Democraten vragen Twitter, TikTok en Meta naar bedreigingen na de inval van Trump Mar-a-Lago

0
233


Het bord voor het J. Edgar Hoover FBI-gebouw is te zien door een hekwerk en prikkeldraad rondom de constructie aan de zijkant van het gebouw in Washington, DC, VS, 17 augustus 2022.

Leah Millis | Reuters

De leiders van het House Oversight Committee hebben er bij acht socialemediabedrijven vrijdag op aangedrongen om hard op te treden tegen online bedreigingen tegen wetshandhavers die naar verluidt toenemen na de inval van de FBI in Mar-a-Lago, het huis van voormalig president Donald Trump.

De wetgevers stuurden brieven met het verzoek om informatie en documenten van Twitter, TikTok, Facebook-moederbedrijf Meta en Telegram, evenals de door Trump gesteunde app Truth Social. Er werd ook contact opgenomen met drie andere platforms met grotendeels conservatieve volgers, Rumble, Gettr en Gab.

De brieven zoeken gegevens over de bedreigingen die online zijn geplaatst sinds de huiszoeking op 8 augustus in de residentie van de voormalige president in Palm Beach, Florida, samen met informatie over het bedrijfsbeleid voor het melden en verwijderen van bedreigingen.

Verklaringen van Trump en zijn Republikeinse bondgenoten over de zoektocht hebben mogelijk “een stroom van gewelddadige bedreigingen op sociale media ontketend die al hebben geleid tot ten minste één dood”, Oversight-voorzitter Rep. Carolyn Maloney, DN.Y., en voorzitter van de subcommissie Nationale Veiligheid Rep. Stephen Lynch, D-Mass., schreef in de brieven.

Ze haalden een waarschuwing aan van de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid dat de bedreigingen tegen agenten online zijn toegenomen sinds agenten het huiszoekingsbevel in Mar-a-Lago uitvoerden, volgens NBC News.

De Democraten verwezen ook naar een man die een schiethamer afvuurde op een FBI-kantoor in Cincinnati, Ohio, en vervolgens vluchtte voordat hij werd gedood in een vuurgevecht met de politie. Die man, door de politie geïdentificeerd als Ricky Shiffer, had na de inval in Mar-a-Lago blijkbaar talloze bedreigende berichten op Truth Social gepost.

“We dringen er bij u op aan om onmiddellijk actie te ondernemen om elke bedreiging met geweld tegen wetshandhavers die op de platforms van uw bedrijf verschijnen aan te pakken”, schreven Maloney en Lynch in de brieven.

Vertegenwoordigers Carolyn Maloney, DN.Y., en Stephen Lynch, D-Mass., worden gezien tijdens een opmaak van het House Oversight and Reform Committee in Rayburn. Voortbouwend op een resolutie over het al dan niet vasthouden van procureur-generaal William Barr en minister van Handel Wilbur Ross in minachting van het congres op woensdag 12 juni 2019.

Tom Williams | Cq-roll Call, Inc. | Getty Images

“De commissie steunt ten zeerste het recht van alle Amerikanen om zich uit te spreken over de acties van hun regering en wetshandhavingszaken, ook op sociale-mediaplatforms. Bedreigingen en aanzetten tot dodelijk geweld zijn echter onaanvaardbaar en tegen de wet”, schreven ze. .

De commissieleiders zeiden dat ze ook onderzoeken “of hervorming van de wetgeving nodig is om wetshandhavers te beschermen en de coördinatie met de federale autoriteiten te verbeteren”.

Trump zelf onthulde de zoektocht in een furieuze verklaring op de avond van 8 augustus, waarin hij verklaarde dat zijn vakantieverblijf “belegerd” was door FBI-agenten.

Talloze Republikeinse functionarissen gaven snel verklaringen af ​​waarin ze de inval bekritiseerden en Trump steunden, de de facto GOP-leider die een presidentiële run in 2024 overweegt. Sommigen, zoals de leider van de minderheid van het Huis, Kevin McCarthy, R-Calif., suggereerden dat het ministerie van Justitie tijdens de regering van president Joe Biden was bewapend tegen zijn politieke tegenstanders.

Zelfs voormalig vice-president Mike Pence, die Trump als een vijand heeft beschouwd sinds Pence weigerde belangrijke verkiezingsstemmen te verwerpen die de overwinning van Biden bij de verkiezingen van 2020 bevestigden, zei dat hij “diepe bezorgdheid” voelde over de “ongekende” stap.

De brieven die vrijdagochtend werden verzonden, citeerden talloze bedreigende berichten van Truth Social die “samenvallen” met de retoriek van GOP-leiders.

“Het Tweede Amendement gaat niet over het afschieten van herten! Vergrendelen en laden!” een bericht gelezen. ‘Bewapen jezelf! We staan ​​op het punt een burgeroorlog in te gaan!’ een andere gebruiker schreef.

Maloney en Lynch vragen de bedrijven om de gevraagde informatie voor 2 september te sturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in