De vrouw achter het maken van TikTok voor makers

0
63


In 2020 daagde TikTok marketeers en adverteerders uit met de slogan: “Maak geen advertenties, maak TikToks.” Voor een industrie die gewend is aan gepolijste tv-commercials in tegenstelling tot verticale, actuele mobiele video, betekende dit dat de industrie een handje nodig had om zich aan te passen aan de veranderingen.

Watler staat aan het hoofd van TikTok’s Creative Agency Partnerships, Noord-Amerika-divisie, die afgelopen zomer werd gelanceerd als een manier voor het groeiende platform om creatieve bureaus en hun klanten te helpen beter te begrijpen hoe TikTok werkt – iets dat steeds belangrijker is geworden gezien TikTok’s status als de huidige sociale media schat.

Watler, een 40-jarige, geboren New Yorker, is door degenen die met haar hebben gewerkt beschreven als een geweldige netwerker en een oplichter, eigenschappen die van pas komen bij het stroomlijnen van de relaties tussen TikTok en de talloze winkels van de creatieve industrie.

“Omdat TikTok zo nieuw is, in de zin van het op deze manier betrekken van de bureaus en vooral de creatieve bureaus, leunen ze op”, zegt Alan Parker, chief innovation officer bij Energy BBDO. “Krystle’s leiderschap en hoe ze dat doet, bepaalt de standaard voor hoe we ervoor leunen om het te doen.”

Muziek in de oren van creatievelingen

Het team van Watler is klein, maar machtig. (TikTok weigerde verdere details te geven over de teamsamenstelling van Creative Agency Partnerships.) Het heeft klanten van onafhankelijke creatieve bureaus, zoals Fable.works en Zulu Alpha Kilo, tot creatieve bureaus bij holdings, waaronder Publicis’ Saatchi en Saatchi en Omnicom’s Energy BBDO. Onlangs lanceerde het team CAP (Creative Agency Partnerships) University, een educatief hulpmiddel voor creatieve bureaus dat zich op alles richt, van samenwerking met makers en het pitchen van TikTok-strategieën voor klanten.

TikTok kreeg stoom tijdens de pandemie en is een meer permanent onderdeel geworden van marketingbudgetten in de hele industrie. Eerder dit jaar meldde eMarketer dat de advertentie-inkomsten van TikTok naar verwachting Twitter en Snapchat samen zullen overtreffen, met een opbrengst van meer dan $ 11 miljard. Experts voorspellen dat de advertentie-inkomsten van TikTok tegen 2024 $ 23,48 miljard zullen bereiken, waardoor YouTube, dat naar verwachting $ 23,65 miljard zal opleveren, een run voor zijn geld krijgt.

TikTok zorgde voor een grote verschuiving in de manier waarop gebruikers inhoud consumeerden, waardoor adverteerders hun creatieve strategieën moesten aanpassen van gepolijste, Instagram-ready video’s tot authentieke, cultureel relevante inhoud. (Lees hier meer over die verandering.) Het Creative Agency Partnerships-team van Watler en TikTok is er om een ​​baken van licht te zijn in de zee van veranderingen.

“We zullen nooit het werk van een creatief bureau doen”, zei Watler. “Maar we zullen altijd alle middelen die de industrie nodig heeft begeleiden, raadplegen en leveren om met geweldige ideeën te komen die de cultuur vooruit helpen en de business van een merk vooruit helpen.”

Watler kwam afgelopen juli naar TikTok vanuit Virtue Worldwide, het creatieve bureau aangedreven door Vice Media, en met meer dan 15 jaar ervaring bij creatieve bureaus. Bij haar aankomst op TikTok ging ze van de grond en begon een relatie met Parker en het Energy BBDO-team.

“Ze klonk als muziek in mijn oren”, zei hij.

De training begon vrijwel onmiddellijk, waarbij het team van Watler TikTok-inzichten deelde met Energy BBDO over trending uitdagingen, groeiende gemeenschappen en klantspecifieke programma’s. En afgelopen oktober lanceerde het bureau een campagne met Champion-atletiekkleding en Jalaiah Harmon, een Black TikTok-dansmaker die het middelpunt was van de staking van Black TikTokers om het bewustzijn te vergroten over het gebrek aan lof dat ze kregen voor het creëren van virale momenten en trends op sociale media. (Lees daar meer over hier en hier.)

Volgens Parker kreeg de advertentie met Harmon 18 miljoen views en 250 miljoen reacties tijdens de campagne. Hij voegde eraan toe dat het team van Watler een belangrijke rol speelde bij het helpen van Energy BBDO bij het nemen van “belangrijke beslissingen” om Harmon in de campagne te laten opnemen.

“Het is aangescherpt, verfijnd en stelt ons in staat verder te gaan dan we zouden doen als we het alleen hadden gedaan”, zei Parker. “Waarom zouden we niet alles doen wat we kunnen om het beste werk te krijgen? En dat is wat [Watler has] stelde ons in staat om te doen.”

TikTok’s Creative Agency Partnership-team heeft ook geholpen bij het lanceren van het werk met Fable.works voor WhatIF Foods en zal binnenkort een campagne hebben met een automerk voor het creatieve bureau Zulu Alpha Kilo. (Het bureau weigerde het automerk te noemen omdat de deal nog nieuw is.)

“We leren dingen waar we instinctief misschien niet zo gelijk in hadden”, zei Rick Williams, mede-oprichter van Fable.Works, over de begeleiding van TikTok’s Creative Agency Partnerships.

15 jaar ervaring

Watler’s carrière is doordrenkt van de creatieve industrie. Ze heeft minimaal 15 jaar ervaring in de creatieve industrie bij onder meer Virtue Worldwide, Sunday Dinner brand consultancy en reclamebureau Arnold Worldwide. Ze heeft de komst van het internet gezien zoals we dat kennen, en gaat slapen en denkt na over hoe ze creatievelingen kan helpen draaien naar wat daarna komt, inclusief Web3, de metaverse en een veranderend landschap van sociale media, zei ze.

In feite geeft Watler zoveel om creativiteit dat ze in het begin van de jaren 2000 een carrière in de financiële wereld verliet. Ze liep weg van een baan bij Goldman Sachs en nam een ​​loonsverlaging van 55% om werk in de creatieve industrie voort te zetten.

“In die tijd dacht iedereen dat ik gek was. Maar nu heb ik 15 jaar ervaring en het was de beste beslissing die ik ooit had kunnen nemen’, zei ze.

Professioneel zei Watler dat ze de ene voet voor de andere zet nu TikTok doorgaat met groeien, vooral nadat het platform naar verluidt een operationeel verlies had geleden, volgens The Wall Street Journal. Ze heeft haar oog op CAP University, die in het voorjaar van start ging en wereldwijd 11.000 mensen zag deelnemen aan een cursus van vijf weken, evenals TikTok’s partnerschap met CultureCon en de Best Use of TikTok Award in samenwerking met AdAge.

“Ik vind het een voorrecht om deze rol te hebben en de industrie te helpen waar ik van hou”, zei Watler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in