De zaak van Garnett Spears uitgelegd terwijl video’s viraal gaan op TikTok

0
53


De zaak van Garnett Spears heeft de aandacht op TikTok gekregen na een recente documentaire van Investigation Discovery.

In 2014 werd de vijfjarige Garnett Spears dood verklaard nadat zijn natriumgehalte een piek had bereikt en zijn hersenen opzwollen, volgens CBS News.

Zijn moeder Lacey Spears werd vijf maanden later gearresteerd op verdenking van het vergiftigen van haar zoon en werd schuldig bevonden aan tweedegraads moord, meldde de outlet.

Terwijl de zaak weer in de schijnwerpers van sociale media kwam, kijken we naar het verwoestende verhaal over Garnett en zijn moederblogger Lacey Spears.

Nationale schat: rand van de geschiedenis | Officiële trailer | Disney+

BridTV

11258

Nationale schat: rand van de geschiedenis | Officiële trailer | Disney+

https://i.ytimg.com/vi/QOTKWuIlmh8/hqdefault.jpg

1097053

1097053

centrum

13872

Wat u moet weten over Lacey en Garnett Spears

Lacey Spears, een mamablogger geboren en getogen in Alabama, beviel in 2008 van haar zoon Garnett.

Kort na zijn geboorte begon ze zijn leven en gezondheidsproblemen op sociale media te documenteren.

CBS meldt dat Garnetts gezondheidsproblemen pas weken na zijn geboorte begonnen en Lacey vertelde over zijn toestand in de 48 Hours van CBS.

“Hij was de eerste negen weken van zijn leven in en uit het ziekenhuis, en daarna – zelfs voor een periode daarna”, legde Lacey destijds uit.

Ze vervolgde: “Garnett had ernstige oorontstekingen … en het grootste probleem dat we hadden was dat we hem niet aan het eten konden krijgen … dus hij viel af … hij wilde gewoon geen fles nemen, hij zou geen babyvoeding nemen, hij zou niet verpleegster.”

Gedurende deze tijd deelde Lacey over Garnett’s gezondheidsreis op Facebook en Twitter en creëerde zelfs een blog met de naam Garnett’s Journey.

Garnett stierf tragisch in januari 2014 na een plotselinge ziekte.

De zaak Garnett Spears gaat viraal op TikTok

De Garnett Spears-zaak is een trending topic geworden op TikTok en Twitter nadat deze week een onderzoeksdocumentaire op ID werd uitgezonden.

Kort nadat hij vijf jaar oud was geworden, werd Garnett in het New Yorkse Nyack Hospital opgenomen nadat hij epileptische aanvallen had gehad.

Nadat zijn natriumgehalte piekte van de normale 138 tot de zeer hoge 182, werd de jongen naar het Maria Fareri Children’s Hospital in Westchester gebracht.

Garnetts toestand verbeterde, maar door de hoge natriumspiegels zwollen zijn hersenen op. Garnett overleed in januari 2014.

Volgens hetzelfde CBS-rapport vonden juryleden Lacey schuldig aan tweedegraads moord door hem te vergiftigen met keukenzout, waarvoor ze pleitte niet schuldig te zijn.

Waar is Lacey Spears nu?

Lacey zit een gevangenisstraf van 20 jaar uit in de staatsgevangenis voor vrouwen in Bedford Hills.

Volgens de New York Post heeft de rechter het maximum van 25 jaar tot levenslang niet opgelegd omdat hij zei dat Lacey bij volmacht aan Munchhausen leed.

Volgens Medline Plus is dit een aandoening waarbij ouders of verzorgers hun kinderen opzettelijk pijn doen om aandacht te vragen.

Lacey zal 46 jaar oud zijn als ze in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.

Ander nieuws: wat is het haptische toetsenbord van iOS 16 en hoe gebruik ik het?LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in