De TikTok-trend ‘Zombies in China’ uitgelegd

0
94


Trends komen en gaan op TikTok, maar de laatste die de ronde doet, heeft tot bezorgdheid geleid omdat het beweert dat er een zombie-apocalyps zal zijn die in China zal beginnen.

Maar voordat je begint met het voorbereiden van je overlevingsplannen voor de apocalyps, hoef je je geen zorgen te maken over een toekomstige invasie van de levende doden, want het is niet waar.

De TikTok-hashtag “Zombies in China” is 4,3 miljoen keer bekeken omdat mensen hun verwarring (en gevoel voor humor) over het onderwerp delen.

Meld u aan voor onze gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

Hier is een overzicht van waar de trend over gaat.

Waar is dit allemaal begonnen?

Het lijkt erop dat de trend is ontstaan ​​​​als gevolg van een verkeerde interpretatie rond een artikel uit 2021 met de titel: “Dit is hoe een zombie-apocalyps het meest waarschijnlijk begint in China.”

De auteur legt uit hoe hij hypothetisch gelooft dat een zombie-apocalyps hoogstwaarschijnlijk zou beginnen in een communistisch land als China, in plaats van in het VK of de VS, waar de meeste zombie- en horrorfilms zich doorgaans afspelen, omdat hij beweert dat “westerse landen niet lang stil zijn wanneer het komt tot een wereldwijde dreiging.”

Ondertussen voegde de auteur eraan toe dat “communistische landen er keer op keer voor hebben gekozen om informatie te onderdrukken totdat het niet langer te ontkennen is”, en noemde de ramp in Tsjernobyl in 1986 als voorbeeld.

Het verhaal bevat ook een citaat uit de Zombie-roman Wereld oorlog Z door Max Brooks, dat zegt: “Door te weigeren de waarheid over de zombie-uitbraak aan de wereld toe te geven, hielp de communistische Chinese regering de verspreiding ervan vanwege verkeerde informatie over wat er feitelijk gebeurde.”

Op de een of andere manier begon het verhaal in 2022 hysterie te veroorzaken.

Dus hoe is ‘Zombies in China’ een trend geworden?

Zoals alles op internet, is de oorspronkelijke bron van de trend onduidelijk, maar mensen begonnen “Zombies in China” op TikTok en Twitter te bespreken en dachten ten onrechte dat het een soort griezelige voorspelling was.

Mensen gingen naar sociale media om hun zorgen en verwarring te delen, zoals: een TikTok-video vroeg: “Waarom praat niemand over de zombies in China?”

“Er zijn f****** zombies in China nu TF?!?!? China nu uitleggen”, las een andere TikTok.

Terwijl anderen een humoristische reactie op de trend hadden.

@hashze_cxt

we doden #zombieapocalypse #zombie #zombiesinchina #survivor #residentevil #slay #flexible #smart #hashze #fyp #fypシ

@monique.skye

#zombies #realzombies #thewalkingdead #zombiesinchina #zombieoutbreak #wtf #foryou #foryoupage #fyp #fypシ

Al met al, gezien het feit dat zombies niet echt zijn, is het antwoord nee – er is geen dreigende zombie-apocalyps in China, ondanks wat je For You-pagina misschien suggereert.

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in