DJ reageert op TikTok-commentatoren die beweren dat hij aan de drugs was

0
151


Een Zwitserse dj met een beperking reageert nadat commentatoren op een virale TikTok zeiden dat hij aan de drugs was.

Een Zwitserse dj met een beperking reageert nadat commentatoren op een virale TikTok zeiden dat hij aan de drugs was.

Screengrab van Marcel Kugler’s TikTok

Een DJ uit Zwitserland met een medische aandoening spreekt zich uit nadat TikTok-gebruikers commentaar hadden gegeven op een virale video van hem op een muziekfestival en zeiden dat hij aan de drugs was.

De video, gemaakt op Street Parade, een technofestival in Zürich, Zwitserland, toont de DJ, Marcel Kugler, dansend in een menigte en zijn telefoon omhoog houdend terwijl elektronische muziek op de achtergrond speelt.

De video kreeg bijna 8 miljoen views en 6.000 reacties, waarvan vele de spot dreven met de bewegingen van de dj en zeiden dat hij aan de drugs was.

“hij heeft iets te veel gedaan”, schreef een gebruiker.

Een andere commentator schreef ‘The walking dead’.

Kugler reageerde door de video te delen op zijn eigen TikTok.

“Dat ben ik, en ik heb een handicap”, schreef hij. “Geen drugs.”

In een interview met Fox35 zei Kugler dat hij een onbekende medische aandoening heeft die zijn spraak en bewegingen beïnvloedt.

“We weten niet precies wat mijn handicap is”, vertelde hij de outlet in een e-mail. “De artsen hebben nooit iets ontdekt, dus geen precieze diagnose.”

De 29-jarige dj heeft tics sinds hij in de eerste klas zat, en die zijn in de loop der jaren erger geworden, volgens de Switzerland Times.

Kugler, die getrouwd is en twee dochters heeft, vertelde de Zwitserse outlet dat hij gepassioneerd is over het stoppen van pesten, en daarom besloot hij zich uit te spreken nadat de video viraal ging.

Kugler_fitted.png
Screengrab van Marcel Kugler’s Instagram Screengrab van Marcel Kugler’s Instagram

“Ik wil mezelf laten zien en me niet verstoppen”, zei hij tegen de outlet. “Dat is de enige manier om vooroordelen te doorbreken.”

In een andere video die op zijn TikTok werd gedeeld, plaatste hij een bijschrift waarin hij iedereen bedankte die hem verdedigde tegen de spottende opmerkingen.

“Iedereen die mij kent, weet dat het me sowieso niets kan schelen, maar er zijn er velen die niet zo sterk zijn”, schreef hij. “Denk erover na in plaats van commentaar te geven op iets zonder hersens.”

Veel van zijn fans reageerden op ondersteunende woorden op zijn TikTok-video’s.

“Je bent geweldig”, schreef een gebruiker. “Ik hoop je ooit live te zien optreden.”

Madeleine List is een McClatchy National Real-Time-reporter. Ze heeft gerapporteerd voor de Cape Cod Times en de Providence Journal.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in