Dokter onthult levensreddende tip voor drinken op TikTok

0
13


Oudejaarsavond is vaak een avond vol feestelijke shots en champagnetoosts. Maar terwijl de feestavond snel nadert, herinnert een arts mensen er vriendelijk aan hoe belangrijk het is om verantwoord te feesten tijdens de vakantie. Echt, het is een advies dat het hele jaar door belangrijk is.

Dr. Brian Hoeflinger, een neurochirurg uit Ohio met meer dan twintig jaar ervaring, heeft een TikTok-kanaal vol educatieve video’s en lifestyle-tips. Maar het is zijn nieuwste clip die uitlegt hoe lang het duurt voordat ons lichaam alcohol afbreekt die viraal is gegaan.

In de video, die op eerste kerstdag werd gedeeld, zet Dr. Hoeflinger het toneel van een feest waar “veel drankjes naar beneden gaan” door een stel borrelglaasjes gevuld met water neer te zetten.

‘Stel dat je in het eerste uur vijf drankjes drinkt’, zegt hij terwijl hij vijf nep-shots met water maakt. ‘Terwijl je ze inneemt, bouwt die alcohol zich snel op in je systeem. [It] gaat binnen vijf minuten naar je hersenen en begint je te beïnvloeden.”


Hetzelfde kan niet gezegd worden voor andere delen van het lichaam. Zoals Dr. Hoeflinger opmerkte, “metaboliseert je lever slechts één ons alcohol per uur.” En volgens Northwestern Medicine begint dat proces pas 20 minuten na consumptie.

Hoflinger vervolgt: “Ik heb nu vijf ons sterke drank in mijn systeem, en aan het einde van het uur ga ik er nog maar één ons van verbranden… dus ik heb [four] ons nog in mijn bloedbaan.

@doctorhoeflinger Dit weten over drinken kan je leven redden! #fyp#party#drinking#alcohol#foryou#holiday#christmas♬ Storytelling – Adriel

Natuurlijk zijn er verschillende factoren – zoals lichaamsgewicht, hormonen, medicijnen, enz. – die van invloed zijn op iemands opnamesnelheid. En ja, we kunnen misschien een functionele tolerantie vormen waar we gedragsmatig geen tekenen van bedwelming vertonen. Maar zelfs met al deze variabelen worden bijna alle lichamen op dezelfde manier door alcohol beïnvloed. Met andere woorden, uw alcoholpromillage zal min of meer hetzelfde zijn en de risico’s zullen blijven bestaan, zelfs als u zich niet “dronken voelt”.

Hoeflinger gaat verder en zegt “het feest is geweldig, dus we gaan er nog wat hebben”, terwijl hij nog drie foto’s maakt en de kijkers eraan herinnert dat hij in het uur dat is verstreken nog steeds slechts één ons sterke drank heeft verbrand.

Nu heeft hij in twee uur tijd in totaal acht ons alcohol gedronken. Hij heeft er twee verbrand, maar heeft nog steeds zes ons over in zijn systeem, wat betekent dat het in dit scenario nog eens zes uur zal duren om volledig te verbranden.

In uur drie neemt Hoefligner één shot omdat het feest “afbouwt”. Dit brengt hem op een totaal van negen ons alcohol gedurende drie uur. Zijn lever heeft drie ons gemetaboliseerd, waardoor hij (nog steeds) zes ons drank in zijn bloedbaan achterlaat.

“Je zult tot in de vroege uurtjes dronken blijven, het gaat niet over”, waarschuwt hij, wijzend op de algemene misvatting die mensen hebben dat “ze een uur of twee stoppen met drinken en in de auto kunnen springen en rijden.” Maar in werkelijkheid “kan je dat niet doen omdat je vijf, zes uur later nog steeds dronken bent”, legt hij uit.

Dr. Hoeflinger besluit zijn video door te zeggen:

“Voor deze feestdagen is het hele punt dat ik mensen echt wil vertellen dat alcohol zich zo gemakkelijk in je systeem kan ophopen als je dronken bent en je zult het niet merken en het zal urenlang niet afnemen.” weg.” Dit wordt gevolgd door de drang van mensen om een ​​Uber of Lyft mee naar huis te nemen om te voorkomen dat ze zichzelf of een ander van het leven beroven.

De informatieve clip, die meer dan 13 miljoen keer is bekeken, kreeg veel lof van kijkers online, vooral van ouders met kinderen in de drinkleeftijd.

“Dit is de eerste keer dat ik iemand dit op deze manier heb laten uitleggen. Ik stuur dit door naar mijn zoon”, schreef een ouder.

Het resoneerde ook onder aangewezen chauffeurs. Een persoon merkte op: “bedankt voor het geven en opvoeden. Ik ben de nuchtere rit. Ik heb de verwoesting gezien van rijden onder invloed.”

Het onderwerp raakt dr. Hoeflinger ook op persoonlijk vlak. In een eerdere video deelde hij dat hij zijn 18-jarige zoon verloor, die bijna tien jaar geleden stierf door rijden onder invloed. Het pleidooi om niet onder invloed van alcohol te rijden, afkomstig van een medische professional, is belangrijk om te horen. Maar als ouder slaat dat anders aan. Zoals hij in de clip deelde, “is het verliezen van iemand van wie je houdt een van de ergste ervaringen die je in je leven kunt hebben.”

Hoewel Hoeflinger zich in zijn partijvoorbeeld concentreerde op het effect van sterke drank, geldt het principe ook voor wijn en bier. Healthline raadt aan om elke drie uur slechts één groot glas wijn te drinken en elke twee uur een halve liter bier.

Het geeft ook enkele best practices om dronkenschap te voorkomen, waaronder:

  • Eet minstens 1 uur voor het drinken.
  • Nip langzaam aan je drankjes.
  • Vermijd schoten, die u eerder naar beneden zult halen dan nippen.
  • Drink niet meer dan één standaarddrankje per uur.
  • Wissel af tussen alcoholische en niet-alcoholische dranken, bij voorkeur water.
  • Beperk of vermijd koolzuurhoudende dranken, zoals champagne, mousserende wijn en cocktails gemengd met frisdrank.
  • Ga zitten als je drinkt, want als je het staand doet, drinken mensen sneller.

En wees natuurlijk niet bang om nog een lift naar huis te krijgen. Voel je vrij om deze oudejaarsavond (en daarna) achterover te leunen en plezier te hebben. Maar laten we op elkaar letten door het veilig te doen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in