Dirty Soda is een virale TikTok-trend die het waard is om met je kinderen te proberen

0
140


In december 2021 gebruikte Olivia Rodrigo haar rijbewijs (IYKYK) om naar de frisdrankwinkel Swig in Utah te rijden, waarmee ze per ongeluk begon wat nu een virale TikTok-trend is toen ze de rest van de wereld kennis liet maken met de vuile frisdrank. Met een naam als ‘vuile frisdrank’ is het niet meer dan normaal om te verwachten dat de internetsensatie drank inhoudt. Maar, verrassing! Het is eigenlijk een 100% kindvriendelijke drank (minus de onvermijdelijke suikerstoot die gepaard gaat met het nog zoeter maken van al zoete frisdranken). Of je nu een van de miljoenen recepten voor het drankje in je online scrolling hebt gezien of de Rodrigo-fan in je huishouden je lastigvalt met het kopen van gearomatiseerde siroop, de kans is groot dat je nieuwsgierig bent naar de nieuwste drankgekte.

Gelukkig zijn vuile frisdranken gemakkelijk te maken en perfect voor een weekendkeukenexperiment met de kinderen. De drankjes zijn eindeloos aanpasbaar, met als hoofdingrediënten frisdrank, creamer of half en half en gearomatiseerde siropen. Dat is een deel van de reden waarom ze zo aantrekkelijk zijn geworden voor tieners en niet-drinkers – het zijn eigenlijk mixdrankjes minus de alcohol.

Toen Rodrigo een foto van zichzelf met een Swig-beker op Instagram deelde, werd de fascinatie van internet voor vuile frisdrank geboren. Maar vuile frisdrank bestaat al heel lang en is vooral populair in plaatsen als Utah, waar minstens 68% van de bevolking zich identificeert als lid van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. De doctrine van de kerk adviseert leden zich te onthouden van warme dranken (zoals koffie en thee) en sterke dranken (die alcohol bevatten). Leden mogen echter cafeïne hebben, wat leidt tot een liefde voor frisdrank en een voorliefde om gewone cola een tandje bij te zetten met onverwachte smaken.

Lees verder om meer te weten te komen over de vuile frisdranktrend, inclusief hoe je er thuis een kunt maken.

Hoe lang bestaan ​​vuile frisdranken al?

Er is veel discussie over de oorsprong van vuile frisdrank. Het basisrecept is vergelijkbaar met dat van een eierroom, die in de jaren 1880 werd uitgevonden. Maar de moderne kijk op het drankje lijkt in de jaren 2010 populair te zijn geworden, rond de tijd dat de LDS verduidelijkte dat haar leden cafeïne konden hebben. Sindsdien is de frisdrankscene in Utah geëxplodeerd – en dankzij TikTok begint ook de rest van het land aan de geneugten van de vuile frisdrank.

Het voortouw is genomen door Swig, een frisdrankwinkelketen die in 2010 werd opgericht in Saint George, Utah. De sterke aanwezigheid van het bedrijf op de sociale media heeft niet alleen het bewustzijn van de vuile frisdrank vergroot; het heeft degenen die geen toegang hebben tot hun officiële drankjes geholpen om in het plezier te delen door recepten op TikTok te plaatsen.

Wat zit er in een vieze frisdrank?

Een basis vuile frisdrank bevat:

  • cola
  • Een scheutje gekoelde koffiecreamer
  • Een gearomatiseerde siroop (meestal iets fruitigs zoals kokosnoot)
  • Ijs
  • Vers limoensap

Maar zoals TikTok heeft geïllustreerd, zijn de combinaties eindeloos. Sommige versies gebruiken half en half, Sprite, Dr. Pepper, light frisdranken, speciale frisdranken en elke smaak die je maar kunt bedenken – een deel van de aantrekkingskracht lijkt te experimenteren met smaken in gekke wetenschapperstijl. Echt, is het een wonder dat kinderen dol zijn op deze trend?

Als je besluit om wat vieze frisdranken thuis te maken, daag je kinderen dan uit om de raarste combo’s te bedenken die ze kunnen bedenken en rangschik ze dan als een gezin. Zullen ze allemaal lekker zijn? Absoluut niet. Maar het zullen zorgen voor een onvergetelijke avond bij de fam.

Hoe maak je thuis een vieze frisdrank?

Als de kinderen klaar zijn met het maken van hun meesterwerken, probeer dan een recept dat gegarandeerd lekker is, zoals Swigs versie van Butterbeer uit Harry Potter: Boterbier. Volgens de frisdrankwinkel bevat het recept:

  • Een glas wortelbier
  • Torani Butterscotch Siroop (1-2 pompjes)
  • Vanillecrème (1-2 pompjes)
  • Kiezelijs

Meng goed, serveer het koud en geniet van je vuile frisdrank met een Harry Potter Filmmarathon!

Welke smaak je ook kiest, zorg ervoor dat je knalt Zuur in de keuken terwijl je je vuile frisdrank maakt ter ere van Rodrigo die je helpt coole punten te verdienen met je tieners.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in