De nieuwe manier om geld te verdienen waarbij mensen op TikTok beweren maar liefst £10K per maand te verdienen

0
140


Van eBay tot Etsy, het internet staat vol met online marktplaatsen waar verkopers hun waren naar klanten over de hele wereld fladderen.

Maar een opkomende trend die een vlucht heeft genomen op TikTok, ziet ondernemers goederen verkopen die ze nog nooit hebben aangeraakt.

Zogenaamd ‘dropshipping’ is een moderne fulfilmentmethode. Een ondernemer identificeert een product – meestal via e-commerceplatform AliExpress; een goedkopere, in Chinese handen zijnde versie van Amazon – en adverteert het vervolgens online aan klanten.

De advertentie, die vaak op Facebook, Instagram of TikTok wordt gepusht, leidt de klant naar een online winkel.

Zodra de bestelling is geplaatst, gaat de ondernemer – die geen fysieke voorraad heeft – terug naar de oorspronkelijke AliExpress-lijst en laat het product rechtstreeks naar de klant sturen.

Een opkomende trend die een vlucht heeft genomen op TikTok, ziet ondernemers goederen verkopen die ze nog nooit hebben aangeraakt.  Mohamed Camara laat mensen zien hoe ze hun hand kunnen richten op 'dropshipping'

Een opkomende trend die een vlucht heeft genomen op TikTok, ziet ondernemers goederen verkopen die ze nog nooit hebben aangeraakt. Mohamed Camara laat mensen zien hoe ze hun hand kunnen richten op ‘dropshipping’

Een uitsplitsing van de prijzen toont de lage kosten van het starten van een dropshipping-bedrijf en wordt door veel studenten en mensen met minimale banen gebruikt als een manier om naast hun loon een extra inkomstenstroom te creëren.  Anderen waarschuwen echter dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt

Een uitsplitsing van de prijzen toont de lage kosten van het starten van een dropshipping-bedrijf en wordt door veel studenten en mensen met minimale banen gebruikt als een manier om naast hun loon een extra inkomstenstroom te creëren. Anderen waarschuwen echter dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt

Ze kunnen de uiteindelijke prijs bepalen, die meestal rekening houdt met het geld dat aan marketing wordt besteed, maar meestal veel hoger is dan het origineel.

Het schijnbaar eenvoudige uitgangspunt heeft potentiële ondernemers van over de hele wereld gelokt die beweren het equivalent van £ 8.000 per maand te verdienen via dropshipping. De industrie zou 15 miljard dollar waard zijn.

Honderden ‘how to’-video’s zijn online opgedoken, die de ‘eenvoud’ van het schema demonstreren, maar mensen waarschuwen dat het ‘niet zo eenvoudig is als het lijkt’ en dat je niet van de ene op de andere dag een miljonair zult worden.

De lage opstartkosten betekenen dat in theorie iedereen een succesvolle dropshipper kan worden voor weinig meer dan de kosten van het opzetten van een online winkel en het betalen voor advertenties.

Een dropshippingbedrijf kan ook worden gerund vanaf elke laptop met internetverbinding, wat aantrekkelijk is voor de generatie ‘digitale nomaden’ die willen kunnen reizen terwijl ze werken om geld te verdienen.

TikTok-gebruiker Alice Liu @alice_liuuu, beweert dat dropshipping een jaarlijks salaris van zes cijfers kan opleveren.

Een dropshipper promoot het product online op een gestileerde manier, met behulp van trending muziek en platforms en verkoopt het product soms tegen een driedubbele opslag om winst te maken.  De video's zien er vaak zelfgemaakt en herkenbaar uit - wat aantrekkelijk is voor de hedendaagse markt die zich meer betrokken wil voelen bij producten

Een dropshipper promoot het product online op een gestileerde manier, met behulp van trending muziek en platforms en verkoopt het product soms tegen een driedubbele opslag om winst te maken. De video’s zien er vaak zelfgemaakt en herkenbaar uit – wat aantrekkelijk is voor de hedendaagse markt die zich meer betrokken wil voelen bij producten

De TikToker beweert dat om uw inkomsten te maximaliseren, u slim moet zijn bij het kiezen van uw producten door te kijken naar lijsten zoals Amazon Must Haves en Tik Tok Made Me Buy It – een tag die wordt gegeven aan producten die viraal gaan op het videodeelplatform.

Alice zei: ‘Je moet een product vinden dat uniek is en dat je moet hebben. Dan moet je een 14-daagse proefperiode van Shopify starten. Kijk op Amazon Must Have-lijsten of TikTok Made Me Buy it.

‘Je gaat dan naar de shopify app store en naar Zendrop. Zoek het product op Zendrop en importeer het vervolgens in uw Shopify-winkel. Nadat je je Shopify-winkel hebt aangepast, is het eindelijk tijd om te adverteren.

‘Gebruik TikTok en Instagram om verkeer naar je winkel te leiden. Post consequent over het product en laat zien hoe dit product je leven beter heeft gemaakt.’

Een man die Mohamed Camara belde, beweerde in slechts twee weken tijd $ 38.000 te verdienen met dropshipping en plaatste een video die laat zien hoe hij het deed.

Hij vond producten op AliExpress, waaronder een roze diffuser met hertendecoratie die £ 7,98 kostte, en besloot deze te verkopen voor meer dan het drievoudige van de winkelprijs voor $ 24,99.

Het originele product

Een AliExpress-product dat is gerestyled en gebruikt in TikTok-video's.  Sommige hebben een komische inslag en sommige zijn niet duidelijk advertenties die biologische consumenten kunnen produceren die het product uit de video leuk vinden en een manier zoeken om het te kopen.  Veel video's verschijnen met hetzelfde product, dus een TikTok-feed zal uiteindelijk worden overspoeld met dat specifieke item.  Veel gebruikers hebben dit eenvoudige 'notitielampje' gebruikt en in video's gebruikt - en het wordt vaak gezien op TikTok.

Een AliExpress-product (links) gerestyled en gebruikt in TikTok-video’s. Veel gebruikers hebben dit eenvoudige ‘notitielampje’ gebruikt en in video’s gebruikt – en het wordt vaak gezien op TikTok (rechts)

Hij zei: ‘Ik ging naar Shopify waar ik mijn winkel kon bouwen, het was heel eenvoudig en duurde ongeveer 38 minuten, ik maakte een kleine homevideo voor een advertentie om de diffuser te promoten en zo kan ik zes cijfers per maand maken van huis.’

Mohamed toont vervolgens een paar seconden enkele rekeningen met grote hoeveelheden geld op de video.

E-commercesites verwelkomen dropshippers, omdat het nieuwe inkomstenstromen genereert die ze anders niet zouden hebben en extra marketing.

Grote sites hebben er baat bij dat mensen online het advertentiewerk voor hen doen en grote hoeveelheden van hun product kopen, zodat ze veel winst zullen maken van succesvolle dropshippers.

Anderen beweren echter dat dropshipping niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Door de lage opstartkosten probeert een groot aantal mensen in te spelen op de trend. Om op te vallen, stellen ze hun prijzen extreem laag, wat uiteindelijk kan betekenen dat ze geld verliezen als de advertentiekosten in aanmerking worden genomen.

De markt zit vol met verkopers die allemaal hetzelfde product proberen te verkopen – net als een straat vol Avon-vertegenwoordigers, zou elke vertegenwoordiger heel weinig geld verdienen in vergelijking met als ze de enige in het gebied waren.

De zelfgemaakte video gemaakt door Mohamed, demonstreerde hoe de AliExpress-diffuser in zijn huis past en verleidde gebruikers om het product via zijn winkel te kopen

De zelfgemaakte video gemaakt door Mohamed, demonstreerde hoe de AliExpress-diffuser in zijn huis past en verleidde gebruikers om het product via zijn winkel te kopen

Sommigen hebben ook beweerd dat de opstartkosten niet zo laag zijn als men zou denken.

Men schat dat de kosten van een online winkel, een domeinnaam voor een website en advertenties meer in de trant van $ 500 zullen zijn om het bedrijf tot een succes te maken.

Een TikTok-gebruiker zei: ‘Voor mensen die denken dat het makkelijk is; het is niet meer. Je kunt nog steeds veel geld verdienen, maar het kost tijd, het is geen passief inkomen.’

@Nina.modernluv was een succesvolle dropshipper die werd gevraagd om haar prijzen te verhogen door een van de providers die ze gebruikte om haar winkel te creëren.

Ze zei: ‘Ik heb mijn leven opgebouwd en al mijn liefde en energie in mijn bedrijf gestoken en had een succesvolle pagina met bruidsproducten en kreeg een e-mail waarin stond dat ik mijn prijzen moest verhogen.

‘Dus ik heb ze opgevoed, en uiteindelijk dacht ik “deze producten zijn niet eens waard wat ik op dit moment verkoop”.

‘Dus naast de prijsstelling had ik ook problemen met de verzending, klanten namen contact met me op met de vraag “waar is dit product?” en had daar ook geen controle over.

‘Ook met kwaliteit – dat kon ik niet garanderen – dus ik heb te maken met bruiden die alles goed willen doen en als het afdrukken niet lukt of er iets mis was – krijg ik een hartaanval voor hen.

‘Natuurlijk willen ze dat alles perfect is, ik ook. Daarom ga ik nooit meer dropshippen.’

Omdat de dropshipper geen controle heeft over de producten, kunnen ze worden overgelaten aan de genade van de oorspronkelijke leverancier, die kan eisen dat ze het product voor een hogere prijs verkopen, waardoor dropshippers in plaats daarvan geld kunnen verliezen.

Moreel gezien, zoals @nin.modernluv ervoer, verkocht ze producten waarvan ze vond dat ze de extra kosten niet waard waren – dus trok ze zich terug uit het spel.

Shopify, dat mensen helpt bij het opzetten van online winkels die populair zijn bij dropshippers, biedt advies om aan de slag te gaan: ‘Dropshipping-bedrijven treden op als productcuratoren en selecteren de juiste mix van producten om aan klanten op de markt te brengen.

‘Vergeet niet dat marketing een kostenpost is, zowel in tijd als in geld, om potentiële klanten te helpen bij het vinden, evalueren en kopen van het juiste product.

‘Je moet ook de kosten voor het bieden van klantenondersteuning meenemen wanneer er een probleem is met het product of de verzending. Last, but zeker not least, is de oorspronkelijke prijs waarvoor uw leverancier het product verkoopt.

‘Met al deze kosten om rekening te houden, markeren dropshipping-bedrijven individuele producten in ruil voor distributie.

‘Om winst te maken met je dropshippingbedrijf, is het een goed idee om erachter te komen hoeveel het je kost om een ​​klant te ‘winnen’ en daarmee je producten te prijzen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in