De reden waarom teddyberen zijn uitgevonden, fascineert TikTok-gebruikers

0
44


TikTok-gebruikers ontdekken waarom teddyberen zijn uitgevonden en het interessante verhaal is voor iedereen verbazingwekkend.

Dit is niet de eerste keer dat mensen in de video-app geschokt zijn door de reden waarom iets is gemaakt, en het maakt deel uit van een bredere trend.

Mensen waren geschokt toen ze erachter kwamen waarom kettingzagen werden uitgevonden, en de reden voor Graham Crackers was zeker onverwacht.

Maar waarom teddyberen werden uitgevonden, is misschien wel een van de meest fascinerende…

Foto door William Thomas Cain/Newsmakers

Waarom zijn teddyberen uitgevonden?

Zoals uitgelegd door History.com, is de beroemde teddybeer vernoemd naar president Theodore Roosevelt, die bekend stond onder de bijnaam Teddy.

De beer is uitgevonden nadat de president, die van 1901 tot 1909 de leider van de Verenigde Staten was, weigerde een beer neer te schieten tijdens een jachttocht in Mississippi in november 1902.

Collega-jagers bonden een Amerikaanse zwarte beer aan een wilg en vroegen de president om hem neer te schieten, maar hij weigerde en zei dat het onsportief zou zijn.

Het incident werd onderdeel van een politieke cartoon van Clifford Berryman in The Washington Post in november 1902 en inspireerde mensen om teddyberen te gaan maken.

Morris Michtom zag de cartoon en creëerde een zachte beer die hij in zijn snoepwinkeletalage in Brooklyn plaatste naast een bord met de tekst “Teddy’s Bear”.

Het speelgoed was een enorm succes, en naaister Margarete Steiff maakte rond dezelfde tijd ook haar eigen knuffel, die in maart 1903 op de speelgoedbeurs in Leipzig debuteerde.

Het werd gezien door een koper voor George Borgfeldt & Company in New York, die er 3.000 bestelde om naar de Verenigde Staten te sturen.

Zowel Michtom als Steiff worden gecrediteerd voor het uitvinden van de teddybeer, en zouden destijds niet van elkaar hebben geweten dat ze dat deden, aangezien ze zich aan weerszijden van de wereld bevonden.

Michtom was gevestigd in New York, terwijl Steiff in Duitsland was. Steiff maakt nog steeds teddyberen en ander speelgoed, maar Michtom niet.

Foto door: Universal History Archive/Universal Images Group via Getty Images

TikTok-gebruikers geloven niet in het verhaal

Veel mensen op TikTok hebben video’s gemaakt waarin het verhaal over de oorsprong van de teddybeer wordt gedeeld, en internetgebruikers staan ​​versteld van de echte reden.

Een persoon merkte op: “Zo interessant! Je stopt nooit met leren.”

“Ik herinner me dat ik dit een biljoen jaar geleden op school leerde”, zei een ander. “Goed verhaal!”

Een derde persoon voegde eraan toe: “Ik hou van dit verhaal.”

“Ik kan niet geloven dat ik geen idee had van dit verhaal. Bedankt voor het delen!” zei een ander.

Meer over Roosevelt en de teddybeer

Michtom begon met de massaproductie van zijn teddyberen met toestemming van de president om zijn naam te gebruiken, en ze bleken een enorm succes te zijn.

Het originele speelgoed zag er heel realistisch uit, net echte beren, en was gemaakt met mohairbont en kraaloogjes, in niets vergeleken met de ‘schattige’ knuffels die we tegenwoordig zien.

De Noord-Amerikaanse opvoeder Seymour Eaton schreef in 1906 een kinderboek genaamd The Roosevelt Bears, geïnspireerd door de president.

Het jaar daarop schreef componist John Walter Bratton The Teddy Bear’s Picnic, een beroemd muziekstuk waaraan in 1932 de tekst was toegevoegd door Jimmy Kennedy.

Ander nieuws: Waarom viert Google Doodle bubbelthee met een nieuw interactief spel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in