Dit is waarom Paycom samenwerkte met TikTok-ster Corporate Natalie om digitale advertenties op tv te brengen

0
169


In recente tv-advertenties laat Paycom, een bedrijf op het gebied van salarisadministratie en personeelstechnologie, zien hoe zijn technologie veelvoorkomende frustraties op de werkplek met TikTok-ster Corporate Natalie kan bestrijden door TikTok-achtige advertenties voor verbonden tv te maken. Een TikTok-benadering van tv maken maakt deel uit van het streven van het merk om de tv-rommel te doorbreken – net zoals TikTok zelf heeft gedaan op het gebied van sociale media.

De eerste van de advertenties is begin augustus uitgerold en de komende weken zullen er meer volgen. De spots belichten Beti, de technologie van Paycom waarmee werknemers hun eigen salarisadministratie kunnen beheren, en laten zien waarom het doen van uw eigen salarisadministratie gunstig is voor zowel u als uw werkgever.

“Onze strategie draait om het vergroten van de buy-in van het publiek door herhaling en dezelfde herkenbaarheid die ons vanaf het begin naar Corporate Natalie trok”, zegt Adam Ballard, vp marketing bij Paycom. Er werden spots ontwikkeld om HR- en C-suite-beslissers te targeten, met als doel deze te bereiken via de werknemers van bedrijven.

Met Corporate Natalie (ook bekend als Natalie Mariee) zullen werknemers iemand zien die ze herkenbaar vinden in de advertenties, wat hopelijk hun nieuwsgierigheid naar de technologie van Paycom zal vergroten. “Ons algemene doel is om de vraag van consumenten (C-Suite en HR) te creëren om te vragen naar een betere manier om de dagelijkse HR-taken te beheren”, aldus Ballard.

Naast connected TV zullen de spots ook verschijnen op platforms als Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest en TikTok. Het merk tikte Corporate Natalie aan omdat ze de frustraties van verouderde technologie, vervelende processen en HR-fouten uit de eerste hand begreep. “We zagen een kans om Natalie naast onze andere in-market-campagnes te brengen die zich richten op de onnodige complexiteit die het gevolg is van het hebben van de verkeerde HR-tools”, aldus Ballard. “Natalie brengt de pijn tot leven die een werknemer ervaart wanneer ze gedwongen worden om de verkeerde tools te gebruiken voor de HR- en salarisadministratie.”

“Voor de Corporate Natalie-campagne is de mix ongeveer 50% digitaal, waarbij het overgrote deel van die investering sociale media is”, zegt Ballard. Het is echter onduidelijk hoeveel van het advertentiebudget van Paycom aan deze campagne wordt toegewezen, aangezien Ballard de algemene budgetspecificaties niet zou delen.

Volgens gegevens van Pathmatics heeft Paycom dit jaar tot nu toe meer dan $ 5,3 miljoen uitgegeven aan reclame-inspanningen. Ballard zei ook dat deze campagne parallel loopt aan de andere nationale campagnes van het merk: Unnecessary Action Hero (met acteur Shemar Moore in de hoofdrol) en Wrong Tool (met investeerder Barbara Corcoran). Ballard weigerde commentaar te geven op de manier waarop het budget van Paycom werd verdeeld op sociale platforms.

De video’s van Corporate Natalie vertegenwoordigen situaties die relevant zijn voor alle medewerkers, en ze heeft meer dan 18 miljoen volgers op TikTok. De herkenbaarheid die ze aan de advertenties van Paycom toevoegt, maakt haar de perfecte persoon om te onderzoeken hoe de technologie geschikt is voor zowel werknemers als hun werkgevers, zei Ballard. “Het medium TikTok stelt ons in staat om ter zake te komen van wat Paycom onmiddellijk doet voor werknemers die onze app gebruiken, waardoor herkenbare humor het naar huis brengt”, zei hij.

Paycom voegt zich bij een lange lijst van merken die samenwerken met TikTok-sterren voor advertentiecampagnes. Onlangs werkte TikTok-persoonlijkheid Addison Rae samen met Google en Samsung aan een op de jaren 90 geïnspireerde, met nostalgie gevulde campagne. TikTok is het zesde meest gebruikte sociale platform ter wereld en heeft de hoogste betrokkenheid in vergelijking met andere apps voor sociale media. Op TikTok kunnen marketeers volgens Startup Bonsai een engagementpercentage van 5,3% verwachten voor accounts met 100.000 of meer volgers, wat minstens 4% hoger is dan de engagementpercentages op Instagram en Twitter.

“Paycom gebruikt een omnichannel-aanpak en doorbreekt barrières tussen TikTok en TV om op te vallen en een nieuw, jonger publiek te bereiken”, zegt Lily Rotter, senior director demand generation bij Skai, een omnichannel marketingplatform. “De ‘TikTok-stijl’ is viraal geworden en Paycom test de veronderstelling dat de stijl effectief zal zijn, ongeacht de media.”

Here’s why Paycom partnered with TikTok star Corporate Natalie to bring digital ads to TV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in