‘Dirty soda’ gaat viraal op TikTok. Wat is het?

0
146


“De wurggreep die dit nu op mij heeft – en ik hou niet eens van frisdrank”, zei een TikTok-gebruiker. (AP Foto/Jenny Kane, Bestand)

AP

Een blikje cola, kokosroom en een scheutje limoensap. Verfrissend of weerzinwekkend?

Klop niet totdat je het probeert, heeft TikTok besloten.

“De wurggreep die dit nu op mij heeft – en ik hou niet eens van frisdrank”, zei TikToker Erin Queen nadat ze haar eigen recept had geprobeerd.

De trend heeft miljoenen views op TikTok, maar is niet ontstaan ​​op sociale media. Een van de oorspronkelijke vuile frisdrankwinkels die in 2010 in Utah werd geopend, meldde The New York Times. De frisdrankwinkelketen Swig verspreidde zich over het Westen en werd vooral populair onder leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

“Sommige mensen zeggen: ‘Ach, het is gewoon een trend in Utah’, en we hebben bewezen dat het niet klopte toen we naar Oklahoma gingen, en bewezen dat mensen overal van hun frisdrank houden”, vertelde Swig-medeoprichter Nicole Tanner aan de Times.

Met behulp van sociale media is de frisdrank van de grond gekomen. Veel mensen hebben de ondernemersgeest van Swig gevolgd en hebben zelf nieuwe recepten voor vuile frisdrank gemaakt.

“Mountain Dew, perziksiroop, frambozensiroop en kokosroom”, raadde iemand Queen aan op haar TikTok.

“Blue Powerade en kokosmelk”, suggereerde een ander.

“Het is geluk in een kopje,” zei Tanner over de vuile frisdrankhandel. “Ik heb vanaf het begin altijd geweten dat dit iets is dat overal kan en moet.”

Profielafbeelding van Alison Cutler

Alison Cutler is een National Real Time Reporter voor het zuidoosten bij McClatchy. Ze studeerde af aan de Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication aan de Arizona State University en werkte eerder voor The News Leader in Staunton, VA, een tak van USAToday.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in