Deze virale TikTok toont New Yorkers die allemaal naar House of the Dragon kijken

0
113


In New York ben je nooit echt alleen, ook niet als je thuis op de bank tv zit te kijken. Bewijs nodig? TikToker Brett Hanfling (@brettybuckets) deelde een video van een flatgebouw in New York waarin verschillende huurders (en misschien hun gasten) tegelijkertijd naar dezelfde show zaten te kijken.

De show? Schijnbaar HBO Max’s “House of the Dragon”, de langverwachte prequel van de serie “Game of Thrones” van de streamingdienst die eindigde in mei 2019. Het is duidelijk dat veel mensen van plan waren om thuis te zijn voor de eerste aflevering van de serie op zondag 21 augustus , zoals blijkt uit de TikTok van tv-schermen in een gebouw die tegelijkertijd oplichtten, zodra de aflevering viel.

@brettybuckets Follow the lights 🤯 ook deze nieuwe show is geweldig! #hotd #gameofthrones #GoT #houseofthedragon #nyc ♬ Theme (Van “Game of Thrones”) – London Music Works

Sinds de korte video zondagavond laat werd gepost, is hij meer dan 780.000 keer bekeken — er is iets moois aan het zien van deze gemeenschappelijke ervaring van buren, zelfs als ze niet wisten dat ze aan het fenomeen deelnamen. Omdat alle appartementen een vergelijkbare indeling lijken te hebben, staat elke tv op een vergelijkbare plek in elke unit, waardoor de ervaring van samen kijken op afstand nog leuker wordt om te observeren.

Het kunnen echter alleen millennials en Gen Zers zijn die gefascineerd zijn door dit beeld. Degenen die zich een leven herinneren voor bingewatchen, streamen, DVR en zelfs on demand, kennen deze scène, waarin hele gebouwen tegelijkertijd live tv keken. Zelfs nu, met zoveel kabelnieuwsopties op verkiezingsavonden en pauzeren en snel vooruitspoelen tijdens de Super Bowl, is het een zeldzaam en bijzonder gezicht om zoveel New Yorkers tegelijkertijd aan hetzelfde zondagavondritueel te zien deelnemen.

Gezien de gemengde recensies die de show kreeg, zullen we echter zien hoeveel van deze buren afstemmen op de aflevering van volgende week. Misschien zijn de beste tv-aanbevelingen te zien vanaf een afstand van gebouwen met grote ramen. Of misschien zullen meer New Yorkers overwegen te investeren in gordijnen na deze virale video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in