De TikTok-privacyinstellingen die je nu moet aanpassen

0
122


Het is een van de populairste apps op miljoenen telefoons. De video’s van TikTok worden over de hele wereld bekeken en gebruikers kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar welke persoonlijke informatie deel je met TikTok wanneer je het gebruikt, en hoe kun je jezelf online beschermen?

Consumer Reports onthult de TikTok-privacy-instellingen die u nu moet aanpassen.

Of je nu nieuw bent bij TikTok of al jaren naar de video’s kijkt, Consumer Reports zegt dat het misschien tijd is om na te denken over het aanpassen van de standaard privacy-instellingen van de app. Begin met wie je profiel kan zien.

“Het instellen van je hele TikTok-account op privé is een geweldige manier om een ​​beetje meer controle te krijgen over wie de dingen op je profiel kan zien”, zegt Thomas Germain, technisch redacteur van Consumer Reports.

Terwijl TikTok is een socialmediabedrijf, het verdient zijn geld met advertenties, net als Twitter, Facebook en Instagram.

“Iets dat echt waardevol is voor technologiebedrijven, is het opbouwen van een enorm netwerk van iedereen die je kent: je vrienden, je familie, je collega’s. En ze presenteren het als een manier om je kennissen op TikTok te vinden, wat geweldig kan zijn, maar het geeft de technologiebedrijven ook veel informatie over jou en dat wil je misschien niet doen, “zei Germain.

Schakel die instellingen uit om ervoor te zorgen dat TikTok geen toegang heeft tot je contacten of Facebook-vrienden.

En net boven die instelling kun je TikTok vertellen om je account niet voor te stellen aan je contacten, Facebook-vrienden en anderen – dat wil zeggen, als je niet geïnteresseerd bent in het hebben van volgers op het platform.

Germain waarschuwt, TikTok en andere bedrijven gebruiken meer dan alleen informatie over je vrienden en familie voor hun gerichte advertentiecampagnes.

“Dus je realiseert je het misschien niet, maar TikTok heeft code verspreid over het internet op websites en apps om gegevens te verzamelen over dingen die je doet als je niet op TikTok bent,” zei hij. “Nu kun je niets meer doen om dat helemaal te stoppen, maar je kunt een instelling gebruiken om te bepalen of TikTok die gegevens kan gebruiken voor gerichte advertenties. En dat is een goed idee om je privacy te beschermen.”

En om jezelf te beschermen tegen hackers – niet alleen op TikTok maar ook op andere apps – zegt Germain dat een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, multifactor-authenticatie is.

“Dat is dat ding waar ze je een code sturen, juist, via een sms of een e-mail. Je hebt dus niet alleen je wachtwoord nodig, maar ook toegang tot je telefoon of je e-mailaccount om binnen te komen”, legt hij uit.

Consumer Reports zegt dat hoewel deze instellingen zullen helpen, je nooit totale privacy kunt verwachten bij het gebruik van sociale media.

Copyright 2022 door WJXT News4JAX – Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in