De toekomst van de detailhandel in het TikTok-tijdperk

0
122


TikTok heeft een explosieve groei doorgemaakt en het aantal gebruikers blijft toenemen. Vanaf januari 2022 waren er meer dan 30 miljoen actieve maandelijkse TikTok-gebruikers op Android-apparaten en meer dan 120 miljoen op iOS-apparaten. En in juli 2021 bereikte TikTok wereldwijd drie miljard downloads.

Zoals gemeld door Statista: “Tijdens het vierde kwartaal van 2021 bereikte TikTok een totale gebruikersbesteding van 824 miljoen US dollar op Google Play en de App Store.”

Dus welke invloed heeft dit socialemediaplatform op de detailhandel? Laten we eens kijken naar de toekomst van retail in het TikTok-tijdperk.

Gebruikersgedrag

TikTok biedt gebruikers en potentiële klanten inhoud die voldoet aan hun huidige wensen – korte video’s om te voldoen aan de steeds kleiner wordende aandachtsspanne die mensen online hebben. Dit in combinatie met de verschuiving naar het gebruik van mobiele apparaten heeft echt bijgedragen aan het succes van de app. Om nog maar te zwijgen van de vereenvoudiging van videobewerking die het maken en plaatsen van boeiende inhoud snel en gemakkelijk maakt.

Omdat de populariteit van deze video’s aanzienlijk is gegroeid, moesten merken navigeren hoe ze ervoor zorgen dat aan hun merkimago en normen wordt voldaan, terwijl influencers authentieke inhoud kunnen creëren in hun eigen persoonlijke stem en stijl. Het heeft kleinere merken ook een vechtkans gegeven bij organische sociale-mediamarketing en is een van de meest invloedrijke sociale platforms geworden. Of het nu gaat om winkeluitjes, stylingadvies of het streamen van live-evenementen, de app leent zich goed voor de detailhandel.

Insider Intelligence-analisten voorspellen dat TikTok tegen 2024 Instagram zal overtreffen in de uitgaven voor influencer marketing.

Klanten vermaken

“Retailers en merken moeten de juiste consumenten op het juiste moment op de juiste plaats bereiken, en de realiteit is dat meer dan 80 miljoen Amerikaanse consumenten actief zijn op TikTok. Wat we op dit moment ervaren, is een enorme verschuiving in wat we reactieve ontdekking noemen – een veel voorkomend mechanisme voor product- of merkontdekking dat wordt ervaren op platforms zoals Facebook, Instagram en Pinterest, waar je scrolt en iets tegenkomt dat je misschien interessant vindt, “zegt Jenna Sereni, oprichter van Handsdown, een winkelplatform ontworpen en gebouwd voor gemeenschappen en vrienden.

Het is duidelijk dat jongere gebruikers aangetrokken worden tot deze korte video-inhoud, aangezien de meeste makers van inhoud in de app millennials en generatie Z zijn. En deze twee generaties vormen bijna 53% van de makers.

“Op TikTok zoeken mensen proactief naar categorieën die hen interesseren, en vieren ze wanneer ze passief iets cools of raars ontdekken met de hashtag #tiktokmademebuyit. En wanneer deze consumenten iets vinden dat ze leuk vinden, scrollen ze niet alleen voorbij, ze lachen, zingen, zijn serieus bezig en doen mee. De kans voor retailers en merken is om consumenten te vermaken. Om met hen mee te doen. In de wereld van live retail noemen we dat retail-tainment. De consument loopt de winkel binnen en er is een winkelevenement, of een cadeau bij aankoop, iemand om hen te begroeten, of een kinderwagen voor volwassenen om uit te proberen, voordat ze beslissen over de meest comfortabele kinderwagen voor hun kind. Het is een gedenkwaardige ervaring die een relatie tussen het merk en de consument initieert. En retailers hebben nu de mogelijkheid om shoppers naar hun winkel te halen, om 24/7 vermaakt te worden door middel van video’s op TikTok. Shoppers zullen eerder een merk onthouden, of interesse in een merk vinden, wanneer ze het hebben ervaren, of er op de een of andere manier door geamuseerd zijn. Op TikTok maken merken als Chipotle of Crocs (een paar van mijn favorieten) inhoud die net zo vermakelijk is als een Netflix-show. Dat is nou retailtainment”, voegt Sereni toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in