De TikTok-gegevensprivacyregeling is geen spam. Hier is wie wordt betaald.

0
12


TikTok is veel mensen geld schuldig. Niet op een vaag punt in de toekomst, maar nu, dankzij een recente class action-rechtszaak. Maar aangezien de telefoon van iedereen de hele tijd wordt opgeblazen met oplichting en ander afval, kan het als onbetrouwbaar worden geregistreerd wanneer je een melding krijgt dat je net bent betaald. Gaat er iets ergs gebeuren als je dit zogenaamde “geld” probeert uit te geven?

Nee. Het is gewoon oud geld, en het is echt. Bepaalde gebruikers van TikTok (of Musical.ly, zoals het vroeger heette) merken plotseling dat ze net een bedrag hebben gekregen dat gelijk staat aan een familiemaaltijd in een fastfoodrestaurant. Misschien herinner je je vaag dat dit gebeurde toen je een jaar geleden nieuwsberichten las over geld dat op een bepaald moment kwam. Welnu, op dat punt zijn we nu.

Wat is de TikTok-gegevensprivacyregeling?

U kunt de volledige tekst van de schikking hier lezen, maar de grote lijnen gaan als volgt:

ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, werd in 2019 getroffen door een class action-rechtszaak voor wat de eisers beschouwden als een schending van de privacyrechten van kinderen onder de federale Video Privacy Protection Act, wat inhoudt dat ByteDance naar verluidt had bekendgemaakt welke video’s waren bekeken door welke specifieke persoon. En het beweerde ook schendingen van de unieke biometrische trackingwet van Illinois die het illegaal maakt om een ​​”gezichtsafdruk” te verspreiden, als je wilt. Van 2014-2019 zouden de eigenaren van Musical.ly, en later TikTok, volgens de rechtszaak geen toestemming hebben gekregen van de ouders van gebruikers onder de 13 jaar.

De rechtszaak van 2019 kwam nadat de Federal Trade Commission eerder datzelfde jaar al een afzonderlijke schikking van $ 5,7 miljoen had gewonnen van ByteDance over soortgelijke schendingen. Een deel van hun schikking met de FTC leidde ertoe dat TikTok inhoud verwijderde die was geplaatst door kinderen onder de 13 jaar.

In februari 2021 stemde ByteDance in met een schikking van $ 91 miljoen, ondanks het feit dat het zijn onschuld handhaafde. Dat betekende dat gebruikers van beide apps van 2014 tot 30 september 2021 in aanmerking kwamen voor een op handen zijnde uitbetaling… in afwachting van nog een of twee juridische manoeuvres. In augustus 2022 keurde een rechter genaamd John Lee van het noordelijke district van Illinois de nederzetting goed. Ah, maar er waren nog steeds zeurende oproepen om op te lossen.

Vervolgens, volgens TikTokDataPrivacySettlement.com, een website die is aangesloten bij het juridische team dat de rechtszaak organiseert, werd het laatste beroep op 12 oktober afgewezen, op welk moment ByteDance moet zijn begonnen met het schrijven van cheques, omdat de “schikkingsbeheerder” twee weken begon met het verdelen van geld later – dat was woensdag, toen mensen begonnen te zien dat hun bankrekeningen $ 27,84 zwaarder werden.

Wie krijgt geld van de TikTok-regeling voor gegevensprivacy?

Allereerst is het te laat om je geld te krijgen als dit de eerste is die je hoort over deze rechtszaak. Volgens TikTokDataPrivacySettlement.com was 21 maart 2022 de deadline om een ​​claim in te dienen.

Het volgende dat u moet weten, is dat hoeveel geld uw kant op komt, nadat u uw claim al heeft ingediend, hangt ervan af of u al dan niet in Illinois was gedurende de tijd die door het pak wordt gedekt. Als je in de ‘nationale klas’ zit, wat betekent dat je in de VS woont en de app vóór 30 september 2021 hebt gebruikt, krijg je $ 27,84. Als je in Illinois was en je hebt niet alleen TikTok gebruikt, maar ook video’s gemaakt vóór 30 september 2021, dan heb je geluk: je krijgt $ 167.04.

Dus als je je geld nog steeds niet hebt ontvangen, blijf dan kijken naar het PayPal- of Venmo-account dat je voor je claim hebt gebruikt, of wacht op een e-mail of pushmelding waarin staat dat je een betaling hebt ontvangen. $ 27,84 en $ 167.04 zijn voor de meeste mensen geen levensveranderende bedragen, maar hey: geniet van een bescheiden avondje uit op ByteDance’s dubbeltje. Je hebt het verdient.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in