De nieuwste testfunctie van TikTok is bedoeld om de zoekmogelijkheden van de app te verbeteren – TechCrunch

0
121


TikTok test een nieuwe functie die de zoekfuncties van de populaire korte video-app verbetert. De nieuwe functie markeert trefwoorden in opmerkingen en links naar zoekresultaten voor de term. Met de zoekfunctie van TikTok kunnen gebruikers al inhoud en trends ontdekken, maar de nieuwe functie zou de zoekmogelijkheden van de app nog verder uitbreiden. De testfunctie laat ook zien dat TikTok geïnteresseerd is om te concurreren met meer dan alleen zijn concurrenten op sociale media, omdat het nu ook in de kernproducten van Google wil snijden.

Het lijkt erop dat de functie momenteel beschikbaar is voor een kleine groep gebruikers die deel uitmaken van een beperkte test. Toen we contact zochten voor commentaar over de test, zei een woordvoerder van TikTok dat het bedrijf op dit moment niets te melden heeft.

Er wordt al gesproken over TikTok als zoekmachine voor Gen Z, en de nieuwe functie zou de app positioneren als een nog grotere bedreiging voor Google.

De test komt omdat Google zelf heeft erkend dat TikTok in zijn zoekproduct snijdt. Senior vice-president Prabhakar Raghavan, die de Knowledge & Information-organisatie van Google leidt, merkte onlangs op dat jongere gebruikers voor ontdekkingsdoeleinden vaak naar apps zoals Instagram en TikTok gaan in plaats van Google Zoeken of Maps. Hij schetste dat jongere gebruikers content op nieuwe en meeslepende manieren willen ontdekken.

Raghavan zei bijvoorbeeld dat bijna 40% van de jongeren naar TikTok of Instagram gaat wanneer ze op zoek zijn naar een plek om te eten, in tegenstelling tot Google Maps of Zoeken. Hij had opgemerkt dat Google van plan is Google Zoeken te verbeteren om te voldoen aan de vraag van jongere gebruikers naar visuele inhoud, wat aangeeft dat de dreiging waarmee het wordt geconfronteerd door TikTok het dwingt om zijn strategie te heroverwegen.

TikTok heeft met succes kunnen functioneren als zoekmachine vanwege het vermogen om snel relevante en korte video’s naar boven te halen op basis van waar je op dat moment naar op zoek bent. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een recept voor bananenbrood, kun je misschien een beter recept vinden op TikTok, in tegenstelling tot Google Zoeken. Wanneer u op Google naar het recept zoekt, krijgt u waarschijnlijk zoekresultaten te zien die prioriteit geven aan lange blogposts waarin u even moet scrollen voordat u bij het recept komt. Aan de andere kant zal TikTok je snelle receptvideo’s presenteren die to the point en kort zijn.

Dit alles toont aan dat TikTok al met succes in de kernproducten van Google eet en dat het van plan is hier beter in te worden.

Als TikTok zich echter als zoekmachine wil positioneren, zal het ervoor moeten zorgen dat de resultaten die het weergeeft van hoge kwaliteit zijn en echt goed, niet alleen populair. Bijvoorbeeld, alleen omdat een recept viraal is gegaan, wil nog niet zeggen dat het de beste is. Mensen hebben manieren gevonden om hun pagina’s op Google te optimaliseren met behulp van SEO voor maximale zichtbaarheid, wat in sommige gevallen tot ondermaatse resultaten leidde, wat suggereert dat makers hetzelfde zouden kunnen doen op TikTok met video’s die zijn ontworpen om viraal te gaan. De nieuwe functie voor het testen van zoekwoorden kan de manier waarop TikTok werkt in sommige opzichten veranderen, omdat makers populaire zoekwoorden in hun berichten kunnen opnemen om hun inhoud hoger te laten scoren en meer kijkers te bereiken. Dit alles roept de vraag op of visueel zoeken met algoritmische ranking op TikTok daadwerkelijk betere resultaten zal opleveren dan Google.

Er is ook de kwestie van vertrouwen en nauwkeurigheid, aangezien sommige jonge gebruikers TikTok kunnen gebruiken om naar medische informatie te zoeken. Jonge gebruikers willen misschien medische informatie op TikTok vertrouwen, simpelweg omdat het voor hen relevant is en veel views heeft, net zoals sommige mensen erop vertrouwen dat de zoekresultaten die zijn geoptimaliseerd om te worden weergegeven op de eerste pagina van Google Zoeken, wat vragen oproept. rond vertrouwen.

Het is ook vermeldenswaard dat TikTok’s kijk op een zoekmachine zou verschillen van het zoekmodel van Google. Google indexeert bijvoorbeeld het web en stuurt gebruikers naar andere websites, terwijl TikTok een intern zoekmodel probeert dat gebruikers op zijn app houdt en toch aan hun zoekbehoeften voldoet.

TikTok heeft al bewezen een dominante bedreiging te zijn in de sociale media-industrie en lijkt zich klaar te maken om Google Zoeken als volgende aan te pakken door de zoekfuncties nog meer te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in