woensdag, november 30, 2022
Home News Democraten hopen dat de makers van TikTok de kiezers zullen helpen zwaaien

Democraten hopen dat de makers van TikTok de kiezers zullen helpen zwaaien

0
13


Opmerking

President Biden bracht deze week meer dan een uur door in het Witte Huis met acht TikTok-sterren met een gecombineerde aanhang van meer dan 67 miljoen die naar Washington werden gebracht in de hoop dat hun berichten stemmen voor Democraten zullen opleveren in de tussentijdse verkiezingen van 8 november.

Naast de Oval Office-bijeenkomst hielden de TikTok-makers een sessie met voormalig president Barack Obama, toerden ze door het Hooggerechtshof en de Capito, en ontmoetten ze leiders van het Democratic National Committee en het Democratic Congressional Campaign Committee, de belangrijkste campagnetak voor House democraten.

De reis, die werd georganiseerd door de DNC, was de meest zichtbare poging tot nu toe van Democraten die probeerden het enorme publiek van TikTok te gebruiken om de tussentijdse verkiezingen te beïnvloeden en zal waarschijnlijk controversieel blijken te zijn met Republikeinen, van wie velen harde kritiek hebben gehad op het Chinese eigendom van TikTok. Voormalig president Donald Trump gaf op een gegeven moment opdracht om TikTok in de Verenigde Staten te sluiten en probeerde vervolgens de verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten af ​​te dwingen. Die pogingen mislukten echter, hoewel de Republikeinen de app bleven beschuldigen van een bedreiging.

Sindsdien is TikTok meer dan 100 miljoen keer gedownload door gebruikers in de Verenigde Staten en heeft het Meta’s Facebook en Instagram voorbijgestreefd om de snelstgroeiende app voor sociale media van het land te worden.

Hoe TikTok het internet at

“Huisdemocraten zetten zich in om kiezers te bereiken waar ze zich bevinden en hen eraan te herinneren wat er op 8 november op het spel staat”, zegt Cara Koontz, directeur digitale communicatie van de DCCC. “We zijn verheugd om hun partnerschap te hebben in deze eerste-van-zijn-soort inspanning voor de DCCC.”

Het is afwachten hoe de makers van het bezoek gebruik zullen maken. Velen waren voorheen grotendeels apolitiek geweest en moedigden hun fans aan om te stemmen, maar steunden niet expliciet partijen of kandidaten. Voor sommigen was het hun eerste keer in de hoofdstad van het land en hun eerste interactie met de overheid.

“Ik denk dat de DNC me binnenhaalde als een redelijk onafhankelijke, poging om een ​​onpartijdige schepper te zijn die niet op Obama heeft gestemd”, zei V Spehar, presentator van Under the Desk News, een TikTok-nieuwszender met 2,7 miljoen volgers.

Het was tijdens het bezoek duidelijk dat hoewel hun namen en gezichten voor velen in de politieke kringen van Washington onbekend waren, dat niet voor iedereen gold. Een kick-off diner bij We, The Pizza op Capitol Hill werd zo chaotisch met zwermen jonge fans die foto’s maakten en vroegen om TikTok-video’s te maken met de makers dat het personeel al snel een bovenruimte vrijmaakte zodat de sterren in vrede konden dineren.

Het dinergesprek was gericht op kwesties als reproductieve rechten en strategieën om hun publiek het beste te benutten voor de tussentijdse examens, zeiden verschillende aanwezigen.

“We voelden ons erg opgewonden, erg optimistisch”, zei Spehar. “Veel makers vertelden dat ze niet veel burgerschapsonderwijs kregen op school. Ze waren enthousiast om meer te weten te komen over de structuur van de overheid en deze in het echt te zien.”

Dat gebrek aan bekendheid met de overheid gold blijkbaar ook voor hun publiek. Nadat de groep vragen had gesteld over de midterms op Instagram Stories, realiseerde een influencer, Nia Sioux, 21, een actrice en maker met 8,3 miljoen volgers op TikTok, zich dat haar jonge volgers in de war waren door verwijzingen naar midterms in haar berichten. Ze dachten dat ze het had over haar tussentijdse examens van de UCLA. Ze herformuleerde haar berichten om duidelijk te maken dat ze de tussentijdse verkiezingen bedoelde.

De reis werd georganiseerd met de hulp van Daniel Daks, de oprichter van Palette, een talentmanagementbureau. De DNC nam contact op met Daks omdat hij eerder influencer-inspanningen had georganiseerd voor de Biden-campagne van 2020.

Het Witte Huis informeert TikTok-sterren over de oorlog in Oekraïne

De DNC dekte de reiskosten en onkosten van de makers voor de reis, maar compenseert ze niet rechtstreeks voor de video’s die ze plaatsen. “Contentmakers hebben platforms die miljoenen kunnen bereiken, en we zijn enthousiast over deze samenwerking als onderdeel van onze poging om jonge kiezers te bereiken om hen te herinneren aan de inzet bij deze verkiezingen en hoe ze een plan kunnen maken om te stemmen”, aldus Shelby Cole, plaatsvervangend hoofd mobilisatie bij de DNC.

Hun eerste stop maandag was bij het Hooggerechtshof. De groep filmde inhoud op de trappen van het gebouw en maakte video’s waarin het belang van de rechtbank werd herhaald bij het beslissen over kwesties als abortusrechten en het homohuwelijk.

Toen ontmoetten ze Obama in zijn DC-kantoor. De voormalige president sprak met hen over het belang van deze tussentijdse verkiezingen en noemde een democratische overwinning in november cruciaal. Daarna filmden de makers een-op-een TikTok-video’s met hem.

De leiding van DCCC verwelkomde de makers maandag in de kantoren van de organisatie. De influencers hielden een ontmoeting met hooggeplaatste DCCC-stafleden die de kaart van het slagveld van de tussentijdse verkiezingen op een groot scherm projecteerden en de belangrijkste districten schetsten waarvan ze hoopten dat de TikTokers hen zouden helpen om te winnen. Ze gaven de groep ook instructies over effectieve berichtenstrategieën.

“Voor een groep mensen die een video die slechts 400.000 keer bekeken wordt als een flop beschouwen”, zei Daks, “was het een eye-opener om te horen dat veel verkiezingen op minder dan 5000 stemmen uitkomen.”

Mattie Westbrouck, 22, een online maker met meer dan 10,2 miljoen volgers op TikTok, zei dat het hun eerste keer in DC was en dat de reis een grote leerervaring was. “De enige afhaalmogelijkheid was dat het 3e district van Michigan echt belangrijk was, omdat daar jonge kiezers het belangrijkst zijn,” zei Westbrouck. “Ik ga proberen inhoud te promoten om die kiezers het beste te bereiken.”

Na een lange maandag dineerden de influencers met DNC-medewerkers in Brasserie Liberté, een Frans restaurant in de wijk Georgetown in de stad.

Dinsdag kreeg de groep een privérondleiding door het Capitool. Terwijl ze door de gangen liepen, legde een reisleider de takken van de regering uit en hoe het Huis en de Senaat werken. Ze zagen de kamer van het Huis en het kantoor van Nancy Pelosi, hoewel de congreslid er niet was. Op een gegeven moment wees een maker erop dat er afbeeldingen van maïs in de kolommen waren geëtst vlak voor de oude Senaatskamer en de groep maakte grapjes over de “it’s corn” TikTok-meme.

“Het was ongelooflijk om te zien hoe de makers de regering interpreteerden door de lens van de internetcultuur”, zei Daks.

Vervolgens ging het naar het Witte Huis voor een persconferentie waar president Biden een covid-booster ontving. De TikTokers hadden een korte ontmoeting met het perskorps van het Witte Huis, van wie sommigen probeerden op hun stoel te zitten.

Facebook betaalde GOP-firma om TikTok . te belasteren

“Niemand in onze groep werd door de pers herkend”, zei Spehar. “Nadat ze probeerden onze stoelen te stelen, hadden ze geen andere vragen of nieuwsgierigheid naar waarom we daar waren of wie we waren.”

De reis naar het Witte Huis was rechtstreeks geregeld, niet via de DNC. Biden heeft de makers van TikTok omarmd tijdens zijn presidentschap en heeft vaak briefings met hen gehouden over belangrijke kwesties zoals de oorlog in Oekraïne en de pandemie van het coronavirus. Na de persconferentie leidde Biden de makers van de inhoud naar het Oval Office voor een privévergadering van een uur.

Creators zeiden dat Biden tijdens de bijeenkomst zijn persoonlijke verhaal vertelde en uitlegde waarom hij in de politiek stapte. Hij liet de familiefoto’s van de makers zien en vroeg of iemand van hen zou overwegen zich kandidaat te stellen. Sommige makers zeiden dat ze het zouden overwegen. Hij liep persoonlijk met hen door de West Wing en moedigde hen aan om de booster voor het coronavirusvaccin te krijgen.

“Het voelde als een kleine rondleiding door de kamer, maar door de president”, zei Westbrouck.

‘Hij noemde de verkiezing of stemming niet’, zei Spehar.

“We weten dat mensen luisteren naar vertrouwde boodschappers, en naarmate een toenemend aantal jonge mensen zich tot Instagram, TikTok en andere platforms wenden voor nieuws en informatie, moeten we rechtstreeks contact maken met de stemmen die ze vertrouwen”, zegt Rob Flaherty, directeur van het Witte Huis. van digitale strategie.

Jongeren krijgen hun nieuws en informatie steeds vaker van contentmakers op TikTok, blijkt uit enquêtes. Het percentage mensen dat nieuws op TikTok consumeert is sinds 2020 verdrievoudigd, en meer dan 26 procent van de volwassenen onder de 30 krijgt regelmatig nieuws op TikTok, volgens een recent onderzoek van het Pew Research Center.

De DNC opende in maart een TikTok-account en is daarmee de enige Amerikaanse politieke partij op het platform. De DNC heeft een fulltime contentstrateeg in dienst die zich uitsluitend bezighoudt met TikTok en bouwt het platform van de groep uit door nieuwsclips, uitleg en trending memes te plaatsen.

“In al mijn jaren in de politiek heb ik nog nooit een enkele strategie gezien die op zichzelf een staat kon omdraaien”, zegt Madeline V. Twomey, oprichter van digitaal adviesbureau Rufus en Mane, die ook werkte aan de organisatie van de reis. “TikTok is die strategie – het beïnvloedt cultuur en politiek op een manier die andere media niet bereiken.”

Rise of TikTok: Sorry dat je viraal ging

“We zien dat steeds meer politici en het partij establishment dit nieuwe medium en ongelooflijk effectieve manier om jonge mensen te bereiken beginnen te omarmen”, zegt Aidan Kohn-Murphy, oprichter van Gen Z for Change, een groep die voorheen bekend stond als TikTok voor Biden. . “We zien veel campagnes en partijorganisaties beginnen de tactieken te omarmen die digitale organisatoren al jaren zeggen te werken.”

In 2020 verzamelde TikTok voor Biden een coalitie van meer dan 500 TikTok-makers om Biden te steunen in zijn verkiezingscampagne tegen Trump.

De makers die op de reis waren uitgenodigd, zeiden dat ze zich meer op hun gemak voelden om over het beleid en de kandidaten te praten na hun tijd in DC. . “Ik zal het hebben over mijn standpunt daarover en ik zal meer informatie opnemen in mijn sociale media-inhoud.”

Kat Wellington, 24, een maker van lifestyle- en mode-inhoud, zei dat ze eerder aarzelde om politiek te worden op haar TikTok-account, maar dat zou waarschijnlijk veranderen na de DC-bijeenkomsten. “Ik realiseerde me dat ik meer wil delen over waar ik in geloof”, zei ze. “Deze reis heeft me geholpen om mijn platform daarvoor te gebruiken. Ik wil niet bang zijn om mijn oprechte overtuigingen over politiek te delen, ook al zal het sommige mensen van streek maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in