De verhalen erachter: de Singaporese Ash Samsudin wordt TikTok-bekeerling na virale clip van zijn overwinning op het wereldkampioenschap schoenpoetsen

0
9


SINGAPORE – Nog niet zo lang geleden was Ash Samsudin sceptisch over het delen van zijn werkgerelateerde inhoud op TikTok, en schreef hij de sociale media-applicatie af als een platform voor “Gen Zs doet Gen Z-dingen”.

De 31-jarige, wiens leeftijd hem ironisch genoeg dichter bij Gen Z’s plaatst dan oudere generaties, werkt als algemeen directeur van Mason & Smith, een ambachtelijke schoenpoets- en leerverzorgingswinkel.

‘Zou een van hen willen zien hoe ik schoenen poets? Schoenen poetsen lijkt voor hen misschien erg ouderwets, erg saai, ‘zei hij.

En zelfs nadat hij eind 2020 had toegegeven aan zijn nieuwsgierigheid naar de TikTok-app, werd de inhoud van meneer Ash slechts een paar duizend keer per bericht bekeken, wat zijn eerdere vermoeden schijnbaar rechtvaardigde.

Echter, een video van zeven seconden die in mei van dit jaar werd geĆ¼pload, ‘blies zijn meldingen’ van de ene op de andere dag op en heeft tot nu toe 7,8 miljoen weergaven opgeleverd.

De inhoud van de video zelf was eenvoudig: er was een glimp te zien van hem die een schoen poetste, voordat hij abrupt doorsneed naar hem met een gouden medaille met de tekst “Wereldkampioenschap in schoenpoetsen”.

Ongeveer de helft van de video’s die hij heeft geplaatst sinds hij de wedstrijd heeft gewonnen, is elk meer dan 100.000 keer bekeken, waarvan er ongeveer 10 elk miljoenen keer bekeken zijn.

TWEEDE SINGAPORESE KAMPIOEN SCHOENSCHOENEN

Hoewel de inhoud van de video in mei eenvoudig was, waren de stappen die ernaartoe leidden verre van zo.

De heer Ash vertelde VANDAAG onlangs dat iedereen van over de hele wereld – niet alleen professionals zoals hij – kan proberen zich te kwalificeren voor de wedstrijd, die wordt gehouden in samenwerking met de London Super Trunk Show, ’s werelds grootste beurs voor klassieke herenschoenen die open is voor het publiek. zoals beschreven door de organisator.

“Het is net als Comic-Con voor alles wat met schoenen te maken heeft”, zei meneer Ash, verwijzend naar de belangrijkste internationale conventie in de stripwereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in