Deze TikTok vaatwasser hack houdt je mokken droog

0
83


We vertrouwen allemaal op de beste vaatwassers om onze borden en glazen dag in, dag uit schoon te maken. En hoewel het verwijderen van vlekken van cruciaal belang is voor de prestaties van een vaatwasser, vergeten we soms dat drogen ook een fundamenteel onderdeel van de cyclus is – iets waar veel modellen tekortschieten. Het is zelfs bijna te verwachten dat sommige items, zoals mokken, aan het einde van de cyclus onvermijdelijk een plas water zullen verzamelen, die je moet weggooien en apart moet drogen voordat je het opbergt.

Maar voordat u uw vaatwasser de schuld geeft, kan dit probleem gemakkelijk worden vermeden. Het enige dat nodig is, is een kleine verandering, die onlangs werd gemarkeerd op TikTok. Het is zo’n openbaring dat deze TikTok-vaatwasserhack sindsdien trending is, en het is iets dat iedereen zou moeten weten. Volg dit advies op en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over natte mokken.

Waarom komen mokken nat uit de vaatwasser?

Voordat we ingaan op de oplossing, moeten we het probleem begrijpen. Er is een reden waarom bepaalde items niet volledig in je vaatwasser drogen, en dat komt door hun vorm. Als een item geen volledig vlakke bodem heeft wanneer het omgekeerd is, dwz dat de rand een ondiepe schaal vormt, zal het water tijdens de wascyclus in deze ruimte ophopen en verzamelen.

Een witte mok die in de vaatwasser uit de bovenste mand wordt gehaald

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Daarom verzamelt water zich vaak aan de onderkant van mokken en kommen. Het kan niet uit deze zak worden afgevoerd en dus kan het item niet goed drogen, wat resulteert in een klein, onhandig plasje als het gaat om de lostijd. Dit gebeurt telkens wanneer er een kans is dat water zich verzamelt – als je ooit de fout hebt gemaakt om een ​​glas met de verkeerde kant naar boven te laden, zul je de gevolgen zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in