Dit is waarom TikTok geobsedeerd is door een kipsalade

0
16


That One Sound is een wekelijkse column van senior internetcultuurschrijver Audra Schroeder die de oorsprong onderzoekt van populaire geluiden die op TikTok te horen zijn. Suggesties? Tips? E-mail [email protected]

Een delicatessenwinkel uit Cleveland kreeg het soort promotie dat je gewoon niet kunt kopen, en zorgde ervoor dat een salade viraal ging, dankzij de goedkeuring van een vrouw. TikTok heeft het koekje geproefd, en nu wil het de kipsalade.

Het geluid

Het TikTok-geluid kenmerkt deze uitwisseling tussen een man en een vrouw:

“Jullie kunnen maar beter hier komen en een van deze halen.”

“Wat is dat?

“Het is een kipsalade.”

Het werd oorspronkelijk gepost door het account @81stdeli op 28 augustus en heeft meer dan 19,5 miljoen views.

@81stdeli ♬ origineel geluid – 81stdeli

Maar het geluid ging pas in oktober viraal; het is nu gebruikt in meer dan 100.000 TikToks en werd versterkt door enkele beroemde gezichten.

@lizzo

S / O oh mijn ziel in NC … JULLIE bleven mijn bezorging verpesten, maar het was bussin 😖🤠

♬ origineel geluid – 81stedeli

@tiamowry

Alles kan kipsalade zijn als je je ogen sluit

♬ origineel geluid – 81stedeli

@michaelbuble Vandaag op de gelukkigste plek op aarde. Morgen, de sportschool 😞 #onlyliveonce #disneyworld #healthyoptions ♬ origineel geluid – 81stdeli

Waarom is dit geluid zo effectief? Het zit echt allemaal in de bezorging, zoals deze opmerking op de originele TikTok samenvat:

commentaar 81st Deli's TikTok

81stdeli/TikTok

Waar komt het vandaan?

Tanisha Godfrey is de bron van de audio; ze plaatste de clip een paar dagen na het origineel op TikTok en het werd gefilmd in Cleveland’s populaire E. 81st St. Deli.

Godfrey vertelt de Daily Dot via e-mail dat ze “letterlijk stopte om iets te eten te pakken, we maakten de TikTok en verwachtten niet dat er iets zou gebeuren.”

“Ik was niet echt een TikTok-persoon”, voegt ze eraan toe, “dus toen ik erachter kwam, was ik bang omdat ik de aandacht niet gewend ben. Ik ben eindelijk op TikTok gesprongen en ik had zoiets van woooow, deze mensen houden echt van me !!

Godfrey heeft duetten gepost met enkele van de beroemdheden die het geluid hebben gebruikt, evenals enkele remixes van de audio. In een recent lokaal nieuwsbericht over de delicatessenwinkel zegt Godfrey dat ze er al sinds haar 13e naartoe gaat, en dat op de dag dat ze de TikTok filmden, de eigenaar van de delicatessenwinkel, Wael Herbawi, simpelweg voorstelde om er iets over te filmen, zoals hij doet met eten van andere klanten.

@onlynishaa_ #chickensalad #onlynishaa__ #iwaswatchingthewrongchannel #lizzo #iloveyall #heyboooo #superior ♬ origineel geluid – Nish Godfrey

Herbawi vertelde Today dat het aantal kipsalades dat hij op een dag verkoopt is gestegen van 40 naar ongeveer 300. En blijkbaar komen mensen uit het buitenland voor deze salades.

@81stdeli ♬ origineel geluid – 81stdeli

Geluid uit

Meer recentelijk gebruikte Godfrey haar nieuwe beroemdheid om iets anders te versterken: het belang van stemmen in Ohio. Ze zegt dat ze “nederig en opgewonden is over mijn nieuwe avonturen”, maar dat ondanks de viraliteit, “ik nog steeds Nish ben.”

@onlynishaa_ Ohio, vroege stemming eindigt 7 november, verkiezingsdag 8 november! Lees meer op Ohiovoterguide.org #govote #makeachange @innovationohio ♬ origineel geluid – Nish Godfrey

web_crawlr

We crawlen het web, zodat u dat niet hoeft te doen.

Meld u aan voor de Daily Dot-nieuwsbrief om elke dag het beste en slechtste van internet in uw inbox te krijgen.

*Eerste publicatie: 4 november 2022, 7:00 uur CDT

Audra Schroeder

Audra Schroeder is de senior entertainmentschrijver van de Daily Dot en richt zich op streaming, comedy en muziek. Haar werk is eerder verschenen in de Austin Chronicle, de Dallas Observer, NPR, ESPN, Bitch en de Village Voice. Ze is gevestigd in Austin, Texas.

Audra Schroeder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in