De Skin Cycling TikTok-trend is de beste manier om producten in lagen aan te brengen

0
91


Het creëren van een huidverzorgingsroutine kan een overweldigende taak zijn. Met zoveel producten op de markt en buzzy-technieken die op sociale media circuleren, is het moeilijk om te weten waar te beginnen, vooral als je te maken hebt met huidproblemen zoals acne of hyperpigmentatie. Dr. Whitney Bowe, MD hoorde de roep om meer vereenvoudigde huidverzorging en creëerde skin cycling – een methode die nu viraal is gegaan op TikTok. “Skin cycling is een manier om je huid te transformeren en heeft dit gedaan voor mijn patiënten die acne, rosacea, eczeem, bruine vlekken hebben of gewoon het maximale uit hun huidverzorgingsproducten willen halen”, legt Dr. Bowe uit in een TikTok-video. De methode bestaat uit een cyclus van vier nachten; nacht één voor exfoliatie, nacht twee voor retinol en nacht drie en vier voor herstel.

Door je meest krachtige producten op deze manier af te wisselen, vertelt Dr. Bowe aan Bustle dat skin cycling je helpt om meer op je huidverzorging te letten en irritatie te voorkomen die zo vaak wordt veroorzaakt door retinol en over-exfoliëren. “In plaats van meer producten over elkaar heen toe te voegen, moedigt skin cycling je aan om producten op een strategische manier te gebruiken om elkaar aan te vullen”, legt ze uit.

Lees verder over elke afzonderlijke stap van de huidcyclus en over de productaanbevelingen van Dr. Bowe.

We kunnen een deel van de omzet ontvangen als je een product koopt via een link in dit artikel.

Reinigingsmiddelen en vochtinbrengende crèmes

Het maakt niet uit op welke dag van uw huidcyclus u zich bevindt, u zult altijd moeten reinigen en hydrateren. Als je make-up draagt, begin dan met een reinigende balsem of micellair water, gevolgd door een schuimende of hydraterende reiniger. Hieronder staan ​​enkele van de favorieten van Dr. Bowe.

Om de huid gehydrateerd en gelukkig te houden, is dagelijkse hydratatie essentieel. Hier zijn er een paar die Dr. Bowe aanbeveelt voor je huidcyclusroutine.

Nacht 1: Afschilfering

Nacht één draait helemaal om exfoliatie, die volgens Dr. Bowe chemisch over fysiek moet zijn om onnodige irritatie te voorkomen. “Een mengsel van zuren is het meest effectief, maar een persoonlijke favoriet van mij is glycolzuur”, zegt ze op TikTok.

Nadat je je huid hebt gereinigd en gedroogd, breng je je exfoliant aan met een wattenschijfje — maak een keuze uit de onderstaande favorieten van Dr. Bowe.

Nacht 2: Retinoïde

Retinoïden kunnen eng zijn, maar skin cycling is een geweldige manier om ze te verlichten. Dr. Bowe gaf haar tips voor een retinoïdennacht op TikTok, met als belangrijkste: less is more. “Je wilt een hoeveelheid retinoïde ter grootte van een erwt gebruiken”, zegt ze. “Eén erwt zou je hele gezicht moeten bedekken; dep het gewoon en wrijf het in. Nog een erwt voor de nek, neem dan twee erwten voor de borst. Je zult het gevoel hebben dat je niet genoeg gebruikt – dat is het punt.”

Als u een gevoelige huid heeft, raadt Dr. Bowe aan om *voor* het aanbrengen van uw retinol te hydrateren. “Je wilt eerst hydrateren in die gebieden die heel delicaat zijn, zoals rond de ogen, zijkanten van de neus, kin en je nek, en dan leg je de retinoïde erop”, zegt ze. “Naarmate je meer gevorderd raakt met skin cycling en met je retinoïde nacht, kun je die volgorde eigenlijk omkeren, waarbij je eerst de retinoïde gebruikt en dan de moisturizer erop legt.”

Haar laatste tip? Meng retinol en slugging niet. “Je wilt nooit een echt zwaar, occlusief product gebruiken bovenop je retinoïde”, legt ze uit. “Het kan leiden tot iets dat occlusie wordt genoemd, en het kan het niveau van irritatie in uw huid zelfs verhogen zonder enige voordelen toe te voegen.”

Nadat je je retinol hebt aangebracht, eindig je met een rijke vochtinbrengende crème erover (zelfs als je ook een vochtinbrengende crème hebt aangebracht vóór de retinol). Vooruit, bekijk de beste retinolaanbevelingen van Dr. Bowe.

Nachten 3 & 4: Herstel

Net als bij je trainingsroutine, is herstel cruciaal als het gaat om skin cycling. Deze twee herstelnachten geven je huid de kans om te herstellen terwijl je focust op hydratatie, zodat je je huidbarrière niet beschadigt met te veel agressieve producten. Na het reinigen zegt Dr. Bowe dat een optionele stap het aanbrengen van een hyaluronzuurserum op een vochtige huid is. Breng vervolgens je moisturizer aan.

Na het hydrateren zegt Dr. Bowe dat een andere optionele stap een gezichtsolie is, die je een extra boost van hydratatie zal geven. Ze raadt aan om het bovenop je vochtinbrengende crème op de huid te kloppen of een paar druppels in je vochtinbrengende crème te mengen.

Hoewel skin cycling voor iedereen een nuttige routine kan zijn, is het vooral nuttig voor mensen die nieuw zijn bij retinol of moeite hebben met het in stand houden van hun huidbarrière. “Dit is een recept voor een gezondere huid dan de gootsteenbenadering waar zoveel mensen mee experimenteerden”, vertelt Bowe aan Bustle.

Natuurlijk moet u altijd uw dermatoloog raadplegen voordat u met enige vorm van retinol begint, maar als uw huid het aankan, is skin cycling misschien wel de juiste keuze.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in