Docent van virale ‘Mentalympics’ Tiktok-video noemt het belang van het integreren van leren met digitale platforms – Manila Bulletin

0
13


Een van de docenten en deelnemers van de virale video “Mentalympics” Tiktok werpt licht op het belang van het integreren van academisch leren in de digitale platforms van vandaag.

@maambibini

Omdat je van ons houdt en wij van jou, HIER IS DEEL 1 VAN DE GESCHIEDENISQUIZ GENIET! #Teachtok #teachersoftiktok #historyquizchallenge #historyquiz

♬ origineel geluid – Maam Binibini – Maam Binibini

“Onze migratie naar het digitale tijdperk is zichtbaar en we moeten het omarmen”, zei ED Goldilaine N. Flores in een mix van Engels en Filipijns.

“Want als we niet mee evolueren met wat de trend in de samenleving is, zullen we het moeilijk hebben om te groeien, vooral door onze kennis over verschillende aspecten te vormen,” vervolgde ze.

Het gebruik van online media om te leren is al de ‘nieuwe cultuur’ van onze samenleving, voegde ze eraan toe.

Flores is een lerares Engels op de middelbare school van de Panabo City National High School in Davao del Norte, die samen met haar mededocenten online viral is gegaan voor het delen van lessen en gelach in hun Mentalympics TikTok-video’s.

Docenten, niet alleen studenten, beantwoorden ook uitdagende quizzen

De eerste video van de Mentalympics of mentale Olympische Spelen van Flores en haar collega’s, die op het moment van schrijven 645,3 duizend views heeft, kreeg massale aandacht van netizens vanwege hun hilarische maar competitieve manieren om wetenschappelijke en algemene kennisvragen te beantwoorden, opgesteld door hun ‘quizmaster’.

En de locatie van hun zelfgemaakte quiz was niemand anders dan het faculteitskantoor van de school, zei Flores in een interview met Manila Bulletin.

Mentalympics begon toen ze bordspellen kocht in een online winkel voor haar adviesklas om te gebruiken.

“Ik laat de andere bordspellen ook op het faculteitsbureau gebruiken voor de lol en om onze (docenten) geest op te frissen”, zegt ze.

“Toen we op een keer aan het praten waren, noemde ik het idee om een ​​quizspel te houden en dus klikte iedereen en besloot mee te doen,” vervolgde ze.

@maambibini

Reageren op @gcedjr dit is het voor vanavond 🤣 geniet van deel 4 😁😁😁 #TEAMQUIZMIZ #TEAMKAALAMAN #historyquiz #historyquizchallenge #teachersoftikt #Teachtok

♬ origineel geluid – Maam Binibini – Maam Binibini

Flores had niet verwacht dat hun video online viraal zou gaan, omdat ze het alleen opnam om op haar persoonlijke Facebook-account te plaatsen.

“Mijn collega plaatste het eerst op TikTok en het klikte”, zegt ze.

Ze uploadde het vervolgens op haar eigen TikTok-account en toen begon het honderdduizenden views te krijgen, sommigen hebben zelfs gevraagd om meer leuke Mentalympics-video’s van hen te zien.

“En als redacteur van de video was ik blij met de reacties en het bewerken van video’s voor TikTok is sindsdien een onderdeel van mijn wekelijkse routine geworden”, zei de leraar.

Mentalympics-video’s van Flores en haar co-docenten, of die ze zichzelf innig “The Cast” noemen, hebben nu vijf delen met weergaven variërend van 560.000 tot 3,2 miljoen.

Uitbreiding van educatieve inhoud

Omdat velen hun steun hebben getoond en positieve feedback hebben gegeven over hun Mentalympics-video’s, heeft The Cast besloten om een ​​Facebook-pagina en YouTube-account aan te maken waar ze van plan zijn meer educatieve inhoud uit te breiden en gratis voor iedereen te plaatsen.

“De cast” van Team Quizmiz Kaalaman (Facebook)

De groep bestaat uit Flores, Dhan Febmar S. Cajegas, Johanna Mae D. Sitchon, Chelsea Grace R. Asparagoza, Brenn Joedale S. Lopez, Ella Mae B. Artille, Grace A. Alfornon, Daina Jeane Sumiga, Lydia O. Bustamante, Ellen Joy J. Sombilon, Dioprey S. Ebol, Agnes M. Godoy en Rogie Jr. Vergara.

Hun pagina genaamd “Team Quizmiz Kaalaman” heeft nu bijna 5.000 likes en 16.000 volgers.

De cast is van plan om “educatieve inhoud te maken, maar in andere vormen van mechanica die net zo leuk zijn als wat we nu doen”, zei Flores.

SCHRIJF U IN VOOR DE DAGELIJKSE NIEUWSBRIEF

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in