Disney’s live-actie ‘Hercules’: TikTok een inspiratie, zegt producer

0
10


In het omslagverhaal van deze week voor Verscheidenheidzijn filmmakers Joe en Anthony Russo duidelijk dat hun toewijding aan hun eigen onafhankelijke studio, AGBO, betekent dat de regisseurs van “Avengers: Endgame” niet verwachten dat ze binnenkort nog een film met Marvel Studios zullen maken.

“We zullen pas aan het einde van het decennium klaar zijn om iets met Marvel te doen”, zegt Joe Russo.

De Russo’s zijn echter al teruggekeerd naar het moederbedrijf van Marvel, Disney. Via AGBO produceren ze een live-action-bewerking van Disney’s animatiefilm ‘Hercules’ uit 1997, met Guy Ritchie – die aan het hoofd stond van de live-action-remake van ‘Aladdin’ in 2019 – die regisseerde.

“We hebben een geweldige relatie met hen die we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd”, zegt Joe Russo. “Ik denk dat we een standpunt hebben over hoe ze de grenzen van hun IP kunnen verleggen, in plaats van IP-beheer te spelen.”

Terwijl veel van Disney’s recente live-action remakes verweten werden dat ze te dicht bij het bronmateriaal bleven, zegt Russo dat “Hercules” “een beetje meer experimenteel van toon zal zijn, een beetje meer experimenteel in uitvoering.”

“Ik denk dat ze enthousiast zijn om te zien wat we er allemaal voor kunnen betekenen op een manier die niet alleen een herinterpretatie van de animatiefilm is”, voegt Russo toe.

Ritchie werkt momenteel aan zijn eigen versie van het scenario van David Callaham (“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”).

“Guy is er perfect voor omdat hij een voorliefde heeft voor experimenten”, zegt Russo.

De originele “Hercules”, geregisseerd door “The Little Mermaid”-filmmakers John Musker en Ron Clements, herdenkt de legende van de Griekse halfgod als een verhaal van een opkomende beroemdheid die beroemd wordt vanwege zijn heldendaden. Zoals het geval was voor alle Disney-animatiefilms in de jaren negentig, is het ook een musical, grotendeels gezongen door een kwintet van zwarte vrouwen die als Grieks koor dienen.

Russo zegt dat de live-action “Hercules” ook een musical zal zijn – en de onconventionele benadering van het origineel zal delen.

“Er zijn vragen over hoe je het als musical vertaalt”, zegt Russo. “Het publiek van tegenwoordig is toch getraind door TikTok? Wat is hun verwachting van hoe die musical eruitziet en aanvoelt? Dat kan heel leuk zijn en ons helpen de grenzen een beetje te verleggen in hoe je een moderne musical uitvoert.”

Samen met “Hercules” werkt AGBO ook samen met enkele van de grootste streamingplatforms in de branche. Voor Netflix ontwikkelen ze een vervolg en prequel op “The Grey Man” en regisseren ze het sci-fi-avontuur “The Electric State” met Millie Bobby Brown en Chris Pratt. En voor Amazon Prime Video produceren ze de enorm ambitieuze spionagethriller “Citadel” met Priyanka Chopra Jonas en Richard Madden, en een reboot van “Butch and Sundance” als een evenementenserie voor Amazon, met Regé-Jean Page en Glen Powell bevestigd als de titulaire outlaws.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in