De zaken van E. 81st Street Deli floreren dankzij TikTok en kipsalade

0
16


CLEVELAND — Een kleine deli aan de East Side van Cleveland maakte een korte video op TikTok over een kipsalade die ze verkopen en de impact was enorm.

81st Street Deli off van Superior Avenue is populair in het gebied.

“We zijn hier al heel lang. We zijn hier al 25 jaar”, zegt Wael Herbawi, de eigenaar. “Ons eten is altijd al bekend geweest.”

Maar ze hebben het nog nooit zo druk gehad als nu.

‘Je kon hier gisteren niet eens binnenlopen,’ zei Herbawi.

De publiciteit is allemaal te danken aan Tenisha Godfrey en haar liefde voor kipsalades.

“Ik ken ze al sinds ik een jaar of 13 was. Ze zijn als familie’, zei ze. “Elke keer als ik hier kom, krijg ik ofwel de corned beef of de kipsalade.”

Een paar maanden geleden begon Herbawi een deel van het voedsel dat ze maken op TikTok te plaatsen, met echte klanten die het beoordelen.

In augustus speelde hij Godfrey.

“Nisha kwam binnen en ik zei: ‘Wil je een salade? Ze hield ervan. Ik heb het aangesloten. Ik zette alles op het voor haar en we namen een beetje TikTok,” zei hij.

De video die op het videodeelplatform is gepost, is vrij eenvoudig.

“Jullie kunnen maar beter hier komen en een van deze halen,” zei Godfrey in de video. ‘Het is een kipsalade van 81st Deli, Superior. Ik heb kip, augurken, bananenpepers, paprika’s, tomaten, ui.

In de afgelopen week is dat filmpje ontploft op TikTok.

‘Ze zeggen dat jouw ding viraal ging, jouw ding viraal ging! Ik heb zoiets van waar heb je het over? Dan kijk ik en ik denk waar heb je het over,’ zei Herbawi.

De video is meer dan 8,7 miljoen keer bekeken en heeft 1,4 miljoen likes verzameld. Mensen vinden Godfrey hilarisch en de salade heerlijk.

“Ze zeggen dat mijn stem troostend is, zoals ‘Oh mijn god, ik hou van je’, ‘Ik kan niet stoppen met kijken naar deze video’, mensen maken liedjes van deze video. Het is zo grappig,’ zei Godfrey.

Zelfs beroemdheden als zangeres Lizzo hebben het opgemerkt en hebben de video op haar eigen TikTok-pagina geplaatst.

“Toen begonnen de volgers en meningen echt door te komen, toen Lizzo het deed,” zei ze.

De likes en reacties veranderen in nieuwe klanten en zaken voor de delicatessenwinkel. Herbawi zei dat mensen van heinde en verre reizen voor de salade.

“Chicago, Atlanta, Californië, Las Vegas, New York, overal en in heel Ohio,” zei hij.

Godfrey hoopt haar hervonden roem om te zetten in meer zaken voor andere restaurants en etablissementen in de buurt waarin ze opgroeide.

‘Ik probeer mensen te laten weten dat er meer is in de stedelijke buurten van Cleveland,’ zei ze. “Ik wil naar verschillende restaurants gaan en eten proberen en kijken of ik zelfs maar 100 mensen kan krijgen om daar naar binnen te gaan en ze te betuttelen.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in