De populaire TikTok-gemeenschap BookTok maakt plaats voor Venetië – The Oarsman

0
71


Dit verwacht je misschien niet: in een TikTok-video met 4M likes vraagt ​​een meisje aan mensen in een boekhandel welk boek ze graag voor het eerst nog eens zouden willen lezen.

En dan in een andere video met 35,4 miljoen views, probeert een meisje contact te maken met een vreemdeling in een bus omdat ze hetzelfde boek lezen.

Deze video’s maken deel uit van BoekTok, de populaire TikTok-community waar gebruikers – meestal jonge vrouwen – het lezen bevorderen. Het heeft een enorme impact gehad op de populariteit van lezen onder leden van Gen Z en ook onder studenten uit Venetië.

Senior Nina Brown, lid van Venice’s Book Club, heeft zelf de invloed van BookTok op de leesgemeenschap kunnen zien.

“Als je tegenwoordig een Barnes & Noble binnenloopt, is er een tafel met BookTok”, zei ze.

Ze noemde auteurs als Colleen Hoover en Sarah J. Maas, wiens boeken jaren na hun release de bestsellerlijst van de New York Times beklommen.

BookTok zorgt ervoor dat duizenden jongeren in hun vrije tijd een boek oppakken, iets wat leraren vaak niet hebben gedaan. Wat is er zo speciaal aan deze gemeenschap?

Ten eerste geeft BookTok jonge lezers een plek waar ze zich niet alleen voelen.

Docent Engels AnneMarie Di Padova heeft zelf geen TikTok, maar ze herkent de bijzonderheid in BookTok.

“Het gaat erom een ​​gemeenschap op te bouwen en te weten dat andere mensen hetzelfde voelen als jij”, zegt Di Padova.

BookTok-gebruikers zijn niet bang om hun emoties over boeken authentiek te delen, iets dat andere leden van Gen Z aantrekt.

“Het gaat er niet om iets te lezen waarvan je denkt dat je het zou moeten lezen, maar iets dat je echt leuk vindt,” zei ze.

Di Padova gelooft dat aanbevelingen van BookTok nuttig kunnen zijn in de klas, waardoor studenten een kans krijgen om een ​​relatie met boeken te ontwikkelen die organisch is.

Maar de gemeenschap is niet perfect. Soms zijn de boeken die het populairst worden op BookTok niet erg divers in hun karakters, zei Brown. romans zoals Het eindigt bij ons en Mensen die we ontmoeten op vakantie ontplofte op TikTok, maar bevat voornamelijk heteroseksuele, blanke karakters.

Brown merkt echter op dat er op TikTok een drang is naar meer vertegenwoordiging in de literatuur. Ze zegt dat er gebruikers zijn die zich inspannen om “boeken aan te bevelen met leads die mensen van kleur zijn of mensen van de LGBTQ + -gemeenschap.”

Door zowel de authenticiteit van Gen Z als de snelle toegankelijkheid van TikTok te integreren, is BookTok een unieke gemeenschap waar de liefde voor lezen van jonge mensen kan gedijen.

Zoals Brown zei: “Het is een goede gemeenschap voor mensen die beginnen met lezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in