De Senaatscampagne van John Fetterman is officieel lid geworden van TikTok

0
112


De hoopvolle campagne van John Fetterman van de Democratische Senaat om de Republikeinse tegenstander Dr. Mehmet Oz de nederlaag in te leiden, heeft de afgelopen weken Facebook en Twitter gedomineerd. Maar op donderdag kondigde de campagne aan dat het een officieel TikTok-account lanceert om het bereik van de al virale video’s uit te breiden.

De campagne lanceerde formeel het TikTok-account met een video van Fetterman die zijn kenmerkende zwarte hoodie draagt ​​en rechtstreeks tegen de camera spreekt. In de korte video maakt Fetterman een verwachte stoot naar Oz en de etterende controverse over de authenticiteit van de door Trump gesteunde kandidaat in Pennsylvania.

“Ik zit nu op TikTok. Woehoe!” zegt Fetterman aan het einde van de video.

Het besluit van de campagne om zich bij TikTok aan te sluiten, volgt op een reeks virale video’s op sociale media waarin Oz wordt aangevallen. Eerder in de week. Twitter-gebruikers hebben een oude video opgegraven van Oz die winkelt in een Redner’s-supermarkt in Pennsylvania. Hoewel de video bedoeld was om de stijging van de inflatie onder de regering-Biden te bekritiseren, werd Oz snel bespot door Twitter-gebruikers en de Fetterman-campagne voor zijn gebruik van het woord “crudité” en voor het schijnbaar door elkaar halen van de namen van twee staatssupermarkten, Redner’s en Wegmans , in “Wegners”.

In reactie op de video zei Fetterman: “In PA noemen we dit een … veggie tray.”

De Fetterman-campagne kondigde dinsdag aan dat het meer dan $ 500.000 had opgehaald, slechts één dag nadat Oz’ onbeleefde blunder viraal ging.

TikTok begon in 2018 terrein te winnen in de VS, en het duurde tot de cyclus van 2020 voordat politici en hun campagnearmen accounts begonnen aan te maken en in het platform te investeren. Dit jaar zijn er meer politici dan ooit actief op TikTok, maar Democraten en linkse kandidaten hebben zich het snelst aangepast.

“Zoals deze campagne sinds het begin is geweest, zullen we kiezers blijven ontmoeten waar ze ook zijn en er heel veel plezier aan beleven”, zei Joe Calvello, woordvoerder van de Fetterman-campagne, in een verklaring aan De rand op donderdag.

Pennsylvania is een must-win-zetel voor Democraten die hopen een meerderheid in de Senaat te krijgen na de tussentijdse verkiezingen. In 2020 won president Joe Biden de staat met iets meer dan 1 procent, waarmee hij deze cyclus effectief markeerde als een gooi. Met slechts een paar maanden voor de verkiezingen van november, zou de jeugdstemming in Pennsylvania meer dan ooit nodig kunnen zijn als de Democraten van plan zijn de staat te winnen. Uit een recent onderzoek van de Tufts University in Massachusetts bleek dat Pennsylvania een van de weinige staten is waar de jongerenstem onevenredig de winnaar zou kunnen bepalen.

Die buitensporige jeugdimpact is een bijzondere focus voor het team van Fetterman. Spreken met De rand op dinsdag zei Calvello dat het TikTok-account van de Fetterman-campagne zou worden beheerd door een generatie Z-medewerker met ongeveer 25.000 op haar persoonlijke account. Door het account in de handen van een jongere te leggen, hoopt de campagne content te creëren die natuurlijk aanvoelt voor het platform.

Toch heeft de Fetterman-campagne een indrukwekkende voorsprong op Oz in recente peilingen, waaronder een Fox News-enquête waaruit bleek dat Fetterman een voorsprong van 11 punten had.

Terwijl politieke campagnes onder vuur komen te liggen vanwege het falen om schadelijke verkiezingsinformatie aan te pakken, beschouwen politieke campagnes sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter nog steeds als krachtpatsers voor fondsenwerving. In een interview met De rand op dinsdag zei Alex Kellner, directeur van Bully Pulpit Interactive, een online strategiebedrijf: “Er wordt nog steeds veel geld uitgegeven aan Facebook, maar misschien is het meer voor acquisitie, fondsenwerving en communicatie met je bestaande supporters om ze te krijgen vrijwilligerswerk doen en enthousiast zijn.”

Het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, is gevestigd in Peking, en het potentieel van de app om gevoelige Amerikaanse gegevens naar de Chinese regering te lekken, is reden tot ongerustheid bij Republikeinen en Democraten. Eerder deze zomer verbood de regering-Biden het gebruik van de app op apparaten van het Witte Huis of de federale overheid om veiligheidsredenen, zoals voor het eerst werd gemeld door Politiek.

De online jabs van Fetterman bij Oz hebben een goede plek bereikt op sociale platforms zoals Facebook, die steeds vaker video-inhoud met een lage productie op gebruikersfeeds opduiken. Met slechts een paar seconden om de aandacht van een kiezer te trekken terwijl ze scrollen, zeggen experts dat authentiekere inhoud de neiging heeft om meer betrokkenheid te krijgen dan goed geproduceerde campagneadvertenties.

Zoals het Fetterman-kamp het ziet, geeft dat hen een zeldzaam voordeel op sociale platforms die vaak worden gezien als geneigd tot extreme opvattingen en reactionaire politiek. “John’s volgers zullen gloednieuwe inhoud zien die speciaal voor TikTok is bedoeld, en ze kunnen verwachten dat ze John kunnen bijhouden terwijl hij mensen in het Gemenebest ontmoet,” zei Calvello. “John is een unieke kandidaat wiens echte, authentieke boodschap resoneert op sociale media, zoals TikTok-gebruikers zullen zien in zijn berichten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in