De Press-On Nail Hack van TikTok is eigenlijk heel gevaarlijk

0
55


Als u een onafhankelijk beoordeeld product of dienst koopt via een link op onze website, kan STYLECASTER een aangesloten commissie ontvangen.

Nutsvoorzieningen, deze is waarom je voorzichtig moet zijn met het proberen van schoonheidshacks van iedereen op TikTok. Een maker kwam vorige week op het platform om te vertellen hoe ze haar opdruknagels lang houdt totdat ze ze wil verwijderen. De press-on nail-hack heeft nu meer dan 7,8 ” miljoen keer bekeken. Maar het blijkt dat deze truc je zelfs in gevaar kan brengen voor een ernstige infectie. Als je het gaat proberen, is het belangrijk om de risico’s te kennen.

“Aan degene die het hele ‘uitharden van oppersnagels met Gel X’ begon, ben ik je mijn leven verschuldigd”, zegt Savannah Linn op TikTok. “Omdat mijn nagels er nu altijd zo goed uitzien voor zo goedkoop en ik heb ze thuis gedaan en het is zo makkelijk. Ik heb deze press-ons letterlijk van Urban gekregen, met gel genezen en deze teven zullen me aanhouden totdat ik ze uitdoe.” Klinkt geniaal, toch? Wie wil niet dat zijn tijdelijke nagels langer dan een paar dagen meegaan?

virale nagel hack

TikTok.

Maar laten we luisteren naar de professionals hier. Nail tech @AmberTheNailWhisperer noemde deze “alarmerende trend” snel onveilig. Dit is waarom. “UV-licht kan niet door een volledig bedekkende aandruknagel gaan die gekleurd is”, zegt ze. “Het moet absoluut duidelijk zijn. Natuurlijk, je zult het waarschijnlijk voor ongeveer 50 procent genezen en het is al moeilijk genoeg en het blijft. Maar 50 procent genezen is niet volledig genezen en je stelt jezelf open voor het ontwikkelen van een allergie voor gelproducten.

Ze legt verder uit dat de meeste mensen op TikTok een “flash-cure-lamp” gebruiken, die zelfs afgeeft minder UV licht. “Natuurlijk, je nagels blijven zitten, maar tegen welke prijs?” zij vraagt. Amber belooft dat het geen “of” is, maar een “wanneer” je deze reactie zult ontwikkelen en in de toekomst geen gelproducten meer kunt gebruiken. Het probleem is dat je de niet-uitgeharde gel op je vingers achterlaat.

Nu jij kan doe dit met heldere nagels, zegt ze. Dus eerst aanbrengen en dan schilderen. Maar dat neemt afstand van alle coole nagelstijlen die je kunt kopen.

Andere TikTokers springen online om hun horrorverhalen te delen nadat ze deze trend hebben geprobeerd. Karissa Wampler. “Mijn nagels zagen er geweldig uit totdat ze zo erg begonnen te jeuken dat ik letterlijk bijna kokend water op mijn vingers moest gieten om de pijn te verzachten”, zegt ze. “Toen waren mijn vingernagels eronder zo zacht dat ze eraf vielen.” Ze herhaalt wat @AmberTheNailWhisperer ons vertelt, dat de gel niet kan genezen door de gelakte nagel en jij zullen een allergie ontwikkelen, waardoor u geen gelnagels meer kunt krijgen. Misschien ooit.

Andere TikTokers-site-infecties, pijnlijke peeling en andere vervelende reacties. We gaan zeggen dat het het beste is om deze hack over te slaan en gewoon de lijm te gebruiken die bij opdruknagels wordt geleverd. Ze duren misschien maar ongeveer een week, maar je nagels blijven eronder gezond.

STYLECASTER |  Interview met Ashley BensonLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in