Dit is de meest virale bestemming voor jonge reizigers op TikTok

0
23


Sinds de gezondheidsbeperkingen zijn opgeheven, heeft Dubai miljarden views verzameld op TikTok, waardoor het de populairste vakantiebestemming is voor jongeren. Het belangrijkste financiële centrum van de Verenigde Arabische Emiraten staat bekend om zijn futuristische gebouwen, all-inclusive resorts en prachtige stranden aan de Golf.

De zogenaamde Gen Z Travel Index van het platform is alleen gebaseerd op weergaven en meet de populariteit van veel internationale bestemmingen. Onderzoekers beweren dat verschillende attracties, waaronder de iconische Burj Khalifa, momenteel het hoogste gebouw ter wereld, en de weelderige Dubai Mall, een luxe winkelcentrum, verantwoordelijk zijn voor de roem van Dubai.

Naarmate er meer en meer gebouwen en amusementscentra werden gebouwd, begon het toerisme natuurlijk toe te nemen. Tegenwoordig is het hele emiraat een lust voor het oog, met openbare infrastructuur van wereldklasse, treinen zonder bestuurder, overdekte skigebieden en een kunstmatige archipel in de vorm van een palmboom. Binnenkort opent ook een enorm hotel met een oppervlak dat doet denken aan de maan.

Andere steden in de top tien

Dubai is een trendy, dynamische stad met een breed scala aan toeristische attracties, en jongvolwassenen op TikTok lijken deze eigenschappen het meest te waarderen. Naast kijkers werd er een tweede onderzoek uitgevoerd om niet alleen het potentieel om ‘viraal’ te gaan, te beoordelen, maar ook veiligheidsranglijsten, de frequentie waarmee deze steden worden gegoogeld, hun toeristische attracties en meer.

Dubai staat op de derde plaats in deze beoordeling met 7,1 van de 10 punten. Het wordt overtroffen door Londen, dat wordt beschouwd als de beste stedentrip voor Generation Z. Interessant genoeg is Londen slechts de derde meest bezochte bestemming met 42,7 miljard views voor zijn dubbeldekkerbussen, rode telefooncellen en iconische ‘Tube’

Barcelona is de meest populaire mediterrane bestemming en staat op de tweede plaats op beide lijsten. TikTok-video’s die in of over de op één na grootste stad van Spanje zijn gemaakt, zijn tot nu toe 61,3 miljard keer bekeken.

Parijs, de prachtige Franse stad, de mooie grachten van Amsterdam, het aantrekkelijke Praag, Berlijn en zijn verleden van de Koude Oorlog, het tijdloze Rome en Milaan, en Thailand’s gastronomische nirvana van Bangkok ronden de top tien af. Ten slotte bleek uit het onderzoek dat sociale media de meerderheid van de TikTok-gebruikers (90%) beïnvloedt bij het maken van vakantiearrangementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in