De ultieme gids voor TikTok voor advocatenkantoren | Good2bSociaal

0
96


Met vandaag 1 miljard gebruikers en een groei van 142% in 2021, kunnen we gerust stellen dat TikTok een van de snelstgroeiende sociale-mediaplatforms is die we tot nu toe hebben gezien. En het unieke, bijtbare videoformaat is doorgedrongen tot elk niveau van de sociale-mediasfeer, wat een enorme drang naar korte video’s veroorzaakte en zelfs Instagram beïnvloedde om weg te gaan van foto’s en meer naar video’s.

Maar met zo’n jong publiek denken veel juridische marketeers misschien dat TikTok de investering niet waard is, of ze weten niet zeker hoe een advocatenkantoor moet gaan posten op TikTok. (Wat is een ‘For You’-pagina? Wat is een ‘Sound’?)

De waarheid is dat TikTok niet langer alleen voor Gen Z-dansvideo’s is. Veel advocaten hebben de app snel gebruikt en het algoritme heeft het hun tijd waard gemaakt. Vanwege het snelle tempo van TikTok met trends en het hyper-adaptieve algoritme, hebben veel advocaten en advocatenkantoren succes gevonden door herkenbare inhoud te creëren die niet alleen merkbekendheid genereert, maar vooral hun merk vermenselijkt en hun publiek informeert.

Dus, hoe kunnen advocatenkantoren Tik Tok gaan gebruiken?tiktok voor advocatenkantoren

Waarom zouden advocatenkantoren op TikTok moeten zitten?

Veel advocatenkantoren en advocaten vinden TikTok hun tijd niet waard. En zeker, het is niets vergeleken met LinkedIn, maar het leuke en creatieve karakter van TikTok biedt een geweldige kans voor kantoren en advocaten om buiten de gebaande paden te denken en echt contact te maken met hun publiek op een ander niveau.

Als jonge app mist TikTok veel van de formaliteiten en verwachte productiekosten die andere videoplatforms zoals YouTube hebben doorgedrongen. Omdat merken op TikTok hun meest authentieke zelf kunnen zijn, kunnen advocatenkantoren hun persoonlijkheid en cultuur echt laten zien.

TikTok biedt de mogelijkheid om je publiek te laten zien dat je niet zomaar een advocaat bent die legaliseert in de atmosfeer. Je bent een echt persoon, net als zij, die er is om te onderwijzen, advies te geven en vooral plezier te hebben.

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat TikTok de investering waard is? Je kunt je TikToks gemakkelijk hergebruiken als Instagram-rollen of Facebook-video’s. En bovenal hebben recente gesprekken van technische giganten aangetoond dat er een enorme drang is naar video voor sociale media. Dus vertrouwd raken met korte video’s op sociale media kan uw merk ook goed doen.

Een overzicht van TikTok voor advocatenkantoren

TikTok is een app voor het delen van video’s in korte vorm waarmee gebruikers video’s van 3 minuten of korter kunnen delen. (Er is wat gepraat dat de videoduur uiteindelijk zal toenemen tot 10 minuten.) Een van de redenen waarom TikTok zo populair is geworden, is dat het het videocreatieproces heeft vereenvoudigd. Gebruikers kunnen hun video’s opnemen en bewerken in de app, met functies zoals filters, ruisonderdrukkers, verbeteringen, snelheidseffecten, ondertitels en nog veel meer.

De app is opgezet met twee verschillende feeds voor gebruikers: een voor jou-pagina en een volgende pagina. De volgende pagina is vergelijkbaar met elk ander social-mediaplatform, het is gewoon een feed die je video’s laat zien van pagina’s die je volgt. De For You-pagina heeft echter een revolutie teweeggebracht in de manier waarop algoritmen voor sociale media werken. De Voor jou-pagina is een feed die gebruikers inhoud toont van beide accounts die ze doen en doen niet volgen waarvan de app denkt dat ze het leuk zouden vinden.

tiktok voor advocatenkantoren

definities

 • FYP– ook bekend als For You-pagina. dit is de pagina waar gebruikers video’s kunnen bekijken van video’s die ze niet volgen/kunnen volgen en die door het algoritme zijn geselecteerd op basis van eerdere voorkeuren van de gebruiker.
 • PFP– profielfoto. Zorg ervoor dat je een merkprofielfoto hebt die een bepaalde persoonlijkheid laat zien en past in de grootte van de cirkel.
 • POV– standpunt. Vaak maken gebruikers POV-video’s waarin ze zichzelf laten zien terwijl ze iets doen alsof iemand anders kijkt. Meestal is de actie die in deze video’s wordt weergegeven, iets heel typerends voor de gebruiker. (Voorbeeld: het bijschrift kan zijn: ‘POV: ik heb een ontmoeting met een andere tevreden cliënt nadat ik hun zaak in de rechtbank heb gewonnen’ en de video kan een clip zijn waarin ze lachen en iemand de hand schudden)

tiktok voor advocatenkantoren

 • Geluid– Elke video op TikTok wordt begeleid door een geluid. In basistermen zijn het gewoon de auditieve componenten van een video. Wat ze uniek maakt, is dat gebruikers muziek, voice-over, wat dan ook, kunnen toevoegen en dit geluid kunnen opslaan in de geluidenbibliotheek, waar elke TikTok-gebruiker het geluid kan gebruiken en opnieuw kan gebruiken voor hun eigen video’s. Vaak zullen bepaalde geluiden trendy worden en een grote aanhang ontwikkelen.
 • Duet– Met duetten kan je eigen video tegelijkertijd worden afgespeeld naast de video van iemand anders (meestal iemand op wie je reageert). Dit is een geweldige manier om te netwerken met mensen in uw branche/publiek. (Voorbeeld: u bent een letselschadeadvocaat en u ziet een video van iemand die zijn of haar ervaring deelt bij het regelen van de rechtszaak. U kunt de video ‘duetten’ en enkele bijschriften met commentaar toevoegen.)
 • Verhaal tijd– Net als bij YouTube vinden veel gebruikers bekendheid door verhalen over hun ervaringen te delen. (Denk aan een casestudy, maar veel informeler en verbaal in plaats van schriftelijk.)
 • Overgang– Zoals bij elke video, is een overgang de manier waarop je van de ene scène naar de andere gaat. Op Tik Tok zullen veel overgangsideeën echter trends worden en kunnen ze samen met bepaalde geluiden en ideeën worden gebruikt. Wanneer je trends onderzoekt, let dan speciaal op hoe anderen tussen scènes doorsnijden. Het gebruik van de juiste overgangen kan er echt voor zorgen dat je video’s aansluiten bij wat je publiek wil zien.
 • Steek– Net als bij duetten, kun je met deze functie zelf op een andere video reageren. Alleen in dit geval bevat de nieuwe video die je maakt alleen een korte clip van de video waarop je reageert. Dit is een enorme trend waar je gemakkelijk op in kunt springen. Mensen zullen specifieke video’s plaatsen met de tekst ‘Verbind dit met een tijd dat je…’.

Wat is het geheim van het algoritme?

TikTok’s For You-pagina betekent dat elke gebruiker het potentieel heeft om hun inhoud gezien te krijgen, zelfs als ze geen grote aanhang hebben. Dat is de schoonheid erachter.

Het doel van de For You-pagina is om gebruikers inhoud te tonen waar ze het meest van zullen genieten. Er wordt aangenomen dat eerdere betrokkenheid een enorme impact heeft op welke video’s worden geselecteerd voor gebruikers. Kortom, als een gebruiker veel video’s over een bepaald onderwerp, met bepaalde hashtags, bepaalde trends of met bepaalde geluiden leuk vindt (leuk vinden, reageren, delen, opslaan), zal TikTok hem meer video’s van vergelijkbare aard laten zien in hun For You bladzijde.

Veel advocatenkantoren hebben bijvoorbeeld betrokkenheid gevonden door te springen op de ‘5 dingen die ik niet zou doen als een ____’-trend. Ze hebben hun video’s geformatteerd op de manier waarop anderen hun trend hebben uitgevoerd, en ze hebben hashtags gebruikt die het vaakst met die trend worden geassocieerd. Daarom, als een gebruiker veel ‘5 dingen die ik niet zou doen als een ___’-video’s bekijkt en ermee bezig is, is het zeer waarschijnlijk dat ze de video van advocaat Joe zullen zien over ‘5 dingen die ik niet zou doen als een echtscheidingsadvocaat’ .

Stel je dat nu eens voor op grote schaal. De hashtag #5thingchallenge heeft momenteel 56,8 miljoen views…. Denk aan alle mensen die mogelijk de video ‘5 Things I Would’t Do as a Divorce Lawyer’ van Lawyer Joe zullen zien.

Hoe maak ik TikToks?

Ja, TikTok is een stuk relaxter dan andere platforms. Maar het unieke ervan is een tweesnijdend zwaard. Je kunt YouTube-video’s niet zomaar hergebruiken en verwachten dat ze presteren. Je moet de trends, trending-geluiden, dialect en publiek begrijpen om succes te vinden. Dit omvat veel sociaal luisteren, wat doelen stellen en wat creativiteit.

1. Bepaal welk type video je wilt maken

Zoals we al zeiden, een filmpje waarin jij spreekt over legaliseren zal niet goed werken. Verken TikTok of volg een account waar ze de laatste trends opsplitsen (bekijk @trendbible). Kies op welke trend je wilt springen en bekijk de rijkdom aan video’s onder dat trending-geluid of die hashtag. Let op geluiden, bijschriftconventies (welke delen worden uitgesproken versus uitgeschreven), overgangen, gezichtsuitdrukkingen, enz.

2. Verbind deze trend met de juridische sector

Hoe kun je deze trend laten werken voor de juridische sector? Als mensen dagelijkse video’s maken, maak er dan een die is gericht op een ‘dag in het leven als advocaat’. Als er een trend is waarbij mensen advies of tips delen, spring daar dan op en deel je eigen tips als advocaat. Er zijn zelfs veel geluiden die populair zijn, maar geen rigide structuur hebben. U kunt eenvoudig een trending-geluid en hashtags gebruiken om wat thought leadership-inhoud via gesproken woord te delen. (Denk aan een blogpost, maar dan gesproken en veel informeler.) Wees vooral creatief, maar houd rekening met de conventies voor verschillende trends, zoals specifieke overgangen, geluiden, woordkeuze, enz.

3. Schiet je video op

Het is tijd om te schieten! Pak een statief, vriend of fotografeer in selfie-stijl. Het kan een paar pogingen kosten, maar maak je geen zorgen, je kunt je pogingen altijd opslaan in ‘Concepten’ en het zo vaak proberen als nodig is. Als je klaar bent om te schieten, druk je gewoon op de +-knop onder aan je scherm. Selecteer vervolgens de effecten die u wilt gebruiken in de linkerbenedenhoek. In het onderste paneel kunt u de lengte van uw video selecteren (3 m, 60s of 15s) en daarboven selecteert u de snelheid. (Doe in de meeste gevallen slechts 1x – dit is de normale snelheid.) In het rechterpaneel kunt u effecten of verbeteringen toevoegen. Als je klaar bent om te gaan, houd je de rode cirkel ingedrukt om te beginnen met fotograferen. Helemaal bovenaan zie je het muziekpictogram. Hier kun je het ‘geluid’ selecteren dat je wilt gebruiken.

4. Laatste aanpassingen

Als je klaar bent met schieten, laat je je vinger los en druk je met een vinkje op de rode cirkel in de rechterbenedenhoek. Van daaruit kun je het rechterpaneel gebruiken om tekst toe te voegen, clips, bijschriften, enz. aan te passen. (Hint: probeer de ‘ruisonderdrukker’ onderaan te gebruiken – het zal je audio veel duidelijker maken.) gegenereerde ondertiteling – dit zorgt ervoor dat elke gebruiker uw video kan begrijpen. En wees niet bang om je video een titel te geven, zodat mensen weten waar het over gaat. U kunt tekst toevoegen door op de T-knop te drukken, te typen en de tekst naar de gewenste plaats te slepen. Houd daarna de tekst ingedrukt zodat je de duur kunt instellen waar je wilt dat het wordt afgespeeld.

5. Tijd om te posten

Druk op Volgende – nu is het tijd voor een bijschrift! Zorg er eerst voor dat opmerkingen, duetten en steken zijn ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat mensen op elk niveau met je video kunnen communiceren. En zorg ervoor dat je video is ingesteld om met iedereen te worden gedeeld, niet alleen met volgers. (Zo weet je zeker dat je op de Voor jou-pagina bent). En vergeet niet om te schakelen naar ‘Videokwaliteit beheren’, zodat je zeker weet dat je video van de hoogste kwaliteit is.

Nu is het tijd voor een onderschrift. Doe je due diligence en onderzoek welke hashtags het beste werken voor jouw branche en voor deze trend. En vergeet niet om te profiteren van een aantal trending hashtags om het potentieel van je video te maximaliseren. Zorg ervoor dat je bijschrift iets is dat de persoonlijkheid van je bedrijf laat zien en wat context aan de video toevoegt.

Een blik op advocaten die het goed doen

 • @lawbymike (6,7 miljoen volgers, 116.4 miljoen vind-ik-leuks)
 • @thelawyerangela (1,0 miljoen volgers, 12,9 miljoen likes)
 • @kennedylawfirm (349.5k volgers, 7,6 miljoen likes)
 • @husbandandwifelawteam (327.5k volgers, 13.8 miljoen likes)
 • @thepaynelawyer (145,4k volgers, 1,6 miljoen likes)
 • @lawyerpaige (213,1K volgers, 3,1 miljoen likes)

Afhalen:

Onthoud dat TikTok vooral gaat over het presenteren van uw merk, de persoonlijkheden van advocaten en de bedrijfscultuur. TikTok kan zeer educatief zijn, dus dit is een geweldige kans om wat thought leadership-inhoud te delen. Maar onthoud, hoewel TikTok jong is, betekent dat niet dat er geen conventies of best practices zijn. Je moet prioriteit geven aan sociaal luisteren en je due diligence doen om te begrijpen wat trending is, wat goed zal presteren en hoe je je video’s kunt uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in