Drew Barrymore: waarom is TikTok-video beschuldigd van racisme?

0
110


Drew Barrymore heeft oorspronkelijk de TikTok-video geüpload waarin ze in juli van de regen geniet

EEN TikTok video dat Hollywood ster Drew Barrymore (Santa Clarita Dieet, Charlie’s Angels) die eerder dit jaar werd gepost, is er onlangs van beschuldigd racistisch door één gebruiker.

Een account met de naam @amushroomblackly heeft sociale media behoorlijk in de war gebracht nadat ze beweerden dat de video van Barrymore racistisch was.

Het TikTok-account, en bij uitbreiding de video, is van het platform verwijderd, maar haar reactie is nog steeds beschikbaar om op het platform te bekijken via schermopnamen, steken en duetten die zijn gedeeld.

Dit is alles wat u moet weten.

Wat plaatste Drew Barrymore op TikTok?

In juli plaatste Barrymore een video waarin ze lacht en openlijk geniet van een stortbui.

Kletsnat zet Barrymore haar bril af en zegt: “Als je de regen in kunt gaan, mis deze kans dan niet!”

In die tijd gingen Barrymore en haar regenvideo viraal, gewoon omdat het zo gezond was.

In de reacties van de video op TikTok schreef een persoon: “BESCHERM DEZE VROUW.”

Een ander merkte op: “je bent te kostbaar.”

“Ik hou ervan hoe puur dit is! Je verdient alle vreugde!” schreef een ander.

Wie noemde het racistisch?

Een TikTok-account met de naam @amushroomblackly reageerde op de clip van Barrymore in the rain door te suggereren dat het racistisch was.

Ze zei: “Jij en ik weten allebei dat je in staat bent om van de regen te genieten, vrijuit te stoeien zonder het te filmen en het vervolgens op TikTok te posten.

De gebruiker heeft veel kritiek losgemaakt nadat hij had gesuggereerd dat de video van Barrymore racistisch was (Foto: TikTok)

“Nu heb je net mede-ondertekend ten minste drie miljoen, acht komma vijf bij elf voor- en achtermensen die gewoon hun best doen om de grenzen die zwarte makers hebben gesteld te negeren en te negeren. En nu ben jij een van die mensen.

“Dus ik denk dat mijn vraag zou zijn, waarom? Waarom is het zo belangrijk voor jullie allemaal om ons te behandelen alsof we er niet toe doen?”

Waarom is het racistisch?

In een video die meer dan 16 duizend likes heeft, legde Harriet Pinero (@elleololol) uit dat het leek alsof @amushroomblackly Barrymore uitriep voor het coöpteren van een trend van “zwarte makers die in de wildernis dartelen”.

Ze zei: “Je weet dat ik de laatste persoon ben die op deze app komt om openlijk een zwarte vrouw te bekritiseren, maar ik heb wat onderzoek gedaan en ik denk waar de vrouw het over heeft als ze praat over grenzen en racisme en culturele toe-eigening.

“Ik weet dat het belachelijk klinkt. Ik denk dat er een trend was met zwarte makers die in de wildernis stoeien en niemand maakte er veel ophef over, ik denk dat het iets was dat zwarte makers deden en dat is dat.

“Toen dartelde Drew Barrymore in de regen en iedereen maakte er ophef over en… [@amushroomblackly] zegt in feite dat dit iets was voor zwarte makers als een middel om vrijheid uit te drukken die de wereld hen niet heeft toegestaan ​​​​om uit te drukken – denk ik?

“Omdat alles wat ze in de wereld doen, wordt bekritiseerd, verguisd of gedemoniseerd.

“Het is een stuk, persoonlijk.”

Drew Barrymore woont de 26e jaarlijkse Webby Awards bij op Cipriani Wall Street op 16 mei 2022 in New York City. (Foto door Arturo Holmes/Getty Images)

Ze voegde eraan toe dat “we niet weten in welke fase deze persoon zich in hun leven bevindt dat dit hen heeft getriggerd” en dat “ik persoonlijk niet beledigd zou zijn door het”.

Pinero eindigde de video door te zeggen: “In dit geval denk ik niet dat het zo diep is, maar het is niet aan mij om te zeggen wat diep is voor iemand anders.

“Dit kostte veel, mijn hersenen zijn moe van het proberen te begrijpen wat ze zegt, ik kan niet liegen. En persoonlijk vind ik het een beetje vergezocht, maar ieder zijn ding denk ik.”

Pinero plaatste ook een opmerking bovenaan haar video door een kijker die eraan toevoegde: “De oorspronkelijke trend was dat zwarte mannen in velden stoeien. Genieten van het leven, niet neergeschoten worden. Men was van mening dat dat specifiek een trend was die uitsluitend voor zwarte mannen was.

“[@amushroomblackly] opgerekt door te proberen Drew af te schilderen als een van de vele blanken die probeerden op die trend in te gaan.”

Hoe is de reactie geweest?

Een aantal mensen op sociale media, vooral gekleurde mensen, hebben gereageerd op de video van @amushroomblacky om zich terug te trekken tegen de beschuldiging van racisme.

Op TikTok schreef iemand: “Iedereen kan van de regen genieten alsof we verdomme in een vreselijke droogte hebben gezeten. Ze moet chillen want dit heeft niets met ras te maken [laughing emoji]”

Een andere persoon zei: “Dit is gewoon ronduit belachelijk. Sommige mensen hebben zo’n slachtoffermentaliteit dat ze de meest gezonde dingen kunnen zien en problemen erin kunnen zien, zoals die leraren Engels op de middelbare school die veel meer in een gedicht zouden interpreteren dan er in werkelijkheid was.

Drew Barrymore woont Variety’s 2022 Power Of Women: New York Event Presented By Lifetime bij in The Glasshouse op 5 mei 2022 in New York City. (Foto door Jamie McCarthy/Getty Images voor variatie)

Het gesprek ging verder op Twitter, waarbij een gebruiker schreef: “WAAROM noemt deze willekeurige vrouw Drew Barrymore racistisch? Het klinkt dom. Geef de WARE RACISTEN alsjeblieft geen platform om te ontkennen dat racisme zelfs BESTAAT vanwege wat een zorgeloze vrouw lijkt te zijn en in de regen speelt!!! Kan iemand, geen hater, deze vrouw uitleggen?”

Een ander twitterde: “Tegen Drew Barrymore, het spijt me dat deze zwarte dame een idioot is. Ze is de personificatie van waarom hoe meer technologie geavanceerder wordt, hoe dommer mensen worden. Als er echt racisme plaatsvindt, worden we niet geloofd. Deze dumba*s zat daar gewoon en zorgde ervoor dat mensen die ervan houden ons te haten gelijk hebben.”

Actrice Yvette Nicole Brown (Gemeenschap, Ontgoocheld) schreef ook: “Ik zag net waarom @DrewBarrymore trending is. Ik geloof in het bestrijden van racisme, maar dat is het NIET. 1) Het is NIET racistisch voor Drew om van de regen te genieten. 2) Ze bespotte niet de prachtige video van onze broers die aan het stoeien waren. Alles racistisch noemen, biedt dekking voor echte racisten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in