Dit is hoe TikTok één houthakker helpt om $ 150.000 per jaar te verdienen

0
115


De kloof tussen arbeiders en bedienden is vloeiender geworden met de opkomst van sociale media – als iemand knap genoeg is, kunnen bepaalde fysieke banen helpen een publiek op te bouwen, er geld mee te verdienen en serieus geld binnen te halen.

Een van de meest zichtbare voorbeelden is de houthakker die ondernemer werd, Thoren Bradley. In 2020 begon de 31-jarige met het plaatsen van video’s van zichzelf die hout aan het hakken was in de bossen rond Avery, Californië.

De esthetiek van het zien van enorme logboeken die door een knappe kerel in stukken worden gehakt, kreeg al snel een publiek en tot op heden heeft Thoren’s TikTok-account 5,7 miljoen volgers.

Soms voegt Bradley een achtergrond van Italiaanse operamuziek toe voor dat beetje extra flair.

Het leven van de houthakker kan betalen als je op TikTok bent

Voor zijn “What People Earn” -functie vertelde Bradley aan Parade dat hij $ 150.000 per jaar verdient door zijn inkomen aan te vullen met zijn werk als gezondheids- en fitnessopvoeder, fitnessmodel en door geld te verdienen met zijn sociale media.

Bradley heeft ook fitness-app OHK gebouwd – naarmate zijn populariteit als houthakker groeit, hebben fans die anders niet zo van fitness waren, zich ook aangemeld om te zien hoe je die “houthakker getinte” look kunt krijgen.

“Elke dag heb ik arbeiders voor me met betrekking tot het kappen, verzamelen en kloven van bomen,” vertelde Bradley aan Parade. “Maar ik werk ook als gezondheidsvoorlichter en fitnessbeïnvloeder, waardoor ik mijn master in fysiologie goed kan gebruiken.”

In de VS verdienen houthakkers doorgaans tussen de $ 22.000 en $ 65.000. Het werk is fysiek zwaar en vereist ook een specifieke levensstijl – velen zijn maandenlang ter plaatse en moeten naar afgelegen beboste delen van het land reizen.

Volgens het Bureau of Labor Statistics hebben houtkapwerkers ook enkele van de hoogste incidenties van letsel ter plaatse in het land – het risico op letsel op het werk is meer dan 30 keer zo waarschijnlijk als dat van een gemiddelde Amerikaanse werknemer.

Maar houtkap is ook een wereld waar maar weinigen in grote stedelijke centra veel van weten of ooit te zien zullen krijgen, het kan iemand ook helpen op te vallen op sociale media – zoals iedereen die heeft geprobeerd een publiek op te bouwen weet, iets unieks op tafel brengen is de allerbelangrijkste factor om je account van de grond te krijgen.

Loodgieters-, elektrische en bouwbeïnvloeders brengen de $$$ . binnen

“Ik hou van de tweedeling tussen die twee werelden, vooral omdat het heel goed weergeeft wie ik ben als mens”, vertelde Bradley aan Parade. “Het hebben van de uitdagingen van beide werelden lijkt echt voor balans in mijn psyche te zorgen.”

Ondanks de indrukwekkende aanhang van Bradley, is hij verre van de enige die van het werk een sociale media-persoonlijkheid maakt.

Ryan Mills, een loodgieter van de vierde generatie uit Schotland, inwoner van Edinburgh, krijgt gestaag Instagram-uitleggers over hoe je een verwarmingssysteem opzet of een toilet ontstopt.

Omdat velen die voor het eerst naar huis gaan renoveren zich vaak tot sociale media wenden voor uitleg, vinden bouwvakkers vaak een publiek – de in Illinois gevestigde framebouwer Kyle Stumpenhorst vond een publiek op YouTube.

De Australische bouwvakker Stefanie Apostolidis kreeg meer dan 150.000 Instagram-volgers die ter plaatse foto’s en uitleg over verschillende soorten gereedschappen plaatsten.

LEES MEER OVER THOREN EN ANDERE WERKNEMERS DIE NIEUW PUBLIEK VINDEN IN DE FUNCTIE “WHAT PEOPLE EARN” VAN PARADE.

TheStreet, Inc. Alle rechten voorbehouden. Action Alerts PLUS is een geregistreerd handelsmerk van TheStreet, Inc.

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd 26 augustus 2022 10:48 uur.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in