De trust-me-tour van TikTok heeft minimaal 50 stops nodig

0
18


NEW YORK, 30 januari (Reuters Breakingviews) – TikTok wil een eerlijke shake. Het socialemediabedrijf van Chief Executive Shou Zi Chew zal in maart verschijnen voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Maar Chew, een alumnus van Harvard University, zal ver buiten Washington moeten reizen om Amerika comfortabel te maken.

Zeker, het overtuigen van Amerikaanse wetgevers dat het platform geen Amerikaanse gebruikers bespioneert, is een prioriteit. Vanaf afgelopen juni werden alle gegevens van TikTok gerouteerd via het in de VS gevestigde Oracle (ORCL.N). Maar eind vorig jaar ontdekte het Chinese moederbedrijf ByteDance dat sommige werknemers er op ongepaste wijze toegang toe hadden gekregen om journalisten te bespieden. Dat zal waarschijnlijk veel zendtijd in beslag nemen wanneer Chew tegenover de House Committee on Energy and Commerce staat.

Maar de korte-video-app wordt ook geconfronteerd met het vooruitzicht van de dood met 50 bezuinigingen, aangezien individuele staten hun eigen aanpak afwegen. Bijna de helft van de Amerikaanse staten heeft de app verboden op apparaten die eigendom zijn van de overheid. Chew moet misschien ook ronddraven bij lokale leiders, van republikeinen zoals de gouverneur van Texas Greg Abbott tot democraten zoals de senator van de staat Californië, Bill Dodd, om hen te verzekeren van veiligheidsmaatregelen. Als hij echt graag vrienden wil winnen, wil Chew misschien een stop maken op Wall Street om een ​​openbare aanbieding te bespreken terwijl hij bezig is. (Door Lauren Silva Laughlin)

Volg @Breakingviews op Twitter

Capital Calls – Meer beknopte inzichten over wereldwijde financiën:

Nieuwe Gucci-ontwerper heeft grote sneakers om te vullen lees meer

Unilevers nieuwe baas wekt honger naar splitsing lees meer

Amerika’s wazige chipdeal vertroebelt marktsignalen lees meer

Kunstmatige intelligentie overtreft de blockchain lees meer

Het Rolls-Royce-alarm is terecht, als het vreemd wordt uitgedrukt lees meer

Bewerking door John Foley en Amanda Gomez

Onze normen: de vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geuite meningen zijn die van de auteur. Ze weerspiegelen niet de standpunten van Reuters News, dat zich volgens de Trust Principles inzet voor integriteit, onafhankelijkheid en vrijheid van vooringenomenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in