De politie van Idaho verwerpt de TikTok-theorie dat universiteitsprofessor betrokken is bij universiteitsmoorden

0
13


De politie in Moskou, Idaho, zei dat ze niet geloven dat een professor van de Universiteit van Idaho betrokken is bij de brutale steekpartij van vier studenten in november nadat de professor een TikTok-maker had aangeklaagd wegens het plaatsen van beschuldigingen tegen haar.

De politie van Moskou heeft de professor vrijgesproken als verdachte van de misdaad, volgens een persbericht van 27 december, terwijl ze de nog steeds onopgeloste moorden blijven onderzoeken.

“Op dit moment in het onderzoek geloven rechercheurs niet dat de vrouwelijke universitair hoofddocent en voorzitter van de geschiedenisafdeling van de Universiteit van Idaho die een TikTok-gebruiker aanklaagt wegens laster, betrokken is bij deze misdaad”, aldus de politie.

Kaylee Gonçalves, Madison Mogen, Ethan Chapin en Xana Kernodle.  (VANDAAG)

Kaylee Gonçalves, Madison Mogen, Ethan Chapin en Xana Kernodle. (VANDAAG)

Rebecca Scofield, voorzitter van de geschiedenisafdeling van de Universiteit van Idaho, spande vorige week een rechtszaak aan waarin ze beweerde dat TikTok-gebruiker Ashley Guillard lasterlijke verklaringen had afgelegd toen ze video’s plaatste waarin ten onrechte werd beweerd dat Scofield de moord op de vier studenten had gepland.

De video’s van Guillard verschenen voor het eerst op 24 november op haar account Ashley Solves Mysteries en hebben nu miljoenen views, volgens de rechtszaak, waarin staat dat Guillard beweert zaken op te lossen met behulp van tarotkaarten en andere lezingen.

“Professor Scofield heeft Guillard nooit ontmoet”, aldus de rechtszaak. “Ze kent haar niet. Ze weet niet waarom Guillard haar heeft uitgekozen om herhaaldelijk valselijk te beschuldigen van het bestellen van de tragische moorden en betrokkenheid bij een van de slachtoffers. Professor Scofield weet wel dat ze schade heeft geleden door de valse TikToks en valse verklaringen. “

De rechtszaak beweerde dat Scofield vreest dat Guillards valse verklaringen haar familie schade kunnen berokkenen, en voegde eraan toe dat Scofield onlangs een beveiligingssysteem in haar huis heeft geïnstalleerd.

“De verklaringen over professor Scofield zijn vals, duidelijk en eenvoudig. Wat nog erger is, is dat deze onware verklaringen veiligheidsproblemen creëren voor de professor en haar familie”, vertelde Wendy Olson, een advocaat die Scofield vertegenwoordigt, vorige week aan NBC News. “Ze verergeren ook het trauma dat de families van de slachtoffers ervaren en ondermijnen de inspanningen van wetshandhavers om de verantwoordelijken te vinden om antwoorden te geven aan de families en het publiek.”

Guillard heeft gereageerd op de rechtszaak op TikTok en zei: “Ik stop niet”, en herhaalde haar aantijgingen tegen Scofield in een e-mail aan NBC News.

TikTok reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van NBC News, en de politie van Moskou zei in het persbericht dat het geen commentaar zou geven op het “lopende civiele proces”.

Volgens politieambtenaren van Moskou, Idaho, heeft de afdeling enkele duizenden tips ontvangen in het geval van de moord op vier studenten van de Universiteit van Idaho.  (Idaho Staatsman / Tribune Nieuwsdienst via Getty Images)

Volgens politieambtenaren van Moskou, Idaho, heeft de afdeling enkele duizenden tips ontvangen in het geval van de moord op vier studenten van de Universiteit van Idaho. (Idaho Staatsman / Tribune Nieuwsdienst via Getty Images)

De autoriteiten hebben geen verdachte genoemd in de moord op de 21-jarige Kaylee Goncalves, de 21-jarige Madison Mogen, de 20-jarige Xana Kernodle en de 20-jarige Ethan Chapin, meer dan zes weken nadat ze dood werden aangetroffen. Onderzoekers hebben ook geen wapen gevonden bij de misdaad.

Onderzoekers denken dat de slachtoffers sliepen toen ze werden aangevallen in de vroege ochtenduren van 13 november. Elk slachtoffer had meerdere steekwonden en sommigen hadden verdedigingswonden, aldus de politie.

Twee andere huisgenoten die op het moment van de moorden thuis waren, raakten niet gewond. Een 911-oproep die een bewusteloze persoon meldde, kwam net voor de middag op 13 november van de mobiele telefoon van een van de overlevende huisgenoten, aldus de politie.

De politie heeft gewerkt aan het lokaliseren van een witte Hyundai Elantra uit 2011-2013 die zich ten tijde van de moorden in de “directe omgeving” van de woning van de slachtoffers bevond. Onderzoekers denken dat de inzittende of inzittenden van het voertuig “kritieke informatie” hebben om te delen met betrekking tot de zaak, aldus de politie.

De politie dringt er bij het publiek op aan om door te gaan met het indienen van aanwijzingen en beelden van de nacht van de moorden terwijl ze meer dan 10.000 tips doorbladeren. “Of u nu denkt dat het belangrijk is of niet, uw informatie kan een van de puzzelstukjes zijn die helpen bij het oplossen van deze moorden”, aldus de politie.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op TODAY.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in