Disney’s Live-Action Hercules wordt geïnspireerd door TikTok

0
10


Joe en Anthony Russo nemen misschien een pauze van het Marvel Cinematic Universe, maar ze werken nog steeds samen met Disney aan zijn live-action Hercules – en het klinkt alsof de remake een paar moderne inspiraties zal zien.

In een interview met Variety erkenden de gebroeders Russo kritiek op enkele recente Disney-remakes, met name over hoe veilig deze aanpassingen spelen met weinig afwijking van de originele films. Wanneer we het hebben over hun visie, zegt Joe Russo dat hun Hercules-remake “een beetje meer experimenteel” is qua toon en uitvoering.

De samenwerking met regisseur Guy Ritchie streeft ook naar dezelfde onconventionele kijk op een Disney-musical als in de jaren ’90. In het Variety-interview legde Russo uit hoe moderne platforms de verwachtingen mogelijk hebben hervormd en hoe de film aantrekkelijk kan zijn met hun nieuwe visie.

“Het publiek van vandaag is toch getraind door TikTok?” Russo vraagt ​​Variety. “Wat is hun verwachting van hoe die musical eruitziet en aanvoelt? Dat kan heel leuk zijn en ons helpen de grenzen een beetje te verleggen in hoe je een moderne musical uitvoert.”

Dit is ook niet de eerste keer dat we horen over moderne inspiraties voor de live-action Hercules. In juli zei Joe Russo dat hun remake “een eerbetoon zal brengen aan het origineel met een modernere draai eraan”. Ze prezen de Disney-klassieker uit 1997 omdat ze ‘grappig’ en ‘subversief’ waren en ze wilden die geest heroveren.

Disney heeft de afgelopen jaren veel klassiekers behandeld, waaronder aanpassingen voor Belle en het Beest, De Leeuwenkoning en meer. Ritchie regisseerde er nog een in 2019 met Aladdin, en de recensie van IGN was het ermee eens dat de live-action-iteratie een beetje te getrouw was: “Aladdin is ongeveer net zo veilig een aanpassing als we Disney hebben zien uitbrengen, wat een beetje teleurstellend is gezien het feit dat het meeste van wat het toevoegt aan het verhaal redelijk goed werkt.”

Andrea Shearon is een freelance medewerker voor IGN op het gebied van games en entertainment. Ze heeft tijdens haar zevenjarige carrière in de game-industrie verschillende hoeden gedragen, met naamregels bij Fanbyte, USA Today’s FTW, TheGamer, VG247 en RPG Site. Vind haar op Twitter (@Maajora) of de Materia Possessions-podcast die praat over FFXIV, RPG’s en elke serie met gigantische robots.