Disney’s Live-Action-aanpassing zal inspiratie halen uit TikTok

0
9


In de afgelopen jaren heeft Disney talloze bewerkingen van zijn geliefde animatieklassiekers uitgebracht. Een deel van de kritiek die deze remakes hebben gehad, is dat ze niet genoeg afwijken van het bronmateriaal.

De Leeuwenkoning, bijvoorbeeld, werd bekritiseerd omdat het een shot-voor-shot remake was van de originele animatiefilm. Hoewel het er visueel prachtig uitzag, bracht het niet echt iets nieuws op tafel behalve CGI-animatie. Het verhaal, ten goede of ten kwade, was vrijwel exact hetzelfde.

Met de aanstaande live-action bewerking van HerculesProducenten Joe en Anthony Russo zijn echter van plan om een ​​heel andere benadering te kiezen – een die al dan niet goed zal passen bij fans van de originele film.

In een gesprek met Variety legde Joe Russo uit dat Hercules zal zijn “een beetje meer experimenteel van toon, een beetje meer experimenteel in uitvoering.”

Disney’s geanimeerde versie van Hercules, die in 1997 werd uitgebracht, is een muzikale komedie die losjes is gebaseerd op het legendarische verhaal van de zoon van Zeus. Hercules, een halfgod met superkracht, wordt als baby gestolen door Hades en opgevoed onder stervelingen als een half mens, half god. Nadat hij zijn familiewortels heeft ontdekt, moet Hercules een overgangsritueel uitvoeren om te bewijzen dat hij een echte held is en zijn plaats op de berg Olympus te verdienen, terwijl zijn kwaadaardige oom Hades zijn ondergang beraamt.

Net als de originele film van Disney, zal de aankomende aanpassing ook een musical zijn, hoewel meer een afspiegeling van onze huidige samenleving. De Russos keken naar de huidige platforms voor inspiratie over hoe de musical het beste kan worden gemoderniseerd voor het huidige publiek. Russo noemde TikTok specifiek als het platform dat heeft geholpen de verwachtingen van het publiek te vormen over hoe een musical eruitziet en aanvoelt.

“Er zijn vragen over hoe je het vertaalt als een musical,” Russo legde het uit. “Het publiek van tegenwoordig is toch getraind door TikTok? Wat is hun verwachting van hoe die musical eruitziet en aanvoelt? Dat kan heel leuk zijn en ons helpen de grenzen een beetje te verleggen in hoe je een moderne musical uitvoert.”

Hoewel ik zeker weet dat we allemaal bekend zijn met TikTok als platform, is het nog steeds een beetje onduidelijk wat Joe Russo precies bedoelt als hij zijn Hercules film zal er door worden geïnspireerd. Moeten we verwachten dat de Muzen zachte handchoreografieën uitvoeren en cursief zingen? Zal Hades de Renegade-dans uitvoeren?

Alle grappen terzijde, de Hercules aanpassing is eigenlijk in goede handen. De film wordt geregisseerd door Guy Ritchie, die ook aan het hoofd stond van de live-action remake van 2019 Aladdin. Hoewel de film het slecht deed onder critici, had hij op Rotten Tomatoes een indrukwekkende publieksscore van 94%.

“Ik denk dat ze enthousiast zijn om te zien wat we er allemaal voor kunnen betekenen op een manier die niet alleen een herinterpretatie is van de animatiefilm,” zei Ruso. “Guy is er perfect voor omdat hij een voorliefde heeft voor experimenten.”

Interessant genoeg klaagden critici dat de aanpassing van Guy Ritchie “vertelt het verhaal van zijn klassieke bronmateriaal met voldoende spektakel en vaardigheid, ook al benadert het nooit de oogverblindende pracht van het geanimeerde origineel.”

Hopelijk, zijn Hercules aanpassing brengt iets nieuws voor het publiek om van te genieten.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in