De TikTok-tutorial van een vrouw over het opmaken van een bed kan de problemen van het delen van dekens van koppels uitbannen

0
87


Een Zweedse fotograaf en videograaf die in het noordpoolgebied woont, lijkt Amerikaanse stellen te hebben geïnspireerd met haar TikTok-video over het opmaken van een bed.

Cecilia Blomdahl, 32, die oorspronkelijk uit Göteborg, Zweden komt, woont nu in een kleine hut in Svalbard, Noorwegen, met haar vriend Christoffer en haar hond, een Finse Lappenhond genaamd Grim. Blomdahl heeft misschien dekengevechten uit haar leven verbannen door haar bed op de “Scandinavische” manier op te maken.

Svalbard is een gemeenschap op een Noorse archipel in de Noordelijke IJszee. Het eiland ligt volgens Blomdahl dicht bij de Noordpool en de temperaturen kunnen in de winter laag worden.

6 MANIEREN OM DE GEZONDHEIDSEFFECTEN VAN KOUD WEER TE BESTRIJDEN

Blomdahl nam op hoe ze haar bed opmaakt en deelde de video op haar TikTok-account @sejsejlija op 10 oktober, dat meer dan 751.700 keer is bekeken.

Ze maakt haar bed op met een hoeslaken, twee donzen dekbedden in respectievelijke dekbedovertrekken, een voor haar en een voor Christoffer, een set kussens met kussenslopen en een sprei.

LEES OP DE FOX NEWS-APP

“In Scandinavië is het heel gewoon om twee dekbedden te hebben”, vertelde Blomdahl via e-mail aan Fox News Digital.

ZWEDEN’S ICE HOTEL LAAT GASTEN HUN EIGEN SUITE VAN $ 231 G ONTWERPEN DIE SMELT

“Voor mij heeft het net zoveel te maken met de temperatuur als met het belang van een goede nachtrust”, schreef Blomdahl. “Mijn partner en ik hebben totaal verschillende voorkeuren als het gaat om de temperatuur om te slapen, dus het zou een nachtmerrie zijn om er een te delen.”

Ze merkte op dat stellen die elk hun eigen dekbed hebben, niet midden in de nacht om de deken hoeven te vechten.

“Het is ook heel fijn om in de winter, als het erg koud is, je eigen donzen cocon te kunnen maken”, voegde Blomdahl eraan toe.

DE BESTE 5 VERWARMERS ONDER $ 100 OM JE WARM TE HOUDEN

Blomdahl merkte op dat bovenlakens volledig worden overgeslagen in Scandinavische bedden. In plaats daarvan heeft ze een lichter donsdekbed voor de zomer en een dikker donsdekbed voor de winter, om ‘verschillende warmteniveaus’ aan te pakken.

Volgens Blomdahl kan de buitentemperatuur op Spitsbergen dalen tot -10 graden Celsius of kouder in de winter.

Blomdahl’s bed-tutorial heeft schijnbaar weerklank gevonden bij Amerikaanse stellen die moeite hebben om dekens te delen met een significante ander.

Spitsbergen

Een rij kleurrijke chalethuizen in Longyearbyen, Svalbard, de meest noordelijke stad ter wereld. Svalbard is een Noorse archipel tussen het vasteland van Noorwegen en de Noordpool.

“Dit is logischer dan hoe we het in Noord-Amerika doen”, schreef een TikTok-commentator. “Wie wil er nu niet zijn eigen dekbed!!”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Eerlijk gezegd was de eerste keer dat ik 2 dekbedden zag, in IJsland en het was LEVENSVERANDEREND”, schreef een andere commentator.

“Dit is hoe mijn man en ik het hier in Amerika ook doen,” viel een commentator in. “We kunnen niet één deken delen, we moeten er minstens twee hebben voor onze geestelijke gezondheid.”

“We hebben onlangs 2 dekbedden gekregen en het is de beste keuze geweest voor de levensduur van ons huwelijk”, grapte een TikTok-gebruiker.

Blomdahl blijft haar twee miljoen TikTok-volgers verbazen met andere op arctische gebieden gerichte video’s in ‘day in the life’-stijl die ze deelt, waarin wordt beschreven hoe ze zich voorbereidt op uitstapjes en hoe ze omgaat met de poolnacht van Spitsbergen – een natuurlijk fenomeen waarbij de nachtelijke omstandigheden langer aanhouden dan 24 uur voor maanden aan een stuk.

VOLG ONS OP FACEBOOK VOOR MEER FOX LIFESTYLE NIEUWS

Je kunt Cecilia Blomdahl volgen op TikTok @sejsejlija of op YouTube @CeciliaBlomdahl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in