Deze Active Shooter Drill Viral TikTok-video is ZO triest

0
157


Wat is één ding waarvan je nooit had gedacht dat je het zou horen (of misschien hoopte dat je het nooit zou hoeven horen) van een moeder die haar 5-jarige zoon vraagt? Ik ga eerst: “Laat me nu zien hoe je je kogelvrije rugzak gebruikt.”

De ongelukkige realiteit van de voorbereiding op het schoolseizoen in 2022 is dat het om veel meer gaat dan alleen een goede deal scoren op schoolbenodigdheden. Tegenwoordig bevinden ouders zich ook in de ongemakkelijke en tragische situatie dat ze hun kinderen moeten voorbereiden op actieve schietoefeningen en harde gesprekken moeten voeren over actieve bedreigingen.

Nou, dat is precies waar de moeder van twee en TikToker, Cassie Walton, onlangs een video over plaatste.

Het begint met Walton achter de schermen, die haar 5-jarige zoontje filmt. De moeder uit Oklahoma begint met haar zoon te vragen wat hij moet doen als hij via de intercom hoort: “Dit is geen oefening” en hij moet in een hoek gaan zitten en stil en stil zijn.

Haar schattige kleine jongen volgt snel instructies en laat zijn moeder zien hoe hij zich zou verstoppen in het geval van een actieve schietoefening of bedreiging. Dan gaat ze verder door hem te vertellen haar te laten zien hoe hij zijn kogelvrije rugzak zou gebruiken om zichzelf te beschermen.

Met zijn kleine voetjes eronder en de rest van zijn lichaam achter de voorkant van zijn Spiderman-rugzak, doet haar zoon zijn best (alweer, hij is 5 jaar oud) om zichzelf te beschermen in wat elke ouder hoopt dat nooit zou gebeuren.

Pas nadat Walton “Oké, goed gedaan” heeft gezegd, laat haar zoon de rugzak zakken en schenkt haar een lieve glimlach.

Op dat moment hield ik mijn tranen in. Hij is pas vijf jaar oud. En toch, vanwege de hartverscheurende realiteit van naar school gaan in Amerika, waar we tegen het einde van mei 27 schietpartijen op scholen hebben gehad, wordt een moeder gedwongen haar kind voor te bereiden op iets waar zelfs volwassenen niet op voorbereid zijn. Alleen al denkend aan kleine kinderen, hun kleine lichamen die oefenen hoe ze zich moeten verbergen en het leren van actieve schietoefeningen, is bijna te veel om te verdragen.

Walton’s TikTok virale video heeft meer dan 1 miljoen likes en landelijke berichtgeving gekregen. In een interview met CBS News deelt Walton waarom ze in de eerste plaats besloot om zo’n video te maken, waarbij ze zei dat ze het gevoel had dat ze haar kind moest voorbereiden ‘voor het geval dat’.

“Tijdens het filmen van de video, duwde ik alle tranen weg en probeerde dat er allemaal uit te krijgen, en hij is erg slim, en hij nam alle informatie heel goed op, en hij was niet bang voor de oefening ,,Hij wist dat het een ernstige situatie was”, beschreef Walton in het interview. “Maar weet je, als 5-jarige maakte hij zich zorgen over de slechteriken, en toen hij 5 was, had hij zoiets van: ‘Ik zal hem gewoon karate hakken als dat nodig is.’ En ik dacht: ‘Nee, niet helemaal, het is een beetje serieuzer dan dat.’ Daarna kon hij het wat serieuzer nemen.”

De Spiderman-rugzak die haar kind in de video gebruikt, bevat eigenlijk een kogelvrij inzetstuk dat, zegt Walton, ze werd geïnspireerd om te kopen nadat ze het op de video van een andere moeder had gezien.

En hoewel de insert prijzig is, zegt ze: “Eerlijk gezegd, als het gaat om het beschermen van je kinderen, is geen enkele hoeveelheid geld te veel. Ik wou dat het niet nodig was, en ik wou dat we een betere oplossing konden bedenken .”

Expert Johnny Price van Big Iron School Training, woog in op de trending video en zei dat het een goed idee is om leeftijdsadequate gesprekken met je kinderen te voeren.

Hij zei: “Wees er positief over. De jongeren, jullie maken er een spelletje van. De oudere kinderen kunnen wat serieuzer zijn en zij kunnen meer doen om te helpen.” Het gaat over het beschermen van uw kinderen op elke mogelijke manier.

Maar omdat kogelvrije rugzakken niet altijd de meest praktische oplossing zijn, aangezien rugzakken vaak kunnen worden gewisseld, is een inzetstuk dat je van rugzak naar rugzak kunt wisselen misschien een betere oplossing.

En om in gedachten te houden, zegt hij, dat het doel is om ze uiteindelijk voor te bereiden op wat er is, niet om ze bang te maken.

Natuurlijk kreeg Waltons post niet alleen meer dan een miljoen likes, er zijn ook duizenden reacties en shares.

“Dit is angstaanjagend, maar het is onze realiteit EN HET MOET NIET ZIJN!!👏👏👏”

“Het spijt me zo dat je dit aan je kind moet leren, maar goed gedaan mam.”

“Bedankt als docent om het belang hiervan te delen 🤍”

“Van een Australische moeder moest ik huilen. Het spijt me zo dat je je zoon dit moet leren xxx”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in