Deze voormalige Uber-ingenieur gebruikte TikTok om Californische truckers een stem te geven tijdens de AB5-protesten. Nu is hij klaar om de industrie verder te helpen.

0
102


Kevin Huang

Kevin Huang.Kevin Huang

  • Kevin Huang beheert het op vrachtwagens gerichte TikTok-account “Trucking Newbie”.

  • Hij lanceerde het vlak voordat vrachtwagenchauffeurs in de haven van Oakland protesteerden tegen de AB5-wet van Californië.

  • Hij wil truckers een stem geven en hen tegelijkertijd de tools geven om te slagen.

Kevin Huang, 29, is de man achter Trucking Newbie, een TikTok-account dat dient als een one-stop-shop voor alles wat met vrachtwagens te maken heeft. In sommige video’s geeft hij rondleidingen door vrachtwagens of advies om gezond te blijven en economisch efficiënte werklasten op zich te nemen. In andere gevallen neemt hij een veelgebruikt product, zoals toiletpapier, en volgt hij zijn reis van de route van een vrachtwagenchauffeur naar de handen van de consument.

Hij maakte zijn profiel in juni aan nadat Uber hem twee jaar eerder had ontslagen als software-engineer. Hij vertelde Insider dat hij stond te popelen om een ​​startup te starten, en nadat hij eerder in de supply chain had gewerkt, had hij een bijzondere interesse in de truckindustrie. Het doel was om in contact te komen met vrachtwagenchauffeurs en ter plaatse gegevens te verzamelen voor een toekomstig bedrijfsidee. Omdat steeds meer tech-investeerders en oprichters moeite hebben om de behoeften van vrachtwagenchauffeurs te begrijpen en eraan te voldoen, is de strategie van Huang uniek.

Hij timede zijn nieuwe account ook goed: kort nadat hij zijn TikTok-pagina had gemaakt, begonnen vrachtwagenchauffeurs in Californië te protesteren in de haven van Oakland tegen de wet op de gig-worker van de staat, bekend als Assembly Bill 5 of AB5. Huang zei dat hij contact had met veel vrachtwagenchauffeurs die hem vertelden dat ze niet alleen nieuwe en krachtige informatie uit zijn inhoud leerden, maar ook genoten van het horen van hun stem.

Huang woont momenteel in San Francisco, Californië, waar hij niet alleen TikToks filmt, maar ook gratis werkt als onafhankelijke vrachtvervoerder.

“Ik denk dat er vaak een kloof is tussen het publiek en vrachtwagenchauffeurs. Van veel vrachtwagenchauffeurs die ik heb gesproken, hebben ze vaak het gevoel dat ze niet worden begrepen en ondergewaardeerd door het grote publiek,” zei hij. Als maker, voegde hij eraan toe, streeft hij ernaar om tegelijkertijd zijn eigen trucking-and-dispatching-reis vast te leggen en truckers te bewapenen met de kennis om hun zakelijk inzicht te versterken.

De strijd tussen vrachtwagenchauffeurs en Californische wetgevers

AB5 beperkt hoe bedrijven onafhankelijke contractanten of werknemers classificeren, waardoor het voor veel vrachtwagenchauffeurs moeilijker wordt om in Californië te blijven werken onder de titel van onafhankelijke contractant.

Huang werkte bij Uber toen hij voor het eerst over AB5 hoorde. “Ik geloof dat de meerderheid van de Uber-chauffeurs AB5 eigenlijk niet wilde of steunde”, zei Huang. “AB5 neemt in wezen de flexibiliteit weg die ze zo waarderen en maakt ze tot werknemers.”

Volgens Huang maakt de wet een model in het vrachtvervoer dat bekend staat als “verhuurd aan eigenaar-operators” – of aannemers in het vrachtvervoer – illegaal. “Voor veel van deze verhuurd aan eigenaar-exploitanten, is het erg belangrijk om hen te vragen om werknemers te worden of om ze volledig onafhankelijk te laten worden”, zei Huang.

Huang zei dat er in wezen drie emmers zijn in de classificatie van vrachtwagenchauffeurs. De eerste is een W-2-werknemer, of iemand in dienst van een groot bedrijf als Walmart. De tweede bak wordt verhuurd aan eigenaar-operators, waar vrachtwagenchauffeurs hun eigen vrachtwagens kunnen bezitten en aan een grotere vloot vrachtwagens kunnen leasen – in wezen goederen vervoeren als aannemers voor andere grote bedrijven. De laatste bak bestaat uit volledig onafhankelijke eigenaar-operators die hun eigen bedrijf, vrachtwagen en exploitatieautoriteit hebben.

Als verhuurd aan eigenaar-exploitanten volledig onafhankelijk zou worden onder de nieuwe richtlijnen van AB5, zouden ze aanvullende licenties moeten behouden, zoals een vergunning voor motorvervoer, wat leidt tot meer overhead die voor velen moeilijk zelfstandig te onderhouden is, vooral in vergelijking met grotere bedrijven.

Hoewel Californische wetgevers in 2019 AB5 hebben aangenomen, betwistte de California Trucking Association dit. Toen het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni weigerde het beroep van de organisatie in behandeling te nemen, werd de wet snel van kracht. Vanaf half juli sloegen vrachtwagenchauffeurs de handen ineen en sloten de meeste operaties af in de haven van Oakland, een belangrijk knooppunt voor de landbouwtransporten in Californië. Ze blokkeerden wegen, waardoor veel van de schepen hun normale activiteiten niet konden voortzetten en hun inhoud konden lossen.

Gedurende deze tijd begon Huang uitgebreid verslag uit te brengen van het toneel van het protest van vrachtwagenchauffeurs. “AB5 is een belangrijke kwestie voor hen. Ik wilde deze truckers een manier bieden om hun stem te laten horen”, zei hij.

Hoe het was om de protesten te filmen

Op zijn TikTok zorgde Huang ervoor dat elk detail van de protesten werd vastgelegd, van de emoties van vrachtwagenchauffeurs die financieel worstelen om het te maken in het bedrijf tot gepassioneerde smeekbeden in meerdere talen om te luisteren naar de perspectieven van vrachtwagenchauffeurs en hun gevoelens ten aanzien van de inwerkingtreding van de wet. Het was belangrijk voor hem, zei hij, om verhalen te vertellen over vrachtwagenchauffeurs zoals Abel – al meer dan 40 jaar een vrachtwagenchauffeur en een vocale leider binnen de zwarte gemeenschap die de strijd voortzet voor arbeiders om hun rechten te behouden.

De AB5 protesten

De AB5 protesteert.Kevin Huang

Op een typische dag van protest kozen demonstranten vertegenwoordigers om met havenautoriteiten te praten over hun eisen, zei Huang. Tegen de middag hergroepeerden de demonstranten en bekeken ze de onderhandelingsvoorwaarden.

Terwijl Huang zei dat de havenautoriteiten burgerlijk en coöperatief waren, is de haven van Oakland doorgegaan met haar activiteiten en is er een tijdelijk straatverbod van kracht tegen demonstranten. Huang zei dat dit voor veel demonstranten een “enorme klap” was. De haven heeft ook aangekondigd dat het plannen heeft om demonstranten aan te klagen en heeft op 29 augustus een voorlopige hoorzitting gehouden. Daarom zei Huang dat veel van de demonstranten beginnen te praten over hoe ze zich beter kunnen organiseren en mogelijk de hulp inroepen van een advocaat om hun werk voort te zetten. eerlijk en legaal protesteren.

Wat biedt de toekomst voor Huang en de vrachtwagengemeenschap?

Volgens Huang zijn de volgende stappen die de regering van Californië moet nemen, het verlengen van de tijd dat AB5 in actie komt, zodat mensen in bepaalde sectoren zich kunnen aanpassen aan de implementatie. Hij zei bijvoorbeeld dat het misschien niet zo gemakkelijk is voor een geleasde eigenaar-exploitant om zijn vrachtwagens tijdens deze overgangsperiode te verkopen. Andere opties die vrachtwagenchauffeurs nu hebben, zijn onder meer volledig onafhankelijk worden of Californië verlaten.

Huang voelt een sterk gevoel van overtuiging in de vrachtwagengemeenschap die hij opbouwt. Zijn website, Trucking Up, en zijn Discord-chat, waar hij dagelijks aanbevolen ladingen plaatst die vrachtwagenchauffeurs zouden moeten doen, dienen beide als een vroeg prototype van zijn startup. Hij bouwt ook salaris- en HR-beheersoftware voor vrachtwagenchauffeurs om zich aan te passen aan de veranderingen van AB5. “Er is een behoorlijk ernstig probleem met het chauffeursverloop in het vrachtvervoer,” zei Huang.

Zijn doel is om betere tools en systemen te creëren voor transportbedrijven om hun chauffeurs langer vast te houden. “Ik stel me voor dat Trucking Up op een dag de plek zal worden waar onafhankelijke vrachtwagenchauffeurs komen om te delen en van elkaar te leren over het opbouwen van een bedrijf,” zei Huang. “We zullen ze niet alleen wapenen met kennis, maar ook met de tools en diensten die ze nodig hebben om te slagen.”

Lees het originele artikel op Business Insider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in