DoubleVerify verhoogt de omzet in het tweede kwartaal door merkveiligheid uit te breiden naar retailmedia, TikTok en gaming

0
157


TikTok is een dansende vlieg in de ruziezalf van de FTC.

De meeste advertentietechnologiebedrijven rapporteerden gemiddelde of ondermaatse kwartaalresultaten, en meer dan een van hen wijst met de vinger naar de huidige macro-economie.

Maar DoubleVerify breidt zijn merkveiligheidstechnologie uit naar nieuwe gebieden, van retailmedia tot gaming tot Twitch, TikTok en Reddit. Deze nieuwe bronnen van inkomstengroei droegen ertoe bij dat het aandeel woensdagmiddag tijdens de handel na sluitingstijd met 4% steeg. Het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor de rest van het jaar naar een verwachte totale omzetgroei van 35%.

De omzet van DoubleVerify in het tweede kwartaal groeide met 43% op jaarbasis tot $ 109,8 miljoen.

CEO Mark Zagorski zegt dat de groei van het bedrijf te danken is aan zowel de diversificatie van de inkomsten naar nieuwe soorten advertenties als de marktpositie in de verificatieruimte, waardoor DoubleVerify “grotendeels ongevoelig is voor verschuivingen in advertentie-uitgaven en CPM-volatiliteit.”

Concreet splitst DoubleVerify zijn inkomstenlijnen op in activering, meting en aanbodzijde.

(DoubleVerify beschouwt activering en meting als inkomsten aan de koopzijde, terwijl inkomsten aan de aanbodzijde afkomstig zijn van tools die uitgevers gebruiken om hun voorraad te verifiëren.)

De groei van alleen al de activatiebranche, die handelt in merkveiligheidsproducten, is jaar op jaar met 60% gestegen tot $ 60 miljoen.

Concreet schrijft DV zijn activeringsgroei toe aan zijn twee best presterende tools: Custom Contextual, dat meer dan 200% in omzet groeide, en Authentic Brand Suitability (ABS), dat zijn adverteerdersklantenbestand met 20% verhoogde, zei CFO Nicola Allais.

Ter vergelijking: de aan metingen toegeschreven inkomsten groeiden met 23% en de aanbodzijde steeg jaar op jaar met 49%. Een groot deel van de groei aan de aanbodzijde was te danken aan DoubleVerify’s recente overname van OpenSlate, een bedrijf voor videoverificatie en workflowautomatisering dat in het tweede kwartaal ongeveer $ 15 miljoen aan inkomsten voor DV opleverde.

Concreet schrijft Allais de sterke groei van activeringen toe aan drie belangrijke markten: retailmedia, gaming en sociale media.

Nieuwe markten

DoubleVerify werkt met grote retailnetwerken – waaronder Walmart, Kroger’s, Target en Best Buy – en richtte zich in het tweede kwartaal sterker op prebid-zichtbaarheidsoplossingen, wat resulteerde in een groei van 160% YOY in bedrijfsinkomsten toegeschreven aan retailmedianetwerken.

“We gaan door met het uitbreiden van onze retailmedianetwerken, die hard op weg zijn om de favoriete advertentieplaats te worden voor resultaatgerichte merken,” zei Zagorski, eraan toevoegend dat de door retailmedia gedreven groei voor DoubleVerify alle drie de omzetlijnen omvatte.

DoubleVerify kondigde ook een “aanzienlijke uitbreiding” aan in de gamingsector: een samenwerking met Twitch. Het test momenteel een tool om merkgeschikte inhoud in livestreams te identificeren, die momenteel in bèta is.

De titan voor advertentieverificatie deed ook nieuwe stappen op Reddit en TikTok tijdens het tweede kwartaal, de eerste met een exclusief partnerschap voor meetverificatie en de laatste met nieuwe tools voor merkveiligheid en geschiktheid, waardoor het klantenbestand van adverteerders met 42% groeide.

Toekomst en lot

DoubleVerify zinspeelde op meer fusies en overnames in de nabije toekomst en interesse in de aandachtseconomie.

“We sloten het kwartaal af met $ 224 miljoen aan contanten, zonder langlopende schulden”, zei Allais. Dalende waarderingen in de rest van de economie “bieden kansen om de groei op lange termijn te versnellen door middel van strategische investeringen – waaronder fusies en overnames – die onze routekaart voor producten en technologie zullen verbeteren.”

Let ook op aandacht.

Aandachtsstatistieken zijn nog steeds een beetje ongrijpbaar omdat ze geen schaal hebben, maar omdat DoubleVerify inspeelt op de eisen van prestatiemarketeers, hoort het de roep om aandachtsstatistieken.

Het nieuwste product voor aandachtsmeting, DV Authentic Attention Snapshot, wordt later deze maand gelanceerd en stelt klanten in staat om de aandacht te volgen ten opzichte van benchmark-KPI’s voor omnichannel-campagnes. Het product biedt de mogelijkheid om tijdens de vlucht optimalisaties uit te voeren.

“Aandacht wordt snel een belangrijke meetwaarde”, zei Zagorski, verwijzend naar een eMarketer-onderzoek waarin 98% van de marketeers zei dat diepere aandachtsstatistieken zouden helpen de campagneprestaties en advertentieresultaten te verbeteren.

“Hoewel de dollars klein zijn en de dagen nog vroeg zijn, heeft aandacht ongelooflijk veel potentieel”, zei hij, waardoor het een aandachtsgebied wordt naarmate het merkveiligheidsmerk zich uitbreidt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in