De voordelen en risico’s van de virale TikTok Beauty Hack

0
52


Een vrouw die in een spiegel kijkt.Deel op Pinterest
‘Slugging’ is een nieuwe TikTok-trend waarbij vaseline – of een andere op vaseline gebaseerde zalf – op je gezicht wordt gesmeerd als de laatste stap van je nachtelijke huidverzorgingsroutine. ohlamour studio/Stocksy
  • Een beauty-hack genaamd ‘slugging’ is viraal gegaan op TikTok.
  • Voorstanders van de trend zeggen dat het je huid kan hydrateren en beschermen.
  • Ze zeggen dat het ook kan helpen rimpels te verminderen.
  • Huidverzorgingsexperts zeggen dat slugging een goed idee kan zijn als het correct wordt gedaan.
  • Voor sommigen kan het echter tot problemen leiden mensen met bepaalde huidtypes.

Er is tegenwoordig een nieuwe virale schoonheidstrend op TikTok die ‘slugging’ wordt genoemd. Op het moment van schrijven meldt de sociale-mediasite dat er 25,4 miljoen views zijn geweest van video’s met de tag ‘slugging-methode’, waarbij schoonheidsbeïnvloeders en huidverzorgingsartsen meededen.

Slugging, in een notendop, houdt in dat je vaseline – of een andere op vaseline gebaseerde zalf – op je gezicht smeert als de laatste stap van je nachtelijke huidverzorgingsroutine.

Onderzoeker Kyla Pagani, die een paper schreef over het onderwerp dat werd gepubliceerd in Clinics in Dermatology, vertelde US News and World Report dat het doel van slugging is om “de huidbarrière te hydrateren en te versterken”. Voorstanders beweren ook dat het rimpels kan verminderen.

In de analyse van haar team van video’s die beschikbaar waren op het moment van het onderzoek, bleek dat 36,7% van de video’s als educatief van aard werden beschouwd.

Slechts 20,4% van deze video’s vermeldde echter de risico’s van slugging.

Volgens Pagani toonde dit het potentieel aan voor schade aan het grote publiek wanneer gezondheidsinhoud niet op een evenwichtige manier wordt gepresenteerd.

Pagani benadrukte echter wel dat het niet het slubben zelf is dat schadelijk is. Het is gewoon zo dat TikTokers niet altijd de nadelen van de oefening noemde, maar liever de voordelen uitspeelde.

Over het algemeen ontdekten de onderzoekers dat 6 van de 10 berichten voornamelijk gericht waren op de positieve punten, terwijl slechts 2 van de 10 potentiële problemen vermeldden waarvan gebruikers op de hoogte zouden moeten zijn.

Dus wat is de waarheid over slugging? Is het goed voor je huid? En wat zijn de risico’s die eraan verbonden kunnen zijn?

Volgens Dr. Hope Mitchell, een gecertificeerde dermatoloog en oprichter en CEO van Mitchell Dermatology in Perrysburg en Fremont, Ohio, kan het aanbrengen van een occlusieve zalf inderdaad helpen om je huid te hydrateren en te genezen.

“Het hydrateert of houdt vocht vast, beschermt de huidbarrière en herstelt de vochtarme huid”, legt ze uit.

Ze merkte op dat het op elk deel van je lichaam kan worden gedaan, maar het gezicht, de lippen en de oogleden zijn veelvoorkomende doelen.

“Dermatologen gebruiken deze beauty-hack al vele jaren om transepidermaal waterverlies te voorkomen en vocht vast te houden om de droge huid snel te genezen,” zei Mitchell, “en nu heeft deze schoonheidstip een formele naam: slugging.”

Dr. Susan Massick, universitair hoofddocent dermatologie aan het Wexner Medical Center van de Ohio State University, voegde eraan toe dat de praktijk met name nuttig kan zijn bij bepaalde huidaandoeningen.

“Als je iemand bent die worstelt met eczeem of een droge huid, kan het helpen om een ​​verzachtend type vochtinbrengende crème aan te brengen,” zei Massick.

Mitchell zei dat slugging ook gunstig is als het gaat om rimpels.

“Met het ouder worden verliest de huidbarrière zijn vermogen om zichzelf te herstellen, en kan men verminderde hydratatie of een slappe huid en meer fijne lijntjes en rimpels opmerken. Slugging kan in al deze gevallen een voordeel zijn, “zei ze.

Volgens Massick is het niet zo dat slugging zelf bijzonder effectief is als anti-rimpelbehandeling. Waar het kan helpen, merkte ze op, is om de natuurlijke huidbarrièrefunctie aan te vullen.

Met andere woorden, het helpt de verschijning van rimpels te verminderen in plaats van ze daadwerkelijk te voorkomen.

Mitchell zei dat slugging misschien niet geschikt is voor alle huidtypes, vooral niet voor de vette, acne-gevoelige huid.

“Laten we eerlijk zijn, het kan om problemen vragen om nog een laag op olie te bouwen,” zei ze, en merkte op dat het de poriën zou kunnen verstoppen en tot verdere puistjes zou kunnen leiden.

Massick legde verder uit dat occlusieve verzachtende middelen zoals vaseline ervoor kunnen zorgen dat talg (olie) en bacteriën vast komen te zitten in je poriën – iets wat je niet wilt als je al last hebt van puistjes.

In deze gevallen stelt Mitchell voor dat mensen een serum met hyaluronzuur als vochtinbrengende crème gebruiken en vervolgens een niet-comedogene lotion of crème als een vlekbehandeling.

Als u echter een droge huid heeft, is slugging misschien precies wat u nodig heeft.

“Slugging is een geweldige manier voor mensen met een gevoelige huid om hun huid te genezen en te beschermen, vooral tijdens de koude wintermaanden”, zegt Mitchell.

Als je slugging wilt oefenen, raden Mitchell en Massick de volgende routine aan:

  1. Reinigen. Massick raadt aan om een ​​milde reiniger te gebruiken en zachtjes droog te deppen.
  2. Hydrateren. “Overweeg een product met hyaluronzuur, ceramiden en glycerine die samen zullen werken om vocht vast te houden in een beschermde huidbarrière”, adviseerde Mitchell. Ze benadrukte ook dat je het gebruik van producten met AHA’s, BHA’s of retinoïden moet vermijden, omdat deze chemische brandwonden kunnen veroorzaken als ze onder een barrière worden opgesloten.
  3. Verzegel de vochtinbrengende crème met een dunne laag van een occlusieve zalf. Volgens Mitchell zijn enkele goede opties Vaseline, CeraVe Healing Zalf of Aquaphor. Massick voegde eraan toe dat je de behandeling een paar uur kunt laten staan ​​​​of hem ’s nachts kunt laten staan ​​​​terwijl je slaapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in