De virale TikTok-drank waar voedingsdeskundigen voor waarschuwen

0
74


Het basisidee achter de interne douchedrank is dat de ingrediënten werken om je lichaam te ontgiften (via het National Capital Poison Centre). Dit zal leiden tot gezondere stoelgang en symptomen zoals een opgeblazen gevoel verlichten, en kan ook katers behandelen die door alcohol worden veroorzaakt. Bovendien is gemeld dat de interne douche kan leiden tot gewichtsverlies. Experts bevestigen dat de drie ingrediënten allemaal gezondheidsvoordelen hebben. Chiazaden bevatten veel vezels en bevorderen daarom de regelmaat van de spijsvertering. Citroen bevordert een gezond darmmicrobioom en kan de piekbloedglucoseconcentraties verlagen, en water is natuurlijk de sleutel voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Deze ingrediënten alleen zijn echter geen wondermiddel voor spijsverteringsproblemen en zouden een meer holistische benadering moeten aanvullen met algemene veranderingen in voeding en levensstijl.

Ondanks de potentiële voordelen van de interne douche, waarschuwen experts dat de drank nadelige effecten kan hebben. Het National Capital Poison Centre legt verder uit dat mensen met onderliggende gastro-intestinale problemen een arts moeten raadplegen voordat ze chiazaden gebruiken als remedie voor spijsverteringsproblemen. Overconsumptie van chiazaden kan leiden tot obstructie van het menselijke maagdarmkanaal en anafylaxie. Bovendien beweert de website dat er “geen bewijs” is dat chiazaden alleen het lichaam kunnen ontgiften of symptomen van een alcoholkater kunnen genezen.

In een gesprek met Food Network legde de geregistreerde diëtist Toby Amidor uit dat het consumeren van te veel chiazaden kan leiden tot maagklachten als je er niet aan gewend bent, waardoor constipatie en een opgeblazen gevoel verergeren. Om van de voordelen van chiazaden te genieten, adviseerde Amidor om ze “in een veel kleiner volume met water te beginnen en naar boven te werken”. Als het gaat om verlichting van een opgeblazen gevoel en ontgiften, zijn er ook andere methoden die mogelijk minder risico’s met zich meebrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in