De privacykwesties vormen de kern van het TikTok-verbod in Wisconsin | WUWM 89.7 FM

0
40


TikTok heeft het aantal mensen dat sociale media gebruikt getransformeerd. De app biedt een schijnbaar eindeloze stroom korte video’s, strikt afgestemd op de interesses van de gebruiker. Het indrukwekkende vermogen van de app om de inhoud snel af te stemmen op de voorkeuren van een gebruiker heeft vragen opgeroepen over hoe informatie wordt verzameld en gebruikt door het bedrijf, dat sterke banden heeft met de Chinese overheid.

Als gevolg hiervan hebben sommige regeringen ervoor gekozen TikTok te verbieden, waaronder Wisconsin, dat de app onlangs verbood op apparaten die eigendom zijn van de overheid. Volgens Michael Zimmer, de directeur van het Center for Data, Ethics, and Society aan de Marquette University, worden de zorgen breed gedeeld door veel Amerikaanse regeringen.

Er is een bezorgdheid over cyberbeveiliging en privacy over hoe een bedrijf dat nauwe banden heeft met een vijandige, buitenlandse regering, toegang zou kunnen krijgen tot intieme informatie over Amerikaanse burgers. “Ik denk dat deelstaatregeringen zich zorgen maken over de eigenaren van TikTok, een Chinees bedrijf met banden met de Chinese overheid, en op de een of andere manier toegang krijgen tot de telefoons van gebruikers en de telefoons van overheidsmedewerkers”, zegt Zimmer.

TikTok kan ook zeer verslavend zijn voor gebruikers. Zimmer zegt dat TikTok anders functioneert dan andere veelgebruikte socialemediaplatforms, omdat het is ontworpen om directe feedback te geven aan zijn ontwikkelaars. Het houdt bij waar mensen naar kijken en hoe lang. Het vertelt ontwikkelaars om een ​​algoritme te maken dat acuut de interesse van een gebruiker kan voorspellen en de app voldoende gelegenheid geeft om meer over de gebruiker te weten te komen.

“Ik heb enkele onderzoeken gezien die hebben aangetoond dat mensen steeds meer op TikTok vertrouwen als een manier om informatie te vinden. Of om nieuws of feitelijke informatie te zoeken. [on the app] … Dat is een beetje zorgwekkend, want er zijn niet veel vangrails op dat platform als het gaat om het beheersen van verkeerde informatie”, zegt Zimmer.

Het is onduidelijk of de zorgen over TikTok gerechtvaardigd zijn. Zimmer legt uit dat andere apps, zoals Facebook, meer intieme gegevens over zijn gebruikers verzamelen en dat de gegevensverzameling van TikTok vergelijkbaar is met die van andere, vergelijkbare apps. Bovendien kan het beschermen van de toegang tot het leven van een particulier tegen buitenlandse belangen voordelen hebben, maar de grondgedachte achter deze beslissingen kan vreemdelingenhaat in de hand werken.

Zimmer legt uit: “De enige zorg die ik heb is, weet je, dat we onszelf op het randje van xenofoob gaan plaatsen? Waarbij we automatisch bang zijn omdat het een Chinees bedrijf is of een bedrijf uit een bepaald deel van Europa of een bepaald deel van Afrika, en plotseling is er een soort vooroordeel tegen? En daar moeten we voorzichtig mee zijn.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in