De temperaturen van de airconditioning op kantoor zijn te koud voor vrouwen: TikTok-video toont vrouwelijke stafleden in dekens

0
109


Een viraal TikTok heeft geleid tot een felle online conversatie over kantoortemperaturen, namelijk hoe ongelooflijk koud ze altijd lijken te zijn.

Geplaatst door een gebruiker genaamd Lisa, de video- laat zien hoe de meerderheid van de vrouwen in haar kantoor aan hun bureau zitten, gewikkeld in een deken.Het heeft nu meer dan twee miljoen views.

Bekijk de video hierboven.

Het commentaargedeelte stond vol met andere vrouwen die medelijden hadden met hun even koude kantoortemperaturen. “Ik heb een deken op mijn werk, het is net de bevroren toendra in mijn kantoor”, zei een kijker.

LEES VERDER: Waarom Dr. Katrina Warren weigert haar huisdier mee te nemen naar een hondenpark

Lisa’s TikTok toonde al haar collega’s gewikkeld in dekens. (TikTok)

Het blijkt een vrij wijdverbreid fenomeen te zijn. “Het vriest in mijn kantoor”, schreef een andere commentator. “Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn collega een verwarmde deken, dat was het meest attente en nuttige dat ik me ooit kon wensen!”

LEES VERDER: Meghan houdt eerste toespraak in VK sinds vertrek bij royals

Iedereen die op een kantoor heeft gewerkt, weet dat er meestal veel gepraat wordt over het feit dat de vrouwen het veel kouder hebben dan de mannen – een feit dat bevestigd in een onderzoek uit 2015. Airco-instellingen zijn meestal bevooroordeeld in het voordeel van mannen, die een hogere lichaamstemperatuur in rust hebben dan vrouwen.

In feite is de formules voor ideale temperaturen van kantooromgevingen werden in de jaren vijftig bepaald en zijn sindsdien niet meer aangepast.Kortom, de warmte van een hoofdkantoor is helemaal niet gericht op vrouwen op de werkplek.

De meeste kantoortemperaturen zijn niet ideaal voor vrouwen. (Getty Images/iStockphoto)

Onderzoek gedaan in 2019 gevonden dat lagere kantoortemperaturen een negatief effect kunnen hebben op de vrouwen op een werkplek, wat resulteert in lagere productiviteit en cognitieve prestaties.

Dus hoewel dekens een goede tussentijdse maatregel zijn, moeten we misschien de kantoorthermostaten iets aanpassen.

LEES VERDER: Moeder’s geestelijke gezondheid worstelt terwijl ze geïsoleerd is van haar dochter

Sommige mensen op TikTok zeiden dat dekens op hun werkplek verboden waren. “Ik werkte bij een callcenter en zou dit doen totdat iemand twee keer bedwantsen binnenbracht”, beweerde een kijker. “Ze lieten ons niet meer toe.”

“Ik stopte met mijn callcenterbaan, ik zag een bedwants op me kruipen terwijl ik aan het bellen was”, voegde een ander eraan toe. “Ik ging nooit meer terug. Ik kwam thuis en kleedde me uit in mijn auto voordat ik naar binnen ging.”

Slimme supermarktfuncties van over de hele wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in