zoekopdrachten zoals Facebook, TikTok en Google, omdat ze leunen op een organische benadering. “We richten ons sterk op het genereren van organisch verkeer via onze video’s, die tegen zeer lage kosten te produceren zijn”, zegt Moore. Er zijn geen gegevens over advertentie-uitgaven gevonden op Pathmatics en Kantar.

Er zijn andere merken in de DTC-wereld die jongere generaties bereiken door ze te targeten op sociale kanalen waar ze de meeste tijd doorbrengen. Deux en Sourse zijn twee van de meest recente merken die naar sociale media zijn gegaan om de demografie te bereiken.

Rob Jewell, Chief Growth Officer bij Power Digital, een door technologie ondersteund groeimarketingbedrijf, stemde in omdat hij gelooft dat Truly’s benadering om echte mensen achter inhoud te plaatsen waar kijkers zich mee kunnen identificeren, effectief is. “Truly heeft een slimme marketingstrategie ontwikkeld door middel van een model van het type hype-huis, waarbij ze een toegewijde benadering hebben voor het bouwen en testen van creatieve producten door middel van trends zoals ASMR, die aantrekkelijk zijn voor consumenten om naar te kijken”, aldus Jewell. “Het voelt bijna alsof je het moment zelf meemaakt.”

Alexa Kilroy, hoofd van het merk bij het softwareontwikkelingsplatform Triple Whale, herhaalde dat sentiment: “Het is geen verrassing dat Truly een enorme groei heeft gezien op TikTok. De combinatie van hun ‘pittige’ productnamen en naast de levendige kleuren en unieke texturen van hun producten zorgen voor precies het type inhoud dat gedijt op het platform, vooral met de Gen Z-markt.”

https://digiday.com/?p=465625

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in