Deze man uit Minnesota heeft zeer grote armen en 1,1 miljoen TikTok-volgers

0
135


Er is niets moeilijks of gimmicks aan de TikTok-video’s van Jeff Dabe. Een daarvan is de 59-jarige gepensioneerde uit Stacy, Minnesota, die rustig schroeven in een nieuw cederhek boort (1,4 miljoen views). Een andere toont Dabe die lacht terwijl hij vintage gereedschap slijpt (5,3 miljoen views).

Degene die opkijkt en met zachte charme vraagt: “Iedereen watermeloen?” nadat je het fruit met de hand doormidden hebt gescheurd? Die clip is meer dan 12 miljoen keer bekeken.

“Ik krijg veel complimenten van mensen”, zegt Dabe. “Als het vaker voorkwam, zou iedereen het doen. Ik sta er gewoon versteld van dat mensen er zoveel aandacht aan besteden.”

Het was duidelijk dat Dabe’s armen en handen ongebruikelijk waren sinds hij een boerenkind was in Hugo, Minnesota. Rond acht uur bezocht Dabe met zijn ouders de Mayo Clinic en ontmoette hij ’50 of 60′ artsen om te bepalen of de jongere gigantisme of elefantiasis had. Dergelijke omstandigheden werden niet gedetecteerd. “Ze hebben ons nooit echt een antwoord gegeven”, zegt hij nuchter.

Jeff Dave als een landelijke peuter uit Minnesota.

Dabe zegt dat zijn kolossale ledematen nooit problemen hebben veroorzaakt. “Eerlijk gezegd, het moeilijkste is om handschoenen te vinden”, zegt de man met de bijnaam Popeye en, de laatste jaren, Wreck-It Ralph. Zijn unieke lichaamsbouw heeft meer voordelen dan uitdagingen opgeleverd, vooral in de sport van armworstelen, waarmee hij begon te spelen in het laatste jaar van de middelbare school.

Dabe was een natuurtalent. Als tiener versloeg hij zelfs een supergrote Minnesotan, Scott Norton van WCW en Over de top roem, met relatief gemak. “Ik versloeg hem met links. Hij was gek”, zegt Dabe grinnikend.

Dabe’s vlezige rechterpoot sloeg tegenstanders met regelmaat neer totdat hij in 1986 een elleboogblessure opliep die zijn armworstelcarrière ontspoorde. “Ik kwam er een beetje vanaf”, zegt Dabe, die tientallen jaren als zware machinist zou werken bij de in St. Paul gevestigde aannemer Bolander & Sons Co.

Geïnspireerd door Crystal, Josh Handeland uit Minnesota, kwam Dabe slechts 10 jaar geleden terug in het armworstelspel. Deze keer zou hij het opnemen tegen World Armwrestling League-vijanden met zijn niet-gewonde, 19-inch brede linkeronderarm. Zijn groottevoordeel is duidelijk, zelfs bij mede-armgebaseerde atleten.

“Ja, ik ben de grootste”, zegt hij met bescheiden nonchalance. “Sommige jongens komen in de buurt, de lifters van 400 tot 500 pond.”

Dabe bleek een kracht te zijn – hij zou de Noord-Amerikaanse WAL-titel winnen in 2018 en 2019 en deze vervolgens verliezen vlak voordat COVID toesloeg. Nu de normale competitie is hervat, hoopt hij zich een weg terug naar de top te banen. Dabe’s 1,1 miljoen TikTok-volgers zullen updates over zijn wedstrijden ontvangen, zoals ze hebben gedaan sinds zijn dochter, Ashley, en vrouw, Gina, twee jaar geleden namens hem begonnen met posten. “Gina bleef erbij, en nu ben ik overal”, zegt hij, eraan toevoegend dat “we wat geld zien” als makers van topcontent, hoewel TikTok er veel van afhaalt.

De meeste berichten van Dabe hebben niets te maken met armworstelen. Fans krijgen regelmatig updates van zijn hele Stacy-boerderij van 10 hectare, waar hij een koivijver onderhoudt en zijn geliefde miniatuurpaarden verzorgt. Er is een zen-achtige kwaliteit aan het observeren van de dagelijkse taken van de zachtaardige Minnesotan, iemand die toevallig jumbo, kampioenschaps-kaliber armen heeft.

“Ik probeer overdag weg te blijven van sociale media”, zegt hij. “Anders verspil je de dag vrij snel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in