De zaken gaan goed dankzij TikTok, maar tegen welke prijs voor onze natuurlijke wonderen?

0
9


Overheidsinstanties zoals Destination NSW hebben ook de nieuwste sociale media-waanzin omarmd. Het beheert twee TikTok-accounts (@sydney en @visitnsw), die grotendeels gericht zijn op natuurlijke wonderen en buitenattracties.

“Het mooie van digitaal is dat de inhoud voortleeft lang nadat deze is gepost en op elk moment kan worden doorzocht en geconsumeerd als een soort visuele bibliotheek”, zegt een woordvoerder van Destination NSW.

Een populaire TikTok laat kijkers zien hoe ze van het pad af kunnen gaan om bij een waterval in NSW te komen.

Een populaire TikTok laat kijkers zien hoe ze van het pad af kunnen gaan om bij een waterval in NSW te komen.Credit:

“Door een stem in het gesprek te hebben, kunnen we optreden als autoriteit op het gebied van bezoekerservaringen in Sydney en NSW.”

Een deel van de aantrekkingskracht van TikTok als platform voor aanbevelingen is dat het algoritme massale exposure kan creëren voor hyperlokale inhoud, die keer op keer via zoeken kan worden ontdekt.

Maar er bestaat bezorgdheid dat een dergelijke blootstelling van natuurlijke wonderen uit niet-geverifieerde bronnen zou kunnen leiden tot overbevolking en veiligheidsproblemen.

Destination NSW zegt dat het “regelmatig belanghebbenden uit de industrie raadpleegt … voor het laatste advies over lokale omstandigheden” om ervoor te zorgen dat het alleen bestemmingen promoot die “veilig en openbaar toegankelijk” zijn, maar er is meer bezorgdheid over onervaren avonturiers die onveilige of milieuproblematische praktijken promoten.

Dit geldt met name voor de populaire trend om te delen hoe je toegang krijgt tot geheime plekken zoals verborgen rotspoelen en watervallen of afgelegen stranden.

Een woordvoerder van de National Parks and Wildife Service zegt dat ze “bezorgd zijn dat de wens van bezoekers om foto’s te maken in nationale parken soms belangrijker is dan de bezorgdheid over persoonlijke veiligheid”.

Ze vragen bezoekers “de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen veiligheid door alle veiligheidswaarschuwingen in acht te nemen, achter veiligheidsbarrières en op gemarkeerde paden, paden en aangewezen bezoekersgebieden te blijven”, en te vermijden “dicht bij inherent gevaarlijke klifranden, watervallen of rotsplatforms te komen”.

Bezig met laden

LandCare Australia zegt dat een van de belangrijkste adviezen om het milieu te beschermen is: “Blijf op het pad als je door een nationaal park navigeert of naar het strand gaat”.

“We zien dat mensen proberen af ​​te wijken op basis van adviezen die ze misschien online hebben gekregen, en dat verstoort de leefomgeving van de flora en fauna.”

De Morning Edition-nieuwsbrief is onze gids voor de belangrijkste en interessantste verhalen, analyses en inzichten van de dag. Registreer hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in